Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 23 October 2018

Celup Tepung

Salam Selasa korang.....

Alooooo rindulah dengan ikan kembong fresh celup tepung panas panas! Sedap sangat wei! Tak pernah  jumpa ikan kembong sesedap macam tu kat KL ni! Serious tau......

Pak King cakap belilah ikan kembung pas tu goreng sendiri kat rumah! Haaaaa..... memang confirm tak sedaplah kalau kena goreng sendiri hihi....

Dahlah ikan fresh, gemuk pulak tu....pergh!


Ini semua Bijen dengan Dr Pinky Cat punya pasallah..... Siapa suruh acah acah ajak mak makan Celup Tepung kat Pok Nong! Kan mak dah betul betul sampai Terengganu hahahaha....

Apa istimewanya Warong Pok Nong ni mohon tanya orang Terengganu. Tanya Bijen ke, tanya   Mak G ke hihi...Tapi malangnya Warong Pok Nong tutup sepanjang 2 hari mak kat Kuala Terengganu. Pok Nong seram kot gergasi datang nak makan hahahha..

Tutuppppp......



So makan ajelah kat Warong Adik Beradik yang tak jauh dari Warong Pok Nong tu. Banyak jugak pilihan celupan tepung dia.....

Kiranya Celup Tepung kat belah Pantai Timur ni macam kudapan untuk minum petanglah ek. Kalau mak, minum petang takat makan pisang goreng cicah sambal kicap aje hihihihi....Itu pun dah kira handal tau! Selalunya tak de minum petang langsung hahahhaa..... Kat Pantai Timur tak mainlah tu semua.... terus lauk pauk jadi kudap kudapan petang, lagi handal!





Sambil makan Celup Tepung tak hingat dunia, sambil menikmati keindahan pantai ciptaan Allah.... Untunglah orang tu boleh hadap pantai cantik hari hari...

Panas panas buta pun sanggup makcik posing sebab jakun tengok buai hahahaha.... Takut nak naik buai oiii, kang makcik terhempap kayu buai, acane?? Tak dapat makan kepok leko hihi....

Subhanallah, cantiknya pantai Kolam ni



Thursday, 13 September 2018

Bila abang belanja makan

Salam Khamis....

Puas bercuti ye kita bulan 9 ni ..... 3 minggu berturut turut dapat cuti tambahan. So, korang plan apa cuti hujung minggu ni?  Makan angin lagikah? Makan angin jangan banyak banyak nanti kembung susah nak kempis hahaha....

Minggu lepas, mak pi menghantar si abang balik Sri Iskandar. 'Abang' ni merujuk kepada anak sulung maklah ye. Yang satu lagi tu abang jugak, tapi abang baby hahahaa.... Abang balik ke sana dengan menyandang gelaran Siswa Tahun Akhir, alhamdulillah..... Akhirnya! Moga dapat grad on time ye bang, insyaallah!

Tapi tulah, dah tahun last ni, tak dapat duduk hostel dalam kawasan U pulak. Kena duduk hostel luar tapi masih dalam kelolaan pihak U lah. Malangnya blok hostel belum siap masa ambik kunci hari tu. So, sudahnya kena duduk hotel dulu sampai akhir bulan ni. Best ke tak best tu?
                           

Memanglah best dah namanya bilik hotel kan, cuma sempit sikitlah...... Jangan tak bangun solat, miss kelas ke, sudah!



Cerita pasal abang ni, beberapa minggu sudah abang ada belanja makan sempena dapat elaun praktikal.

Maknya bila dengar anak nak belanja makan apa lagi kan hahahaa.... Terus guna kuasa 'veto ibu' hihi....Tekak pulak macam teringin nak makan rebus rebus, panggang panggang gitu.... Marilah kita ke Seoul Garden anak anaks......



Nak makan Seoul Garden ni, kena sabar menunggu. Kalau tak kena masa, memang penuh ajelah. Nak menunggu orang sudah makan, tau ajelah kan..... makan buffet macam ni, dahlah tu, nak kena grill lagi, rebus lagi, sementara benda benda tu semua masak, hari pun malam hahahaa. Silap haribulan belum makan dah kenyang menunggu hihi...



Leceh nak ambik sos satu satu, mak jamakkan sos semua jadi satu, senang keje ...... Sedap jugak!



Kalau  kerak dah tebal cenggini,  mau dah 3 jam makan ni. Masih tak kenyang kenyang lagi!.....



