Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 29 May 2012

Kuala Kangso....

Teman berpeluanglah melawat Kuala Kangso baru2 ni...anak saudara teman kawin ...Atenya dapat orang Kuala Kangso.... Mula2nya teman ingat nak tido hotel le....cari punya cari ....pusing punya pusing ..... jangan kata hotel, resort, rumah rehat malahan rumah tumpangan pun penuh....ramai sungguh org Kuala Kanso ni menerima tetamu gamaknye...tambahan pulak ada Pesta Gasing. Last sekali teman sekeluarga tidolah homestay yg telah disediakan oleh anak sedara teman.... okaylah jugak...dapatlah teman layan Cerekarama ( Peluang Kedua ) malam tu.... he...he...

Sempatlah jugak teman melawat MCKK (Malay Collage Kuala Kangsar)....ambil berkat..!!  walaupun anak teman tak dapat masuk situ tetapi manalah tau satu hari nanti....cucu teman ke...he..he... Teman jugak dapat melawat salah satu masjid tertua.... Masjid Ubudiah.... sempat jugak teman melawat Kg Sayung.....dimana labu Sayung diusahakan di sini.....

Apa yg dapat teman simpulkan Kuala Kansor idaklah beso mana... beso lagi Bandar Muo ( mentang2lah teman org Muo ...ahakss.....) kecik je... Shopping complex pun sebuah je yg teman nampak! The Store! Walaubagaimanapun...teman sefamily dapat jugak melawat daerah orang....kalau idak kerana anak sedara teman dapat org Kuala Kangsor....sampai sudah teman tak berpeluang menyinggah!!!



5 comments:

  1. oo deme ke kuale...ater teman yg dok perak..belum pernah pusing habis pun kat ctu..er ssh beno nak taip ckp kuale nih...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa suruh deme tulis loghat Peghok? hehe

      Delete
  2. Ini "teman", "ate", loghat sanalah yek. Pandailah pulak orang muar berloghat Perak.. hehe

    ReplyDelete
  3. Eleh, beso lagi Batu Pahat tapi kan orang kalau gi mana-mana pekan kecik pun orang ada jakun sikit tau...kalau orang gi KK, nampak The Store pun orang masuk shopping gak walaupun kat BP tu orang tak heran pun tengok The Store :D

    ReplyDelete