Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 30 September 2012

Lempeng je....

Salam pagi AHAD........

Eh.... ada orang cari breakfast pagi ni rupanya.....  silaklah menjamu mata...... LEMPENG ngan SAMBAL CILI PADI IKAN BILIS..... lawan dia TEH O panas    Pergh!!!.... berapi lidah!!! he...he....



Malam tadi jiran setaman OKje jemput Majlis Hari Jadi anak dia kat 'd' MUAR Restoran'...... terletak di jalan lama ke Kajang..... sambil tengok slide gambar masa Majlis Hari Raya hari tu.....

Biasalah..... namanya pun d'MUAR....... makanan dia tentulah makanan orang Muar...... Mee Bandong, Rojak Petis, Chicken Chop, Kerang Rebus, Kentang Goreng, Sate, Air Tembikai...... pendik kata memang 'MENGAH' le ...... sebab banyak sangat makan......he...he...

Antara gambar yang OKje sempat snap...



Ni dia BIRTHDAY GURL ngan mak dia.......

Orang yang pakai baju hitam ni........ entah le OKje pun  tak taulah BOYFREN sapa! he...he...

Antara jiran setaman yang memeriahkan majlis!

OKje ....... kalau jemput makan.... OK jer....he...he... jangan jemput 'rewang' ...... fikir 10x.....

Apa pun terima kasih ye kepada jiran yang MEMBELANJA ni....



15 comments:

  1. pancake ea.hahaa.wah bestnyer..lempeng..da lama xmakan.

    ReplyDelete
  2. Omputeh cakap pancake...he..he... siannya ...meh le jamu mata sini... tak sempat pagi ni petang nanti masih sempat lagi! hee

    ReplyDelete
  3. lempeng neh arwah atok jer pernah buat! huhuhu mak tak pernah. sekang dah lama tak makan lempeng. alololooo crita tacink nya. hukhukhuk. apa itu lempeng okje?? dah lupa. serius. rasa dia pun tak hengat. last makan masa umur 8 tahun kot. huhuhu.

    ReplyDelete
  4. Ha..ha... siannya Sue ni,...memang pelik....bagi OKje... sedaplah ...rasa masin2 lemak je (? - jangan pikir lain) he..he....
    Tepung gandum + santan + garam + air ~gaulkan sampai sebati ...bagi dia cair .... pas tu bakar aje le atas pan tu.... bohlah minyak sikit nanti lekat pulak...... senang buat .... sedap pun ye.... cubalah Sue...

    ReplyDelete
  5. org kedah panggil tempek.. kalo boh nyok panggil peknga.. enak dimakan bersama kari yang semalam di masak.. hahaha...

    ReplyDelete
  6. wahhh rajinnya jiran tue buat mkna kt restoran panggil jiran..

    ReplyDelete
  7. Peknga.... he...he...apa pun bendanya lebih kurang sama ek!..

    ReplyDelete
  8. BESH GILER LEMPENG .. ARWAH TOKKI DLU SALU JE WAT LEMPENG CICAH SUSU .. YUMMY .. SKNG DA SUSH NAK MAKN .. SOB SOB

    ReplyDelete
  9. Mia breakfast jemput2 je pagi tadi di rumah keluarga Mia....

    ReplyDelete
  10. Lauk lempeng dah best....tapi saya suka pekena kopi...piwau.....
    Baru tau aku dah lama tak mkn lempeng

    ReplyDelete
  11. Ooooh.. Ni la rupanya Mee bandung muar tu..
    Bila lah nak merasa owh haha ;D

    ReplyDelete
  12. lempeng ni lama gak tak makan , kat utara ni dipanggil peknga hi hi

    ReplyDelete
  13. makn lempengpanas ngan sambal ikan bilis plus air kopi o panas ketika hujan...wow, mmg nostalgic kan.... rajin tul okje ni memasak kan????
    pas ni wat blog resepi dari air tangan hainom lak..:)

    ReplyDelete
  14. Bersahaja macam ni pun sambut hari jadi tetap juga meriah kan?

    ReplyDelete