Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 3 October 2012

'Melahai' datang lagi... he...he...

Geng 'melahai' OKje baru je balik........ he...he..... Dah say 'GOOD BYE' barulah boleh mengadap laptop pulak.......

Memang sengaja masak SUP FISHBALL lebih sikit hari ni......... dah memang niat nak ajak diaorang datang....... borak-borak..... melahai-lahai...... berjimba-jimba..... he...he...

Ulang tayang!......... kali ni OKje campurkan fishball ..... hari tu meatball semata! Itu pun meatball lebih hari tu......  Kalau tak campur macam sikitlah pulak!
Tu yang nampak dua ball yang berbeza!









Ni pulak BUBUR MERAH BUBUR PUTIH...... pernah dengar tak? Kalau orang Jawa kata 'BANCA'AN'....  maksudnya macam ala-ala kesyukuranlah........

OKje buat sebab apa ek?  Hari tu ada terdetik jugak hati OKje ni kalau Tahi Lalat Bawah Dagu dah sihat, nak buat bubur nilah!!!  Alhamdulilah....bila semuanya dah OK tu yang buat tu...... So hajat OKje dah tertunailah.... tak de hutang-hutang lagi.


Ha.... macam biasalah ........ inilah dia orangnya..... ORANG YANG SAMA........


9 comments:

  1. geng melahai tu geng ap?
    Wahh menarik betul bubur tu ada dwi kaler xD
    tak pernah lagi merasa ;P

    ReplyDelete
  2. haish. kau tak tahu evrything???melahai tu ala2 gelak sambil mengilai2 laaa kot. hehehe betul ker okje??? hehehehhe. bubur apa tuh okje?? dah macam kek tengok?? kenapa dia tak nampak lembik pun?? hahahaha. banyak tanya lak aku neh. heheheh. sup! sedap. nak sup! nak sup!

    ReplyDelete
  3. Melahai..... bahasa lembut dia macam berborak-borak le sambil makan-makan sesekali kalau buat lawak tu...ketawa le mengilai-ngilai he...he.. macam ala-ala anak ponti.... Bubur merah bubur putih namo eh... beras + pulut + santan + gula melaka.... macam bubur nasi le tapi manis...yg warna putih tu lemak masin sikit...

    ReplyDelete
  4. geng melahai , sembang kedai kopilah katakan sambil makan2 , ehh sedap juga meat ball tu, sini dipanggil bakso

    ReplyDelete
  5. penah tgk bubur tu tp x penah makan....
    fav intan tu mihun sup + meatball.....
    nk wat gak la nnti.....

    ReplyDelete
  6. hmm...
    x penah mkn lg bubur jawa Banca An tu..hehe

    ReplyDelete
  7. melahai tue ape erk? huuuuu

    *nak bina keyakinan diri? cuba Okje biar dorg bgaul dgn kwn2 setaman. main sama2 ke. atau bg galakan kt dorg cnth mcm "mama suka lah tgk anak jiran tue msuk nasyid" haa cntoh cm tue. ckp hari2 kt dorg bg galakan hari2 insyaAllah lama2 nt msti tbuka hati tue. and klu dorg nak masuk tue Okje kena tnjuk super eksaited. bagi dorg pilihan cntoh mcm baju raya and biar dorg buat keputusan sndiri dan kita sokong insyaAllah pun blh jugak

    ReplyDelete