Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 15 August 2012

Menjelang HARI RAYA.....

Semalam tak dapat update blog.... teman Tahi Lalat Bawah Dagu main bunga api....


Menjelang HARI RAYA yang tak berapa hari lagi ni.... OKje nak buat check list RAYA!  Lets start!
Biskut Raya dah ada...... 3 jenis, OK le tu...... Baju Raya dah ada, lagi, RUMAH dalam proces nak mengemas...... Kusyen dah ganti ...... pakai yg lama je....lagi, Bekas Kuih dah ada........ yang ni BARU.... beli kat Jusco..... RM3.90 je satu..... nak beli mahal-mahal.... sayang le pulak!.... janji OKje tengok COME!


Langsir pun dah tukau.... tukau yg lama jugak! Macamana nak bagi rumah nampak lain ek dari hari-hari biasa....... Cat baru leeee...... macam Hanif Idrus or Cat Pagar macam Mia.... he...he.... MODAL lah pulak...... cancelllll.... Tak masuk dalam PLAN!  So, the best way......SEADANYA ajelah...... Ubahlah kedudukan meja ke kerusi ke ...bunga ke.... nak ubah perabot, perabot tak de!

Budak sekolah dah start cuti ESOK..... Bertambah MERIAH le rumah! Anak dah besau-besau ni, meriah dia lain sikit, tak de le bising mana ... OKjelah yang bising ..... remind diaorang suruh SOLAT! Bila TIME BERGADUH! hu.....hu.... tutup telinga OKje dibuatnya..... maklumlah masing-masing keturunan HANG TUAH dan TUN FATIMAH..... heh.... faham-faham sendiri je le...

Semakin dah ujung-ujung puasa ni.... OKje dah kekeringan idea nak masak apa.... ULANG TAYANG dah banyak kali dah..... so semalam OKje beli je nasi lemak, bukan apa semalam kononnya OKje MENGEMAS le....(Penatlah tu konon! tapi OKje rasa rugilah pulak tak masak! sebab kurang puas hati, tapi bila pikir balik...... tinggal makan pun kan...... BELASAH aje le... janji kenyang!)

NASI LEMAK BUNGKUS


LAUK TAMBAH tambah ni je OKje masak.... ala kadar je......

KUIH pilihan ARJUNA...... dia beli dan totally dia punya TASTE..... he...he...


3 comments:

  1. wah,dah leh sambut raya nmpaknye...kuih dah ade...dah kemAS UMAH...INTAN je byk tertangguh lg...xpe2...sok dah cuti....woohooo!!!

    ReplyDelete
  2. wahhh...semua dah siap sedia nih :-)

    ReplyDelete