Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 12 August 2012

Mengeram kat Rumah je...


Hari ni memang betul-betul OKje 'mengeram' kat rumah....... Tak gi jalan mana...   Toilet dah siap ! CUMA paip tak ganti lagi .... Esok katanya...... Habis tu siling bawah bilik air tu bilalah pulak?  Peningnya habuk sana sini....hu...hu.... Tak ISNIN siap SELASA pulak.....apa ni 'bang' ...... delay ke........ GHAYO dah dokek dah ni......

Masak pun tidak..... he...he.... ( OKje buat muka 'toye' je kat Arjuna ~ sebab nak cuti masak.....) Lepas anto Sudden Attack terus gi Bazar Ramadhan...... beli lauk je....... Nasi OKje dah suruh Angry Bird masak. Tawaf 3-4 kali.... baru jumpa lauk idaman budak-budak.... OKje ?...Pape pun OK.... janji kool....

AYAM dan DAGING BRIYANI .... Comotnya mangkuk.....TAK SENONOH OKje nikan....

KEPAH masak ape OKje tak tau.... rasanya ala-ala masak sweet sour kot!.... Ni pilihan Arjuna....

SIPUT SEDUT MASAK LEMAK ....... Dah lama si Angry Bird mengidam benda alah ni.... La.... ni baru jumpa ...itu pun beli..... Dah lama tak masak siput sedut..... nak mengetip MUNCUNG tu yang tak tahan! Leceh! Tu belum lagi siput berjalan sana sini.... he...he.... jenuh nak memungut!

Dan untuk pencuci mulut.... KUIH CARA, MURTABAK ( memang tak leh tinggal!) Tapi kali ni kurang POWER lah..... bawang je banyak! 


Pilihan OKje..... tuuuuu..... HATI PERCIK......

OK le dah malam ni........Selamat berqiamulail.......






8 comments:

  1. ermmm...sedap sedapnya makanan!

    ReplyDelete
  2. mood nk memasak ujung2 ni dh kurang kan??? samelakite.... pening pkir bile nk masak, nak mengemas lg...

    ReplyDelete
  3. emmm... mengeram ada hasil tu... :)

    ReplyDelete
  4. sy kalau bulan puasa ni tak reti nak pilih lauk kat bazar, kalau beli gerenti terbeli yg tak best, hampeh betul. hehe.

    ReplyDelete
  5. hurm tingin nak makan siput3 neh. sedap ke okje. dah lupa rasanya macam mana. dulu masa kecik2 makan. then tak makan dah sebab alergik huhuhu

    ReplyDelete
  6. Siput....rasa dia lebih kurang sama je dengan kupang, pepahat, kerang..Orang yg suka sedaplah Sue.. Sian Sue alergik....sikit pun tak leh ke? RUGInya!!!!

    ReplyDelete
  7. Haikkk tiba2 kuar n3 lama..

    Siput sedut, bestnya..

    ReplyDelete