Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 29 October 2012

Memang berbaloi!....

Salam tengahari .........

Tengahari ni barulah dapat merasa daging korban..... masak kicap je.... senang, mudah, cepat dan sedap bagi penggemar kicaplah, he...he... itu yang paling penting!

Macam orang mengantuk disorongkan bantal le bila lori jual tong gas lalu depan rumah! Satu tong gas OKje memang dah kosong pun. Dekat kawasan OKje ni, setong gas harga dia RM 28.50..... Rasa-rasanya OK tak harga dia??? Ke tak pernah beli tong gas? Atau tak pernah ambik tau... ha...ha...

Sambil tu sempat lagi OKje berborak dengan Tokey Gas tu......

Borak punya borak masuk pulak pasal bab JAGA BUDAK, dia kata bagi masyarakat Cina, seorang budak dalam umur 2-3 tahun, masa jagaan dia, office hour,  upah jaga dah pun mencecah RM 700.00.  Mak ai????  Mahalnya......  

Orang kita, berapa RM eh sekarang ni?  RM 200 - RM300 boleh dapat lagi tak?  Masa OKje anak kecik dulu, lebih kurang tulah upah dia....  Bila anak OKje dah masuk 2-3 orang terus ambik BIBIK....... Lagi berbaloi rasanya.....



Tapi sekarang ni, ........ diri sendiri dah jadi BIBIK...... ha...ha......... MEMANG BERBALOI!!!!


25 comments:

  1. laaa...penggemar kicap rupanya..hihih..mmg kat cni pun rega tu tong gas tu..28.50..siap angkut tong gas masuk dapur pasang sekali,....xyah kita lak nak ngangkat tong gas berat tuu,...saya sejak ada anak behenti keja,..rasa rugi lak bg duit byk2 suh org jg anak kita..hihihi....mahal dah upah pengasuh sekarang...
    err...okj ni org mana yer..??

    ReplyDelete
  2. oh..... satndardlah harga dia ek... Berapa upah sekarang ni eh izan...

    OKje org Muar....Izan org mana pulak!

    ReplyDelete
  3. gila mahal kalau cina yg jaga...ni musti hantor nurseri nih..

    mmg berbaloi lagi kalau kita yg jaga, ahakzz

    ReplyDelete
  4. skrg sorang anak RM400-RM500.. kalau ada dua orang die bagi diskaun cikit.. tu pasal jge anka sendiri.. lgpun kite boleh pantau anak sendiri n tak mo hantar kat org sb kan skrg bnyak kes2 dera la, jatuh la.. xjage betul.

    ReplyDelete
  5. lawo ke headher tuh...huhuhu. besa2 je kak.akak nak??? hehhehe

    ReplyDelete
  6. start dah 2 -3 ari ni menu daging je nk kasi clear stok yang penuh dalam peti tu hehehe!

    ReplyDelete
  7. KEDAI DEQ PUN GAS RM28.50 GAK .. HOHO ..

    WOW .. DAGING KICAP TU .. BESHH .. MA DEQ MASAK MEE REBUS DGING .. HIHI ..

    MAHAL GILER .. TP KAT SETIU NI DE AG .. RM300 KOT .. CAMTU LER

    ReplyDelete
  8. Tak.... CZ, RM700 tu rumah bukan nurseri....

    Ha...ha... KA... husband tak kisah ke lauk daging je tiap hari....

    Dedeq....kalau cam tu memang standardlah ek....harga gas tu...

    ReplyDelete
  9. Mahalnya Kawai sekarang....dah RM400 eh sekarang ni... tengok tempat kot kawai...

    ReplyDelete
  10. berbaloi2 mcm digi lagi senang jaga sendri hahahaha :D

    ReplyDelete
  11. intan dok tinggal kwn luar bandar kt felda... so x mahal upah ngasuh anak...dua2 anak intan dlm 300 je sbulan...tambah beli groceries tuk nanny sbb dia masakkan lunch......

    ReplyDelete
  12. KAK .. A AH STADERT .. KALO PASARAYA BESAR BRU RM26 KOT

    ReplyDelete
  13. kat area umah akak ni upah bb rm300

    ReplyDelete
  14. Rasanya tengok kawasan jugakkan... kalau RM700 sorang memang semput tuuu... he..he...

    ReplyDelete
  15. jaga budak sekarang ni RM300 lah

    ReplyDelete
  16. fuhhh mahalnya kan upah diorang tu.. Jaga sendiri lagi puas hati kann ;)

    ReplyDelete
  17. dengar cerita upah pengasuh sekarang memang dah mahal. lagipun kena tengok orang juga kan...sebab dah macam-macam kes

    ReplyDelete
  18. berbaloi sangat hahahhaa

    mahallah upahnya..standart org melayu mcm hainom cakaplah rm200.rm300, itupun dah mahal kalau dikira

    ReplyDelete
  19. Mahal betul kalau cina htr ank yer.. mcm sy skrg ank duk kat daycare je tp sebulan kdg2 byr nk dkt 300.. tahun depan igt nk cr daycre + school... mmg kena budget 500 gak la... ni baru sorang je ank... kalau ramai, mmg kena ikut mcm OKje... jadi bibik hihii.. baru berbaloi kan ..
    Zaman mkin moden, semua benda jadi mahal kan OKje..

    ReplyDelete
  20. Rate org Melayu RM300.00.... hish...kira murahlah kalau dibandingkan orang cina.... Apa pun biasalah Malaysiakan nak ke arah negara maju....he..he... kena le ikut standard .... senang-senang jadi bibik je...hu...hu...

    ReplyDelete
  21. msk kicap???? huhuhuhuhu. adoiiiiiiiii tingin nya nak makan . huhuhuhu. tapi betul cakap okje tuh. amek bibik lagi berbaloi dari anta pengasuh neh. nanti nak amek bibik jugak laaa hehehehehe kunun jerrr

    ReplyDelete
  22. cita-cita kira klu dah ada anak mmg nak jaga sendiri tp tak mampu lagi.. kena kerja dedua huuuu

    ReplyDelete