Seronok rupanya ye bila anak belanja makan ni kan Kak Saniah . Terima kasih abang belanja ibu, ayah dan adik adik makan, esok dah kerja jangan lupa belanja lagi. Ingat amaran keras ibu ni! Hahahaha...




Tuesday, 28 August 2018

Selesai sudah.....

Salam Selasa.....

Pejam celik, pejam celik, sorang lagi anak mak dah masuk U. Alahai..... terasa semakin kertu kertas pulak mak paknya weyh.... 

Daftarnya hari Ahad baru ni. Walaupun masa perjalanan dari rumah cuma ambik masa lebih kurang sejam setengah, tapi Pak King nak bermalam jugak kat Alor Gajah tu hihi..... ( kita tuduh Pak King ajelah yang nak tido ye bukan mak, hahahaha) acah acah anak dapat U jauhlah tu kononnya hihi.....

Proses daftarnya sekejapan aje....... sebab mungkin tak ramai kot. Ahamdulillah dapat hostel baru.... Macam kondominium oii! 

                 


Bestlah hostel dia, macam konsep apartment gitu. Dalam satu rumah ada 4 bilik. Tandas, bilik air, tempat jemur baju semua dalam rumah, memang selesa sangatlah...... 


Roomate pun roomate yang sama masa kat Matriks dulu. Memang dah berjanji nak daftar sama sama pun. Tu yang boleh mintak duduk sebilik tu. Lagi pun senang jugak dapat roomate yang dah kenal ni, dah tau hati budi...


Kebetulan pulak boleh terjumpa dengan coursemate mak kat sini. Alahai keciknya dunia! Memang lama sungguhlah tak jumpanya. Last rasanya tahun 1994. Tup tup Allah jumpakan balik kat sini. Allahu Akbar! Rupanya anak kawan mak ni pun matrik kat Arau jugak. Tak pulak kita terserempak  kat sana ye Zie....

                                      


Bye dik! Jaga diri, ibu ayah sentiasa doakan kejayaan adik dunia akhirat...
Mak nak sedih pun tak sempat oii..........sebab hari ni kakak dah boleh balik cuti. Cuti Merdeka! Sessi suai kenal disambung minggu depan gamaknya.

                         





Thursday, 16 August 2018

Hai koranggggg

Salam Khamis korang.....

Lama betul tenggelamnya tuan punya blog kan hihi.....Timbul timbul dah masuk bulan Zulhijjah.  Orang yang dapat panggilan haji pun semua dah sampai Mekah dah hahaha.....Entah apa yang disebokkan agaknya. Emm...... nak senang cite, kita salahkan ajelah hormon yang tak menentu ni ek hahaha..... 

Si sulung mak dah nak habis intern hujung minggu ni. Terasa sekejap pulak 8 bulan. Bulan depan dah start masuk U balik, sampailah bulan Mei tahun depan. Lepas tu, insyaallah .... panjang umur sihat walafiat, tahun depan dapatlah merasa tengok anak konvo macam Kak Saniah. Pak King pun dah bolehlah tarik nafas lega lepas tu hihi...

Sessi presentation dengan lecturer minggu sudah. Hentahlah macamana agaknya anak Pak King tu! 



Si kakak pulak akhir bulan ni masuk Uitm. Alhamdulillah, dapat course yang dia nak, Sarjana Muda Perakaunan. Tempat pun dekat. Cuma mak ajelah sedikit kuciwa sebab tak boleh makan angin jauh jauh hahaha....

Bila anak pompuan yang nak mula sambung belajar balik ni, macam macam benda nak kena beli balik. Baldilah, hangerlah, penyangkut dindinglah...... cermin jangan lupa pulak haha..... Cermin lama dah kena tinggal kat Perlis. Tak ceria hidup kalau tak de cermin oi hahaha.... Baju yang dah ada pun banyak, nak jugak tambah baju lagi, ohhh 🤦🏻‍♀️. Moh le kita cari kat Kenanga Pak King. Lagipun dah lama jugak mak tak ke sana tu hihi..... 

Dah Allah kata hari ni awak berezeki berjumpa dengan dia, maka tengoklah sapa yang mak jumpa kat sana! 

                               


Masa tengah menunggu makanan kat Restu Resepi Kenanga tetiba masuk FB messanger ! 

Makan apa tu kat Restu Resepi katanya ?????

