Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 24 September 2012

Memang Berbaloi!.....

Peh!!! Panas teriknya hari ni ......... kalau tak ye-ye memang rasa nak mengeram je kat rumah ....... nasiblah kena jadi SUPIR! he..he..

OKje dapat lelapkan mata sekejap tadi...... rasa macam keta dah kena isi minyak...... baru ada tenaga!! he..he... biasalah kan,  kalau balik dari kampung..... memang banyak benda nak kena settle..... nak lipat baju lagi, nak gosok baju lagi... KEJE memang tak pernah habis!

Mak OKje , alhamdulilah.... memang dah banyak perubahannya....... daripada pakai wheelchair, kena bersorong dah boleh jalan pakai tongkat, kiranya dah boleh berdikari..... SYUKUR....

On the way ke KL....... tiba-tiba Tahi Lalat Bawah Dagu mengadu lapar!...... Emmm...  berita baik le untuk OKje, dapat tumpang sekaki! he..he..... Rasanya macam tak puas lagi makan SEAFOOD semalam..... he..he...

Simpang ke Sabak Awor belum lepas lagi ni Arjuna!!!

Tapi, TUKANG BAYAU tak mau ..... dia kata kat situ tak de NASI LEMAK!...... kalau nak cari nasi lemak, jawapan dia kat UMBAI le....... he..he...

So, balik tu singgah kat Umbai pulak, buat comparison harga..... agak-agaknya mana yang paling MURAH?




Kali ni OKje cuba pegi gerai yang hujung pulak!..... Selalu makan dekat gerai depan-depan je.....

Cantik jugak scenerynya!..... Tepi gerai tu memang air .....emmm.....

Dalam sedap-sedap makan tu.... teringat jugak kat Sudden Attack...... !!

Tak pelah.....lain kali bawak dia pulak!





Nilah scenery tepi restaurant (rasanya lagi sesuai) tu.... cantikkan!


Banyak pilihan Seafood kat sini.....cuma tunjuk aje! Nak ambik ketam, takut MAHAL! 

No booking OKje!!!


OKje order sama aje lauk macam semalam, Kupang Sweet Sour, Kerang Rebus!!! he..he.... ULANG TAYANG!  cuma yang bezanya, ini aje.......




Semalam Ikan siakap..... hari ni IKAN CARU BAKAR BERSAMBAL ( murah sikit! he...he ) dan tambah UDANG BESAU 6 ekor, JELI KELAPA 2 cawan dan OTAK-OTAK 5 batang! Nak tau harga dia BERAPA?

Hanya RM65.00.....Memang berbaloi!!..... Terima Kasih Arjuna!

Nanti BELANJA LAGI eh!!! he...he...


12 comments:

  1. wow sedapnye , terliur , tak leh jadi ni kena gi pekena ikan bakar ni

    ReplyDelete
  2. udanggggg... alamak.. sila jangan goda mia....

    ReplyDelete
  3. Wahhh2 bestnya dkt2 ni boleh la nk pergi buat comparison ;P
    kenyang pun kenyang juga tu.. :9

    ReplyDelete
  4. Wow all my favorite foods are here... bestnya..surely kena booking ikan bakar ni

    ReplyDelete
  5. makanan sedap lagi! huhuhuhu ikan cencaru bersambal! sedapnyaaaa huhuhu. bestnya kan okje. sambil berjalan2 cari makan lak tuh! huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. tp mcm kt sabok awor mcm lg murah je....huhuh...
    byknye mkn seafood....lama dh rasanye x mkn seafood....org kata kt umbai mahal sket.....kwn suggest kat melaka mkn kt teluk mas...tp x penah pg lg,,,

    ReplyDelete
  7. Rasanya murah jugak sebab order benda yg sama dan tambah udang,otak-otak, jeli...RM10... je beza!
    Telok Mas? kat ne ek?

    ReplyDelete
  8. Kalau sedap memang berbaloi tapi apa lagi perut sedang lapar..

    ReplyDelete
  9. Gerai no 1 tu yang paling best!!!
    Kat mana kampung ni..adus..
    Mak mentua I...Kampung Berangan enam, umbai..

    ReplyDelete
  10. Ye ke Nif... OKje selalu gi Gerai No. 1 tu... kali ni saja nak tukau...gi hujung tengok ayaq! Tapi not bad jugak!!!.. OKje kg kat Muo... tu sebab terlanjur on the way balik KL

    ReplyDelete
  11. wahh kak anom...syok nyer.
    Leen dah lama tak pi makan sini.. sedap kann yg penting murah..
    Kak Anom kena try ikan bakar Jeram, dekat ulu selangor.. boleh tahan gak dan murah...

    ReplyDelete
  12. Ohh... ye ke ..kat ne tu Lin...

    ReplyDelete