Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 13 September 2018

Bila abang belanja makan

Salam Khamis....

Puas bercuti ye kita bulan 9 ni ..... 3 minggu berturut turut dapat cuti tambahan. So, korang plan apa cuti hujung minggu ni?  Makan angin lagikah? Makan angin jangan banyak banyak nanti kembung susah nak kempis hahaha....

Minggu lepas, mak pi menghantar si abang balik Sri Iskandar. 'Abang' ni merujuk kepada anak sulung maklah ye. Yang satu lagi tu abang jugak, tapi abang baby hahahaa.... Abang balik ke sana dengan menyandang gelaran Siswa Tahun Akhir, alhamdulillah..... Akhirnya! Moga dapat grad on time ye bang, insyaallah!

Tapi tulah, dah tahun last ni, tak dapat duduk hostel dalam kawasan U pulak. Kena duduk hostel luar tapi masih dalam kelolaan pihak U lah. Malangnya blok hostel belum siap masa ambik kunci hari tu. So, sudahnya kena duduk hotel dulu sampai akhir bulan ni. Best ke tak best tu?
                           

Memanglah best dah namanya bilik hotel kan, cuma sempit sikitlah...... Jangan tak bangun solat, miss kelas ke, sudah!



Cerita pasal abang ni, beberapa minggu sudah abang ada belanja makan sempena dapat elaun praktikal.

Maknya bila dengar anak nak belanja makan apa lagi kan hahahaa.... Terus guna kuasa 'veto ibu' hihi....Tekak pulak macam teringin nak makan rebus rebus, panggang panggang gitu.... Marilah kita ke Seoul Garden anak anaks......



Nak makan Seoul Garden ni, kena sabar menunggu. Kalau tak kena masa, memang penuh ajelah. Nak menunggu orang sudah makan, tau ajelah kan..... makan buffet macam ni, dahlah tu, nak kena grill lagi, rebus lagi, sementara benda benda tu semua masak, hari pun malam hahahaa. Silap haribulan belum makan dah kenyang menunggu hihi...



Leceh nak ambik sos satu satu, mak jamakkan sos semua jadi satu, senang keje ...... Sedap jugak!



Kalau  kerak dah tebal cenggini,  mau dah 3 jam makan ni. Masih tak kenyang kenyang lagi!.....



Seronok rupanya ye bila anak belanja makan ni kan Kak Saniah . Terima kasih abang belanja ibu, ayah dan adik adik makan, esok dah kerja jangan lupa belanja lagi. Ingat amaran keras ibu ni! Hahahaha...