Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 30 October 2012

Kawen....



Bila OKje pegi BLOG  Bakal Pengantin ni, senyummmm sampai ke telinga OKje.......

Sebab  OKje  teringat masa OKje nak jadi pengantin suatu ketika dulu. Punyalah seronok, OKje dapat merasai debaran dan keseronokan sang pengantin tu tau! Hu.......hu........ tak malulah OKje ni...... Yelah..... best apa jadi pengantin! kan Kiera kan............

Buat Sue dan Dedeq,  OKje nak habaq mai ni, ceq berdua jangan meroyan na..... ( ha......ha.......)

OKje pun kawen dalam bulan yang sama dengan Kiera....... November ...... dah dekat nak anniversary OKje ni..... Sian Arjuna kan, tak dapatlah OKje nak bagi gift .... hu....hu....... dia aje yang kena bagi!!!!        ( perasan! macam ada! ada ke gift untuk ayang tahun ni bang? ) harap-harap dia baca ni......  he...he....

Berbalik pada cite 'KAWEN' ni, ........ nasihat OKje bukan untuk Kiera aje tapi untuk semua yang belum berkahwin........ jangan fikir pasal sedap je, tapi kena ambik kira  pasal tanggungjawab selepas tu, bukan tanggungjawab pada suami atau isteri aje tau, tapi tanggungjawab pada mertua, ipar duai  ...... ada kalanya ianya akan menjadi complicated! .....

Bila kita campurkan pahit, masin, masam dan manis kesemuanya dalam adunan yang sama ..... ia pasti menjadi adunan 'SESEDAP RASA'! dan yang sesedap rasa itulah KEHIDUPAN BERUMAHTANGGA namanya!

Dan ...........yang complicated itu akan jadi seronok! Percayalah.....


* TQ Google, tolong cari gambar kartun tu.....

24 comments:

  1. dah nak maimusim org kawenn musim cuti skolah nnt....okj nak sambut ulgtahun yg kebarapa dah tuu ..?...jawab soalan semalam,..saya org gerik perak,..dok klang selangor...:)

    ReplyDelete
  2. kahwin mmg sodap , tanggungjawab tu mmg mencabar , hu hu

    ReplyDelete
  3. Ewahhhhhh...tahniah buat kiera.tahniah buah cik sendiri...wahahahhahaaaa..

    ReplyDelete
  4. Izan....anneversary yg ke berapa tu tungguuuu....

    ha..ha... abg cik....

    cik pun nak melangsungkan jugak ke?....he..he...

    ReplyDelete
  5. kawen!!.., teringat maser lafaz akad nikah dulu., haha., suspen oooo., ;P

    ReplyDelete
  6. hahahahha. okje cam tahu2 jer sue tengah ada big problem sal kawen neh. hurm. ssh nak crita laaa okje. berbelit2. hukhukhuk. btw. tengsss untuk nasihat tuh!! terima kaseh okje. ingtkan sue. hurmmm..

    ReplyDelete
  7. Musim cuti sekolah bakal bermula maknanya ramai yg bakal melangsungkan perkahwinan nnt. Selamat pengantin baru kpd yg bakal berkahwin.. Kahwin itu satu tanggungjawab yg amat besar.

    ReplyDelete
  8. salam...singgah sini...dan balas kunjungan...follow juga... ^_^

    ReplyDelete
  9. memang betul..kit abukan kahwin dengan cayang kita ajer tapi dengan sebesar-besar sanak saudaranya..hehehehheheh.
    Tapi itu life kahwin betul tak....

    Aku dulu nak nikah dulu..degup jantung ini..mula2 imam suruh pakai mikropone nasib baik bapa mentua aku tak kasi..fuhh!!! lega.

    ReplyDelete
  10. wewittttt, setuju ngn kata2 ok je tuh. berkeluarga nih samalah cam membawa kapal kan. penuh gelora. jd kenalah pandai2.

    ReplyDelete
  11. wahhh nasihat yang bagus ni.... memang tanggungjawab yang lebih utama...

    ReplyDelete
  12. Ha..ha... rupa-rupanya 'nerves' jugak jadi lelaki ni.....nak melafaz akad nikah.... ingat tak... he...he....

    Yang penting suami kena pandai memainkan peranannya... disamping doa kepadaNya...Insyaallah

    ReplyDelete
  13. InsyaAllah sis...hahahaaa (blushing)

    ReplyDelete
  14. WAH .. MEKASIH SIS KASI TIPS NIKAH NI .. HOHO .. MULE2 TGOK TJUK KAWEN TD .. MULE TRPKIR .. SAPE NAK KAWEN ? ANK SIS KE .. HAHA ..
    BILE BUKAK .. SUME DA TERJAWAB ..
    INSYA ALLAH N ALHAMDULILLAH SIS .. DEQ AMIK HTI IBU PAK N ADIK BERADIK SI DIA DLU .. HIHI

    ReplyDelete
  15. Deq, sajelah tuuu.....anak OKje lama lagilah Deq....

    ReplyDelete
  16. terima kasih nasihatkan kira.. kira akan ingt nasihat tue insyaAllah ;) betul tue bila dah buat keputusan nk kawen byk bnda kena fikir. dan yg penting kena prepare mental sekali kan ;)

    ReplyDelete
  17. ehehe.. main kwin2 time kecik penah la.. tapi skrg nak kwin tgu org masuk minang..xmari2 lagi.hehe

    ReplyDelete
  18. ni nasihat dari otai ni.. kena amik kira.. =)

    ReplyDelete
  19. tetibe hati na plak berpoyo-poyo rasa nak kawen *gatai!

    ReplyDelete
  20. Ha...ha... ye betul.... kena dengau nasihat OTAI ni....

    Mana-mana yg tak kawin lagi tu Okje doakan semoga dipermudahkan mendirikan masjid ye!!

    ReplyDelete
  21. stju sgt2......leh jd kaunselor perkahwinan ni...hehhehe

    ReplyDelete