Alamak!!!  Si Ana ni mesti ada kat sini jugak ni. Terus toleh kiri kanan mencari cari empunya message. Nasiblah mak selalu je terperasan muka femes Ana Suhana Suhaimi tu lalu kat wall FB promote barang sponsor hihi....... Jadinya tak menjadi hal sangatlah nak cam muka Ana kat luar 
walaupun first time jumpa kan......

Kalau dah 2 blogger bertemu, nak buat apa lagi? Mestilah berwefie je kerjanya kan hihi.... Hadap ajelah muka makcik yang semakin sentol dari sehari ke sehari huhu.....

                               


Terima kasih Ana sebab sudi tegur hakak. Harap harap satu masa nanti kita dipertemukan lagi ye. 



Thursday, 19 July 2018

First time masuk Sushi King

Salam Khamis.......

Kalau tanya mak bab makan, mak kan dah cakap, mak semua pun ON kecuali batu, besi dan kayu hahahaha..... 

Tapi korang, walaupun maknya semua ON, tak tentu tentu tau, anaknya pun ON jugak. Macam sulung mak tu, si abang, mak tengok kadang kadang dia macam pemilih jugak kalau tiba bab makanan ni. Tom Yam putih tak suka, nak kena Tom Yam merahlah...... 

So moral of the story, kalau nak makan Sushi tak payahlah ajak dia, habis cerita hihi..... Pak King masa ni pun tak de, mak dengan anak dara sorang je. Sorang lagi sekolah. Maka enjoylah kami berdua makan kat Sushi King gamaknya..... Kalau sedap kita makan ajak Pak King pulak. Kalau tak sedap, diam diam sudahlah hihihi...

Bila tengok Sushi teringat kat sorang sahabat blogger yang dah lama menyepi, tapi masih berhubungan di FB, Dr Pinky Cat. Sushi ni faveret dia dengan suami.....  

Chinese Tea sudah!!

Mak memang tak pernah masuk resto Sushi sebelum ni. Makan Sushi tu adalah...... Kiranya inilah pertama kali masuk Sushi King. Adalah jugak masa masa teringin nak mencuba makan kat sini, tapi takut tak kenyang pulak weyh! Korang tengok ajelah besar mana aje Sushinya tu, mau 20 ketul Sushi mak bedal bagi kenyang hahaha......

Baru tau, rupanya harga makanan dalam setiap pinggan yang lalu tu berbeza ikut warna pinggan..... Harga ada tulis kat tepi meja tu. Kalau tak silap, paling mahal pinggan fefel - Rm6.00
Rupanya ada makanan lain jugak yang boleh kita order. Baru tau you!!!...... Maklumlah first time kan huhu..... Yang mak order ni set 3 mangkuk harga Rm22.00. Boleh pilih menu yang korang suka. Mangkuk dia, kecik je, lebih kurang 5-6 kali suap kot...... Rasa dia boleh tahan sedap! Confirmed mak memang tak salah masuk kedai makan!.....




Yang ni hasil tangkapan mak kat meja yang bergerak tepi meja tu.... Kulit salmon goreng tepung pun ko teringin mak!! Hahahhaa........ Lemak oii.... Harga Rm5.00 kalau tak silap.

Katanya pergi Restoren Sushi tapi tak makan Sushi hihi.... 



Walaupun cuma kepala sotong dengan timun...... tapi nak rasa jugak weyh hahaha.... Kalau ikutkan semua benda yang lalu tepi meja, nak aje mak sambar tapi apakan daya takut duit tak cukup haha......



Bila lalu benda ni, teringat kat Phong Hong..... Apa rasa dia ek? Kalau ambik dah tentu tentu tak habis....



Jom Pak King kita makan sini!

Wednesday, 18 July 2018

Carta Teratas

Salam Rabu....

Walaupun cerita open house Raya dah lama habis, tapi cerita bab makan memang tak akan pernah habis.

Makanan faveret mak yang jadi Carta Teratas masa musim open house Raya. Soto....



Bubuh bergedil 2, 3 ketul, bubuh ayam siat banyak banyak, bubuh sambal kicap. Lepas tu duduk kat ceruk jauh dari orang hahahaha....Walahhh!!!.... 

Bukan lagi tak perasan mak mertua lalu belakang,  ..... tapi kalau suami ajak balik memang hentak hentak kakilah kekdahnya hihi...

Carta Teratas makanan faveret korang apa pulak? 

Monday, 16 July 2018

Bangkit Cheese

Salam Isnin....

