Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 17 May 2018

Pertama kali ke UUM dan tengok real Pokok Padi

Salam Khamis, salam 1 Ramadhan...

Sebelum Ramadhan lagi Pak King dah pasang azam, Ramadhan ni nak kurang kurangkan makan katanya. Mak ye kan ajelah hihi...  Sebabnya mak dah tau, azam Pak King tu biasanya lebih kurang azam mak je lah, mampu bertahan 3 hari je paling lama. 

Tak ingat azam mak dulu dulu? Memanjang berazam nak pakai baju Raya saiz S, tapi tak dapat dapat sampai sekarang hahahaha.....

Throwback masa pi Perlis hari tu..... 
Nak jugaklah mak paknnya merakam kenangan di UUM sementara menunggu anak habis exam. Manalah tau Angry Bird dapat masuk sini kan. Masa riki riki hari tu, boleh tahan jauh jugak daripada pusat bandar. Kiranya kalau keluaq bandar sesekali tu, memang soping betui betui lah, dah masuk U memang tak daklah nak keluaq keluaq lagi..... Ke mak yang salah telekkan?   

Maknya ngan paknya
                  

Sapa belajaq sini dulu angkat kaki ? Mentang mentang PM sekarang oghang Kedah, dan dan tukaq loghat hihihi.....

Paknya ngan anaknya..... Anak beranak tak reti bergaya. Sarung selipar ja sempoi...
Jakun weyh...... Pertama kali bergambaq dengan oghang oghang, pertama kali jugaklah tengok real pokok padi dari dekat kot! Selalunnya dapat tengok dalam buku teks ja...... Lainlah Puan Hazel dengan Aiezza Sue tak bergaduh nak tengok pokok padi, bendang berelung relung duk belakang rumah noh!  

Kebetulan pulak sebelah Anjung Tamu ni ada bendang sepasu haha....                    

Pokok Padi                      

Ni kuku kambing ek? Pun baru tengok jugak......hahaha.....

                      

Mak stay kat Kangaq satu hari, sebab nak singgah Padang Besaq esoknya. Sebab, ada orang tu tak sampai lagi....tak pa kita kasi chance!.......

Pak King dah booking hotel ni melalui Agoda. Tapi ada something yang berlaku. Esok pulak mak sambung noh! Cerita semua karang, esok tak de modal pulak hahaa.... 


Ramadhan Kareem korang..... moga Allah mengampunkan dosa dosa kita semua!


Tuesday, 15 May 2018

Anakku sudah kembali

Salam Selasa korang....

Bila masuk komen Aryan Azra pagi ni, tetiba pulak terasa rindu nak menulis entri..... Rasa lama betul tak berentri ni! Last entri mak 30 April hari tu,  Selamat Honeymoon Pengantin, maka genap 2 minggu jugaklah mak bercutinya. Betullah kata Aryan Azra, kalah orang cuti honeymoon macam ni hihi..... 

Anakanda Angry Bird dah selamat pun kembali ke rumah sebelum mengundi hari tu. Maka tamatlah sudah tempoh setahun dia belajar kat Matrikulasi Arau. Terasa macam kejaplah pulak. Lum sempat nak pi sempadan haha.... Lepas ni harapnya adalah rezeki masuk  U mana mana pulak. 

Alang alang dah naik ke Utagha tu apa salahnya on the way balik tu kita singgah dulu mana mana, melepaskan lelah hihi...... Jauh kan Perlis tu! Sakit pinggang tau! Kesian Pak King drive hihi....

Tapi tulah......ingat barang yang nak dibawak balik Angry Bird 3 ketul ni aje.... 

                               


Tapi rupanya tu diaaaaa...... campuq barang semua dah jadi sendat mendat bonet kereta ku......🤦🏻‍♀️. Itu pun ada satu beg tudung yang tertinggal.... Tak taulah memang tertinggal ke atau Pak King saja buat buat tak nampak!





Nampaknya memang tak dapatlah mak nak soping apa kat Padang Besaq kalau cenggini punya gaya......

Anakku sudah kembali....



Gaya photographer tu wajib ada hahaha.....