Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 24 May 2012

Hepy Bezday Nur Iman Balqis...

Esok.... 25 Mei 2012 ..bezday anakku yg no 2....Hepy Bezday Dik....Ibu doakan semoga adik dipanjangkan umur oleh Allah supaya dapat melakukan kebaikan, dimurahkan rezeki supaya dapat membantu insan2 yg memerlukan, menjadi anak yg solehah, tidak sesekali meninggalkan solat, saling menyayangi , mendengar nasihat ibu dan ayah, ikhlas dalam melakukan segala perkara dan ibu sentiasa mendoakan segala kebaikan akan menjadi milik adik...Maaf dik... kerana ibu tak dapat bagi hadiah....ibu hanya mampu mendoakan kebahagiaan adik.

25 Mei 1999, 13 tahun yg lepas....bayi gurlz comel seberat 2.21kg telah menceriakan hati ibu dan ayah dengan kelahirannya.....Kami telah memiliki sepasang cahayamata... abang Iman lah orang yg paling happy...sebab dapat adik...Sakit caesarean untuk melahirkan adik tidak langsung terasa...kegembiraan ibu melebihi kesakitan ibu. Apa taknya...macam2 masaalah ibu terpaksa hadapi sebelum kelahiran adik...Ada suatu ketika...ketika kandungan ibu mencecah 8 bulan...adik kurang bergerak...risaunya hati ibu waktu itu...dimasa yg lain pulak air ketuban adik dah berkurangan.... Masa itu memang cukup merisaukan dan mengerikan hati ibu. Lebih lebih lagi....doktor pelatih memberikan implikasi yg kurang menyenangkan..lagilah bertamabah meroyan hati ibu. Waktu itu hanya doa dan harapan ibu yg ibu pohonkan kepada Sang Pencipta .Dia sahajalah yg maha mengetahui segala2nya. Alhamdulilah....adik dilahirkan dengan segala kesempurnaan, cantik di mata ibu..... Terima kasih Allah kerana mengurniakan anak secomel ini kepada kami.... Hari demi hari adik semakin membesar dan matang....tanpa ibu sedari, ibu telah memiliki seorang anak dara  yang boleh berkongsi cerita seperti kawan, boleh memasak bersama2, boleh membuat kerja rumah bersama2 tanpa banyak bicara...Terima kasih dik kerana memberikan peluang yg tidak ternilai ini kepada ibu, memberikan kegembiraan yang terindah ini kepada kami...Ibu dan ayah cukup beruntung kerana memiliki anak yg hebat seperti Adik... "HePy BeZDay NuR ImAN BaLqIs"




3 comments:

  1. eh,..napa panggil adik lak ..??..oo oprex gak...mmg comellah cam ibu dia

    ReplyDelete
  2. Ala touchingnya baca warkah dari seorang Ibu untuk anak daranya.. kita nak tiru lah yek.. tapi memang cantik lah anak dara ni.. :)

    ReplyDelete
  3. Masa ibu Iman sibuk menahan sakit, akak manja kat sini masih lagi terkinja-kinja main kayu tiga dengan boyfriend(s) semua..kehkehkeh....

    Dek kerana entri ni dah setahun lebih ya OKje, akan datang akak manja takkan lupa untuk ucap selamat buat Iman (eh ni TLBD ke?) kalau ibunya buat special birthday entry for her again in future :D

    ReplyDelete