Syawal dah habis, kuih Raya korang banyak lagi ke? 
Mak punya kuih Raya..... tu diaaaaa...... masih meriahkan! Orang dalam rumah ni bukannya pandang pun benda benda gini.

Tak beli kang, orang datang tak de pulak kuih Raya. Bila dah beli, tak de sapa yang makan. Tu yang mak malas tu...


Tahun ni  mak beli kerepek kerepek je pun, biskut raya langsung tak beli, cuma buat chocolate chip sebekas. Kata orang buat jangan tidak nak raya kan. Tapi jadi banyaklah pulak. Ada yang Pak King dapat, ada yang kakak bagi. Macam mana dapat, macam tulah jugak mak letak atas meja hihi..... Tahun ni mak punya konsep katakan TIDAK pada bekas kuih raya, gitu! Baik punya alasan tak? hahahaha....

Sebenarnya nak cerita pasal Bangkit Cheese....... Bangkit Cheese ni termasuk dalam list kuih raya korang ke ?

Masa Raya hari tu adalah makan Bangkit Cheese ni kat satu rumah. Sekali masuk mulut sedaplah pulak !!! Dahlah masuk mulut terus cair pas tu terasa pulak lemak lemak cheese dia tu. Masuk lagi seketul, tambah sedap pulak. Haish....... nampak gayanya sebelum terhabis sebalang baiklah mak tutup dulu hahaha.... Sejak dari hari tu ai terus teringat ingat dengan Bangkit Cheese tau! Tercari cari jugak Bangkit Cheese time beraya kat rumah orang tapi tak berjumpa. Masa puasa hari tu kawan ada jual tapi masa tu mak sombong tak nak beli. Padanlah muka!


Misi mencari diteruskan jugak kat kiosk kiosk mall, tapi tak ada jugak. Tak disangka sangka, semalam singgah kat Petronas kawasan rumah,  ternampaklah Bangkit Cheese ni. Apa lagi belilah kan. Harga bukan main lagi.... Rm28.50 sebekas kecik tu! Dah teringin punya pasalkan. Belilah jugak. Kang kempunan pulak usus usus ku hahahaha....




Dah confirm confirmlah mak yang makan sorang sorang Bangkit Cheese ni! 

Thursday, 12 July 2018

Shawl Munge Munge Aisy Veil by Amani

Salam Khamis....

Inilah namanya pompuan..... dah banyak tudung pun masih nak membeli tudung lagi. Kan Dana, podo waey perangai wong Johor ki hihihi..... Dalam bilik bawah rumah mak tu, penuh dah satu bilik shawl mak aje. Eh !!! Nampaklah sangat menipu hahahaha.... Tak delah penuh satu bilik tapi banyaklah, macam macam kaler ada. Tapi shawl mak ni , jenis shawl murah murah jer lah, shawl Ariani jauh sekali...... Ada sehelai tudung Neelofar tu pun Mrs A yang bagi hihi.... 

Tapi masalahnya mak dah berkenan kat satu tudung brand Aisy Veil by Amani ni hihi....

                              


Mak beli kat Jalan TAR masa bulan puasa baru baru ni. Akhirnya koranggg....... pergh! Ingat senang ke nak pujuk Pak King bawak mak ke sini!!!! Tau ajelah Jalan TAR tu macamana keadaannya. Umat manusia punyalah ramai kan! 

Lainlah Geng Lipis aka Umi Alya.... setakat Jalan TAR, SOGO tu macam tempat dia bekfes je hihi....

Berbalik pada kisah shawl double loop Aisy Veil tu, mak belilah seketul tudung jenis tu masa tu. Padahalnya kalau beli 2, boleh dapat Rm50. Kalau seketul harga dia dalam Rm29. Tapi bila memikirkan dah banyak soping shawl plain sebelum jumpa booth Aisy Veil ni maka mak pendamkan ajelah hasrat ..... Lagi pun mak tengok masa tu, kain dia macam jarang, pas tu macam jenis yang ringan sikit. So tak perlah....

Sampailah mak pakai tudung ni baru baru ni... eh... eh.... macam cantik terletak pulak mak rasa kat muka mak ni. Dan dan tu terus nak tambah koleksi hahahaha...

Eh sukalah pulak gambo ni sebab nampak kurus hihi.... Lepas ni ambik gambo mak nak duk tengahlah hihi....



