Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 17 July 2012

Berblogwalking selagi terdaya!

OKje adalah orang yg teramat baru dalam dunia blogging ni.....  Baru sesangat.... bulan April 2012 hari tu..... follower pun baru beberapa orang.... (sian ek!). Tapi OKje tak kisah pun....Niat OKje nak mengisi masa lapang yang ada.... OKje nak 'file'kan idea yg OKje dah luahkan dalam bentuk tulisan ni..... OKje nak sharekan pada sesiapa yg sudi membaca.... walaupun tulisan OKje tah pape....janji kool!!! he..he...

Dah masuk 4 bulan OKje berblogging..... dah banyak jugaklah entry yg OKje publishkan.....dan yang paling banyak di'view' adalah Segmen Berblogging. Sebenarnya dah banyak jugak OKje join segmen bagai ni.... macam Fariz Reza, Hanif..... ( OKje pun join segmen blog 'sayagilerpurple'! ) Walaupun baru beberapa hari OKje publishkan, tapi entry tu cukup banyak orang tengok! So sesiapa yg nak naikkan traffic blog.... banyak-banyakkanlah JOIN SEGMEN BLOGWALKING yg ramai blogger buat tu!

Selain traffic blog lancar, naiklah jugak follower OKje dari rumah 'one' dah jadi rumah 'tens' dah....Terima kasih ye gang follower! Sudi-sudikanlah komen!


OKje memang rajin berblogwalking sejak kebelakangan ni...... banyak blog yg dah OKje follow dan tinggalkan komen kat 'SHOUT BOX' tu. Walaupun tak semua yg OKje tinggalkan jejak , menjejaki kita semula tapi .... nampaknya hasilnya tak mengecewakan! Itu semua advise dari OTAI-OTAI blogger kita!


Selain tu dapatlah jugak tengok blog orang yang come-come.... yang kool-kool..... pas tu copylah widget yang berkenan tu...  ( mintak halal ye blogger ) kasi cantik blog sendiri!  he...he... OKje sebenarnya teringin nak ubah header OKje bagi cantik...... tapi OKje tak berapa nak faham.... macam complicated je.... (kesian ek!~ walaupun dah tengok tutorial banyak kali  .....   he...he...) 


Nantilah........ 







Saujana mata memandang kan.....sayup dan redup je....

5 comments:

  1. keep it up kak.. :) sy pn masih bru, since May sejak blog lame sy tutup.. kbetuln time tu musim org buat segmen blogwalking.. n kene rajin sgt2 pegi komen org, bw org, insylh akn ade feedback..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Natasha...betul apa yg awak cakap tu... kena rajin komen barulah orang teringin nak gi blog kita kan... walaupun entri tah pape...he..he.. keep in touch!

      Delete
  2. Blogwalking adalah intipati asas dalam blogging. Baru traffic naik

    ReplyDelete
  3. Hah, itulah pasal kita suka blogwalking ni tapi paling best sekali bila baca kisah dan pengalaman orang, macam seronok aje. Sakit hati juga rupanya ek bila orang masuk blog kita semata-mata minta kita tengok blog dia...tak ikhlaslah namanya tu....

    ReplyDelete