Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 11 September 2012

Apam POL KA DOT ??

Orang buat APAM POL KA DOT.... dia pun nak buat jugak.........

HELLO!!! bukan OKje eh..... Tahi Lalat Bawah Dagu yang beria-ia ( maklum le cuti UPSR kan!!! banyak le masa dia ) ..... Bila dia tengok orang punya BLOG ada gambo APAM tu.... terus mintak ibu dia buat....    IBU dia pulak kalau 'terrer' sesangat tu tak pe jugaklah..... he...he..

So tepat pukul 3 petang tadi,  dengan penuh semangat, Chef OKje ngan budak kecik tu pun masuk dapur le kononnya..... mengadun APAM POLKA DOT......

Dahlah loyang 'cup' tu tak de so  OKje belasah je lah pakai loyang yang biasa tu........   YANG SEDIHNYA......     ( ni confirm SUE PELIK ketawakan OKje sampai terguling-guling ni ) bila tengok HASILNYA.......  he...he...

Jangankan naik cantik apam tu, bulat pun tidak jadinya...... triangle, square, semua ada wakil, hu....hu....  polka dot pun dah jadi oval..... he...he... LAWAK sungguh petang-petang ni...  

 

Tak nak pisang berbuah 2 kali,  akhirnya OKje pakai bekas plastik ni ........ cepat sikit siapnya..... lambat bebeno habisnya..... ....... CONFIRM bentuk bulat walaupun BANTAT   he...he....


9 comments:

  1. Wahhh famous pattern polka dot ni smpai apam pun ad polka dot juga xD
    Pernah tgk cupcake polka dot juga..

    ReplyDelete
  2. neh kes tak nak bagi i balik umah lagi lah neh? tapi sebelum tuh memang nak gelak dulu pun! hahahahaha mula2 tengok tu pelik. kenapa mcm tuh? memang dia punya bekas cm tuh ke?? bila dibesarkannn hahahah. kelaka! tapiiiiiii hukhukhukhukhuk tpksa mengakui! memang cantek kot. sedap tak? apa rasa?? dia buat mcm apam biasa ke?? ke kek kukus tuh?? cm ner? cm ner?? huhuhu

    ReplyDelete
  3. Sue..... he...he... apam tu memang buruk pun... janganlah ala-ala macam nak puji...he...he...
    Rasa? tah lah Sue...macam tak sedap je....he..he... kurang lemak tapi bolehlah makan....ok jugaklah...

    ReplyDelete
  4. salam Okje.
    Nampaknya kena belajar buat apam ngan okje ni.

    ReplyDelete
  5. ooo buat apam polkadot.. nak buat jugak, tapi tak terbuat lagi.. hihihi...

    kertas acuan tu kena letak dalam acuan kuih lompang rasanya, nak bagi dia jadi bulat elok...

    ReplyDelete
  6. Memang pun ros...tapi tak de kan...OKje belasah aje...he..he... Sikecik tu lah... nak sangat buat...

    ReplyDelete
  7. wah menarik..kira jd le tu..m3h pernah sekali awal thn hr tu..bleh la..buat mkn utk ank2

    ReplyDelete