Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 14 September 2012

Meragamlah pulak 'DIA' ni....

Hari ni OKje ''TAK MO post makanan lah......... sebab TAK MASAK!!! he..he.... makan apa yag ada je....

Balik dari mengambil 'budak kecik' tu sekolah agama, OKje nak menjemur baju yang second trip..... yang first trip dah selamat kat ampaian..... Biasanya OKje akan basuh 2 trip, first trip baju bewarna dan yang last trip baju putih atau baju sekolah lah.......

So bila nak ambik je...... baju masih BASAH! OKje press button untuk basuh balik........ rupanya ayaq tak mo bertakung........ dalam hati.... DAH JADI BALIK DAH!!!!

So, sebagai seorang SURI RUMAH merangkap
SPECIALIST TECHNICION ....   OKje terpaksa le jadi handywomen!   hu...hu......

Takkan nak menunggu Arjuna kot..... benda ni simple je.... 'PETIK JARI' terus eloklah balik mesin basuh tu.....he...he...

OKje dah pernah post entri pasal mesin basuh ni dulu.....'MESIN BASUH OH MESIN BASUH'.... sekarang ni penyakit dia dah 'MAI' balik dah......


Dengan kudrat seorang Perempuan Melayu Terakhir...... OKje telah menumbangkan Mesin Basuh yang 'bagak' ni  ( bukan sembarangan perempuan tu.... he...he.....)

 

Ambik screw driver bukak screw dekat saluran air tu ( yang warna putih! ), pas tu ambik le BENDA ALAH  yang jadi masaalah tu  .....


Rupanya benda ni ...Kocik aje.... .. Macamana lah boleh terlepas.... padahal OKje dah check dah poket baju ngan seluar....Hish...hish..... MENCABAR perasaan dan tenaga betul!!!

SEE..........barulah air boleh bertakung balik!!!!!!...... Amacam ? Ada geng BLOGGERS yang iri hati dengan kepakaran OKje? he...he...


Ini pun satu ibadah bukan? ......








12 comments:

  1. salam kenal...

    wah kagum la PM...gagah perkasa nih...hehe

    ReplyDelete
  2. Ni baru nama biniku perkasa!! he..he...

    ReplyDelete
  3. M pun kagum gak la..ha ha dasat tu.. Balas kunjungan dan follow sini..

    ReplyDelete
  4. WAH .. KEEEEELASSSS GITU KAQ OKJE NI .. CAYALAH

    ReplyDelete
  5. boleh jadi mr mama ni , super woman ni

    ReplyDelete
  6. huhuhuhuhuhu bagusnya okje kan?? boleh baiki sendiri??? huhuhu gila tabik spring sama okje! huhuhu

    ReplyDelete
  7. selalu gak jadi macam ni..lps ni kene berhati2

    ReplyDelete
  8. wah terer btul akk ni..camtu bleh lah mintak tolong akk repair mesin basuh m3h yg dah seminggu rosak ni..dah seminggu m3h cuci baju pakai tangan..naik lenguh dah ni..byk pulak baju2 tu..maklumlah ramaikan..

    ReplyDelete