Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 24 September 2012

SABAK AWOR......akhirnya

Assalamualiaikum..... YA... BLOGGERS......

OKje selamat sampai Rumahku Syurgaku lebih kurang pukul 11.00 malam tadi........ Alhamdulillah ......... dapat melunaskan 2 tanggungjawab, pertama....... dapat MELAWAT BONDA OKje sendiri, yang kedua dapat membawa balik AIR 30 JUZUK yang dipesan oleh mak mertua....... disamping aktiviti sampingan kitaorang sefamily..... he...he.....

MUAR ......... here we come!!!.............


Menyeberangi JAMBATAN SULTAN ISMAIL .....  jambatan yang menghubungkan antara Negeri Melaka dan daerah Muar....


Peh.... dapat jugak OKje merakamkan 'MERCU TANDA' daerahku, walaupun agak sayup...sayup...!!!! he...he.... maklum aje le ..... 'kamera terlampau canggih'....

Nampaknya Arjuna memenuhi hajat OKje dan anak-anak nak makan kat SABAK AWOR petang tu....... ( Terima kasih Arjuna kerana membaca entri OKje sebelum balik kampung hari tu....  kalau tak......  'kempunan telur ikan tembakullah' AKAKK!!!!....)


Inilah dia tempatnya Intan...... ( awak tanya hari tukan....) OKje pun tak tau nak explain kat mana ..... tapi rasanya dalam 2-3 km dari Bandar Muar..... tak jauh pun!!!


Masa OKje datang ....dalam pukul 5 lebih.... tak ramai orang..... boleh pilih sesuka hati.....mana gerai nak pergi..... Suasana dia lebih kurang macam ni lah....









Apa yang OKje makan...... haaa... ni dia.....

KUPANG SWEET SOUR...... memang sodap!!!
Nak cari Kupang ada baju kat KL ni kat mana ek? Gi Klang kot..... selalu jumpa yang dah tinggal isi je kat TESCO...he...he...
KERANG REBUS!


SIAKAP 3 RASA...... tapi tak sama le rasa macam Siakap 3 rasa Gerai Tom Yam yang masak..... OKje 'belasah' aje.......he...he...


 








SOTONG GORENG TEPUNG........ bukan faveret budak-budak tu aje..... OKje pun suke juga!!! he....he.... Bungkus separuh untuk Mak !

'MAK AI'  lauk macam 10 orang makan..... he...he... sekali-sekali........bukan selalu pun.....

Apa yang sangat-sangat OKje ngeri time 'BAYAU' le ...... ( masa makan pilih lauk bukan main lagi!!! he...he... tak ingat dunia ) walaupun Arjuna yang bayau..... OKje tumpang kesian je kalau MAHAL!

PERCAYA atau TIDAK  dengan nasi 4 pinggan dan Limau Ais  untuk Angry Bird ...... yang lain air SUAM     ( jaga suara kan....he..he...). HARGAnya hanya RM55.90........ Mana nak dapat kat KL beb???

Apa pun kena STOP dulu...... nak ambik Tahi Lalat Bwah Dagu!  .... BYE!

11 comments:

  1. hikhikhikhik! untungnyaaaaaaaaaa org tuh!! dapat jenjalan dengan makang sekali! huhuhuhu. okje. bukan nak ajak. huhuhuh. macam best jer. huhuhuhu. bila nak dapat macam neh ney. huhuhu

    ReplyDelete
  2. perghh..best la stong goreng..lapo den ni aih..

    ReplyDelete
  3. bestnyer,tq info boleh cuba kat sini next time

    ReplyDelete
  4. Emm... info baru lah nie... boleh lah gi johor singgah sini nanti... :D

    ReplyDelete
  5. murahnye...that kind of lauk dpt harga camtu...
    seriously, kna try ni...dlu slalu gak g muar...lama dh x pg...bile agaknye nk smpi..x jauh pun dr umah...agak2 okje leh recommend must-visit places kt muar??? senang terjah je nnti..
    :)

    ReplyDelete
  6. Wahhh sedapnya... lepas ni nk try Ikan bakar Muar la plak asyik2 Melaka je kan? ;P
    tpi boleh tahan murah la.. kt Melaka haritu menu lebih kurang sama harga mahu RM100+

    ReplyDelete
  7. Jom semua....mai cuba makan ikan bakaq kat Muo....

    He..he... Intan, kalau setakat nak jenalan kat Bandar Muo tu rasanya tak banyak tempat yg menarik sangat pun...kalau nak terjah mungkin Intan boleh gi Tanjung Mas kot... ala-ala Taman Reakreasi...boleh jugak naik bot menyusuri Sungai Muo...he...he

    ReplyDelete
  8. Salam hainomokje.

    Sekilas pandang macam restoran cenderawasih kt kuala gula sactuary resort perak..

    ReplyDelete
  9. Medan Ikan Bakar Muar...Sabak Awor mmg glamour dengan ikan bakar dan seafood nya.

    ReplyDelete