Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 15 October 2012

Jom minum petang......

OKje baru je lepas LUNCH ni........... tengahari ni tak masak nasi pun...... masak separuh lagi spiral yang masih lebih.... kekdahnya lebih kurang sama aje.......... GORENG  he..he...

Pukul 3 ke pukul 4 nanti dah nak MINUM PETANG kan.....

Dalam sejarah hidup OKje semasa anak dara ..... ( sekarang?   he...he...  ) memang tak pernah kenal istilah MINUM PETANG!!! Yelah........ emak ngan ayah OKje ni manalah ada minum-minum petang ni..... Orang kampungkan.......  kalau ada pun bancuh air ajelah kot..... Tak delah purposely buat kuih untuk minum petang satu family..............

Bila OKje dah berkahwin dengan sang Arjuna  ( macam sang kancil aje...he...he....)  barulah OKje kenal apa itu minum petang...... Mother in law rajin le buat something ( masa dia sihatlahkan )..... macam kuih ke, pengat ke, paling malas pun pisang goreng ( goreng sendiri..... OKje le kena tolong! hu...hu.....).......

Tak kiralah  apa-apa pun janji ada  'something' untuk minum petang........ Mula-mula tu OKje rasa menyusahkanlah jugak!!!! .......     yelah lari dari kebiasaan kita...... tapi lama-lama boleh acceptlah ......... sampailah sekarang ni dah jadi satu kemestian..... tapi kalau Arjuna adalah...... setakat OKje ngan anak-anak..... bukak tin ajelah, makan BISKUT GULA cicah air teh O..... he...he.... tengok mood rajin!!

Silalah jamu mata dengan CEKODOK PISANG semalam!



29 comments:

  1. lama tak mkn cekodok pisang..nk sikit

    ReplyDelete
  2. hehehehe kita baru makan cekokok erk semalam!!! hahaha sedappppp oooooo

    ReplyDelete
  3. sedap tu... macam nak cari jer petang nie.. datang umah okje laa.. :D

    ReplyDelete
  4. Tulah..... semalam buat pun macam sedap je...he...he.... sebab dah lama tak pekene....

    Izan.... hari ni dah tak de tu semalam punya.... hee

    ReplyDelete
  5. OKjee....kite pun asal kg..dr kecik mmg wajib ada minum petang.mak buat mcm2 kueh. skrg ni dah kawin,rindu lak nak minum2 ptg ni, minum ptg jg ler tp tea o + roti kering jerr..hik3..

    meyelerakan sungguh cekodok tuuu..nyum3!!

    ReplyDelete
  6. bukan sis ye dulu kenal minum petang ni.sekarang pun saya xth minum ptg camne.hhaha.
    tapi selalu la nikmati jemput pisang ni time mak masak.hehe

    ReplyDelete
  7. MAKAN PAGI JE KENAL .. MAKAN TGAHARI . PETANG DAN MALAM XKENAL SGT

    ReplyDelete
  8. kita kalau minum ptg...ada air pun cukup..tp kalau ada goreng2 pisang..cekodok ni pn best...hehe

    ReplyDelete
  9. minum petang selalunya hujung minggu.. hari lain semua xde kat rumah.. hehe

    ReplyDelete
  10. perghh.. cekodok.. nyum2.. rasa mcm dah lama tak mkn cekodok..

    ReplyDelete
  11. pergh.........................kesukaan tirana aduka tu...,,boleh abis sepinggan ta sorang sorang

    ReplyDelete
  12. my fevret!!!!! nakkk kakkkkkkk cekodok pisangggg ;/

    ReplyDelete
  13. Mak PF memang rajin orangnya...

    ZILLA kena berkenalan dgn minum petang nanti dapat suami yang mak dia ajar minum ptg camne?....he...

    DEDEQ.... patut pun badan tu slim melim je orangnya... rupanya tak suka makan...

    Kalau ikutkan hati OKje pun boleh jugak tu TIRANA ADUKA..

    JNA tungguuuu.....

    ReplyDelete
  14. sy ni serius mmg jarang buat minum petang. M besor la katakan, hehehe. jd nya, mmg ke mkn mlm jek..takpon if rjin, belilah pisang goreng..

    ReplyDelete
  15. hitam si tompok manggis, hitam lagi cekodok ni..tapi yang hitam tu la idaman hati...ada lagi tak? nak sepinggan! ^_^

    ReplyDelete
  16. M besau tu... Bukan setakat CZ sorang je OKje pun sama...

    ReplyDelete
  17. cikgu ma....masalahnya dah sehari dlm perut....hee

    ReplyDelete
  18. saya tak minum dan makan waktu petang , sebab nak exercise , kalau makan gak , tak leh nak exercise

    ReplyDelete
  19. Cekodok pisang beradioaktif tu..hikhihk.. lama Pok Nik tak tgk dapur Ok jer.,

    ReplyDelete
  20. Emmm.... bestnya jadi suami tak yah nak risau waktu makan dan minum, isteri dan anak-anak... tau-tau tersedia...

    Emmm yelah orang glemer mcm PNK manalah sudikan....heee

    ReplyDelete
  21. nyum2 sedapnya
    salam perkenalan thanks sudi follow anum

    ReplyDelete
  22. Hehe rumah saya pon tak pernah minom petang..selalunya waktu petang2 kami makan nasi terus..

    ReplyDelete
  23. adoiiiii okje --->> cbox kena anta bengkeng-->> huhuhuhuhuhu tak leh ler nak gegedik dekat cbox dahhhh huhuhuhu.

    ReplyDelete
  24. salah lagiii hantar bengkel. huhuhu. memalukan betoii laaa dh aprove baru perasan! arggghhh. sis! hari neh kita nak g jenjalan. nak g shoppng ptg kank. jom ikut! :)

    ReplyDelete
  25. nak itut...nak itut.... gi mana tu Sue....eleh setakat Tg Malim tu tak molah...ha...ha...

    ReplyDelete
  26. mama kira pun takde konsep tue hihihi.. cuma tgk klu dia rajin ada la klu tak takde. kira je yang klu balik msti nak membaking itu ini. makanya bawak la smpi ke petang hihihi

    ReplyDelete