Tapi tulah masalahnya....tengok IG, kedai Aisy Veil ni ada kat Melawati Mall satu, kat Kenanga Wholesale satu, AEON Setiawangsa satu, kat GM Klang satu. Semua tempat dia, tempat yang mak tak reti nak pergi sendiri. Dahlah jauh..... nak bersoal jawab dengan Pak King lagi .... Huh.... lupakan ajelah nampaknya. 

Baru ingat nak pakai shawl baru munge munge Sabtu ni pi rumah makcik Pak King, makan makan....... emmmm...








Tuesday, 3 July 2018

Apalah ertinya Raya.....

Salam Selasa korang....

Korang masih beropen house lagi ke? Mak ? Nan hado yang menjemput hahahaha.... Jiran setaman pun nampaknya macam sunyi sepi je pulak tahun ni. Tahun ni tahun mengeram gamaknya haha.....

Tapi, apalah ertinya Raya kalau tak bertemu, menemu dan dipertemukankan.....

Kebetulan pulak Pak King outstation Jumaat baru lepas ni, maka mak pun dapat idea untuk menemukan mommies jiran jiran mak ni! Apa kata kita ber ‘Saturday Night fever‘ mommies! Kadang kadang seronok jugak bila sesekali Papis tak joinkan hihi.... 

Jiran jiran ku dunia akhirat

Bab makanan tak menjadi masalah bagi mak weyh sejak jadi duta Warong Bistro ni hihihi..... Apa ada hal !!! Mak call je lah Kak Laty hihi .... Kak Laty pasti sedia membantu!

Kuah lodeh, nugget dan sambal ikan bilis je yang keluar dari OKje's kitchen hari tu hihi......



Kak Latifah, tokey Warong Bistro....

                             


Hari Ahad pulak mak suruh Pak King ajak adik beradik dia datang rumah. Yelah kan..... mak dah syok  bergader gader dengan mommies jiran, kasi chancelah Pak King pulak bergader gader dengan kaum kerabat dia hihi..... Lagi pun, bila mak bapak dah tak de ni, siapa lagi yang kita ada? Adik beradiklah kan.....

Nampaknya lagi sekalilah Kak Laty jadi mangsa haha.... Adoyailah Pak King.....Sedih betul dapat bini cenggini hihi....



Tudung kuning tu satu satunya kakak ipar mak. Lain semuanya adik ipar lelaki.



The biras..... macam biasa, mak paling sado hihi




Gugurlz.....



Waris kuat anak anak mak nih!



Cuma si bongsu je yang tak de, dia dah datang lebih awal



Satu satunya wakil waris dari sebelah mak ....... my abang



Terima kasih adik beradik semua kerana sudi datang....... 

Mungkin dulu kita pernah serumah........ 
Tidur sebantal, berkongsi mimpi yang sama, makan sepinggan berebutkan ikan goreng nan seekor, kemudian bergaduh dan berbaik, tak pernah sekelumit pun menjadi dendam dalam hati.... kerana hati kita masih putih 

Tapi kini,
  
Setelah kita dipisahkan kerana masing masing mepunyai keluarga sendiri, dipisahkan oleh jarak  dan tempat, dan mungkin kekadang dipisahkan oleh salah faham yang tiada penghujung, jangan jadikan  semua itu sebagai penyebab untuk kita terus menjauh adik beradik!..... 
Kenangan bersama tetap menjadi kenangan yang terindah seumur hidup hidup kita....... 

Betullah.... air yang dicincang tak pernah akan putus.....  

Thursday, 28 June 2018

Kisah Hari Raya yang dah basi

Salam Rabu, salam Syawal semua!

Lamanya mak tak bersiaran. Yelah, last bersiaran, rasanya awal puasa hari tu. Lepas tu muncul muncul dah nak habis Syawal pulak. Rindunya kat korang !  Sure mak banyak ketinggalan cite cite korangkan. Korang apa khabar? Sihat? Mak alhamdulillah.... sudah terlebih sihat weyh sejak Raya ni hihi..... 

Tahun ni mak beraya kat Muar. Kalau ikut turn, sepatutnya mak beraya kat KL....  Tapi bila mak dan pak mertua dah meninggal awal tahun hari tu, maka Raya Muo lagilah gamaknya.  Kiranya tahun ni first timelah Pak King beraya tanpa orang tua. Sampai baju baru pun tak dipakainya di pagi raya tau! Yelah kan.... sapalah tak sedih. 

Jubah hijau tu pun jubah Pak mertua! 

Weyh korang...... gambo raya mak semua tah pape..... tak de yang memuaskan hati tau! Baru mak nak berposing, rumah dah kena serbu dengan anak menantu, cucu cicit mak huhu...... Jadinya apa yag ada ajelah.. 



Mak dengan anak daras balik kampung 4 hari awal sebelum raya hari tu. Sempatlah berkemas apa yang patut. Pak King dengan abang King pulak menyusul balik hari Khamis sehari sebelum raya, biasalah balik rumah mertua kan hihi..... Jadiknya 2 keretalah balik raya tahun ni weyh...




Tulah tu, balik kampung punyalah awal, tapi pagi Raya mak order je hihi..... Mak tak kira dah pasal anak anak yang merindukan air tangan bonda di pagi raya! Yang mak kirakan mak tak nak bermandi peluh di malam raya! hahahaa...... Jangan nak ngengada sangatlah haih...... time raya pulak rindu nak merasa air tangan bonda, padahal sepanjang bulan Ramadhan tu, hari hari mak masak tau! Kasi chancelah ye dak?

Mak order dengan kawan satu sekolah rendah mak yang memang kerjanya masak masak ni. Nasi himpit, rendang daging, sambal goreng, sambal sotong untuk 10 orang makan. Pagi raya subuh tu mak ajak Pak King ambik kat rumah dia. Harga pun berpatutan... Rm140 siap! Tak payah nak bersusah payah potong daging, potong sayur kan..... Belum kira lagi ada ke tidak periuk belanga kat dapur mak tu. Maka memang sajak sangatlah kita order aje hahaha.....



Si abang pulak pakai songkok haji ajelah. Tak de nak bersongkok hitam bagai. Gasaklah nampak tua sebelum waktunya pun hahaha.... janji umur masih muda kan. Suruh gunting rambut pun tak mau. Nak bela panjang katanya. Suka hati lah bang. Yang penting mak serba baru hahahaha...... Anak lelaki mana kisah sangat bab penjagaan diri ni. Kalau anak dara, ye...... kalau boleh semua nak baru! Fening kepala... 




Itu ajelah kisah Hari Raya mak yang dah basi huhuhu..... 

Thursday, 17 May 2018

Pertama kali ke UUM dan tengok real Pokok Padi

Salam Khamis, salam 1 Ramadhan...

Sebelum Ramadhan lagi Pak King dah pasang azam, Ramadhan ni nak kurang kurangkan makan katanya. Mak ye kan ajelah hihi...  Sebabnya mak dah tau, azam Pak King tu biasanya lebih kurang azam mak je lah, mampu bertahan 3 hari je paling lama. 

Tak ingat azam mak dulu dulu? Memanjang berazam nak pakai baju Raya saiz S, tapi tak dapat dapat sampai sekarang hahahaha.....

Throwback masa pi Perlis hari tu..... 
Nak jugaklah mak paknnya merakam kenangan di UUM sementara menunggu anak habis exam. Manalah tau Angry Bird dapat masuk sini kan. Masa riki riki hari tu, boleh tahan jauh jugak daripada pusat bandar. Kiranya kalau keluaq bandar sesekali tu, memang soping betui betui lah, dah masuk U memang tak daklah nak keluaq keluaq lagi..... Ke mak yang salah telekkan?   

Maknya ngan paknya
                  

Sapa belajaq sini dulu angkat kaki ? Mentang mentang PM sekarang oghang Kedah, dan dan tukaq loghat hihihi.....

Paknya ngan anaknya..... Anak beranak tak reti bergaya. Sarung selipar ja sempoi...
Jakun weyh...... Pertama kali bergambaq dengan oghang oghang, pertama kali jugaklah tengok real pokok padi dari dekat kot! Selalunnya dapat tengok dalam buku teks ja...... Lainlah Puan Hazel dengan Aiezza Sue tak bergaduh nak tengok pokok padi, bendang berelung relung duk belakang rumah noh!  

Kebetulan pulak sebelah Anjung Tamu ni ada bendang sepasu haha....                    

Pokok Padi                      

Ni kuku kambing ek? Pun baru tengok jugak......hahaha.....

                      

Mak stay kat Kangaq satu hari, sebab nak singgah Padang Besaq esoknya. Sebab, ada orang tu tak sampai lagi....tak pa kita kasi chance!.......

Pak King dah booking hotel ni melalui Agoda. Tapi ada something yang berlaku. Esok pulak mak sambung noh! Cerita semua karang, esok tak de modal pulak hahaa.... 


Ramadhan Kareem korang..... moga Allah mengampunkan dosa dosa kita semua!