Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 20 October 2012

Suami WAJIB romantik!!!...

Assalamualaikum....... Salam pagi Sabtu......

Syh............ha... jangan tanya OKje buat sarapan apa hari ni eh........ OKje tak buat sarapan langsung..... he..he....kan ke puding roti tu ada lagi..... ....ha..ha...

So, hari ni OKje cadang nak gi JUSCO........ Cuci mata! Pergi kena pagi-pagi.......... jadi tak susah nak cari parking.  Maklumlah...... kena drive sendirikan! Tak mo semakkan fikiran dengan masalah parking! Macam lesen beli je OKje????   Hei......tolong yeh!!!!

Dalam kepala ni...... dah terbayang Mc DONALD ~ BURGER SAMURAI...... ni kes HANIF IDRUS lah ni....... makan tak ajak orang!!! he...he....

On TV 3 tadi, Motivasi Pagi......... Ustaz Hanafiah cerita pasal peranan dan tanggungjawab suami...... dan yang OKje suka dengau ni, dia kata  SUAMI WAJIB ROMANTIK! bukan sunat, bukan harus yeh! Ni bukan OKje yang memandai-mandai eh..........

Susah ke Romantik? Romantik ni tak semestinya kena bagi bunga tiap-tiap hari....... Candle light dinner tiap malam ( confirm tak lepas!!! TLBD mesti nak ikut!!!),  pegang tangan tiap masa...... TAPI...... sekali sekala best jugak kot!!!he.....he.... Mungkin bagi pasangan yang dah berkahwin, istilah ROMANTIK ni lebih kepada selalu mengeluarkan ucapan cinta, bergurau senda, berpeluk, menjadi pendengar yang baik...... kalau ditambah dengan statement OKje yang kat atas tu ......mungkin SATU BONUS!

                                         

Dia kata lagi..... bila seorang suami menunjukkan kasih sayangnya kepada isteri dengan ikhlas, perempuan yang bernama isteri akan mudah TAAT kepadanya..... yang tu memang OKje setuju......!!

Okaylah BYE ....... dah lambat ni ....... nak bersiap, nanti parking penuh!! Balik nanti ajelah OKje BW.....


17 comments:

  1. encik suami sis OKje romantik x?hehe

    ReplyDelete
  2. alaaaaa neh yang malas dtg sini neh. selain daripada lapar mesti rasa nak kawen! huwaaaaaaaaaa. alohaiiiiiiiii omakkkk kawenkan akuuuuuuu huhuhuhu. sis, arjuna cm mana??? hikhikhik. romantikus tak?? eh. hihi. *penyibuk jer. huhuhu

    ReplyDelete
  3. betul tue , suami mesti romantik , baru isteri rasa sejuk bangat suasana dalam rumah , baru rumahtangga bahagia

    ReplyDelete
  4. wott.wotttt...tertarik dengan tajuk.Bile bace habis..lagi tertarik dengan isi entry..rase nak kawen hari ne pon ade.....hahahahaa...gedixxxxxx =.=

    ReplyDelete
  5. tertarik dengan tajuk entri... ^_^
    moga2 dapat suami romantik... :)

    ReplyDelete
  6. suami saya romanris sebab kalau dia cuti...mesti dia yang sediakan sarapan/lunch/dinner.....hihihihiih,,,,buat apa bg bunga...bukan boleh makan pun...hiihhi

    ReplyDelete
  7. saya mencari isteri romantik....hehehee

    ReplyDelete
  8. hmm,, mcmni baru la happy ending till hereafter okje kan?

    ReplyDelete
  9. Assalam.... baru balik ni....he...he........ Arjuna?.. Emmm... sepatah kata Sue Pelik le.... Romantikus.... he..he....

    Lain suami lain caranyakan.... tapi memang tak pernah le dapat breakfast tepi katil tu..... hu...hu...

    Baik suami atau isteri amatlah suka kalau dimanja, disayangi dan dihargaikan!!!

    ReplyDelete
  10. romantik!!? hmm mcm ssh jer., klu buat2 tak best gak kan., mcam tak iklas plak nnti., hehe.,

    ReplyDelete
  11. romantik, ader ke suami yg 100% romantik pas kawin???

    kalu 'pre' tu sure terlebiy le pulak..

    ReplyDelete
  12. sgt setuju...huhu....
    bab suami kena romantik tu la...hahah

    ReplyDelete
  13. WAH AKAK .. HAMBOI .. NAK KAWEN SEKARANG BOLEH X ? AKAK R NI .. KALO DA KAWEN KAN BEST .. DE GAK ORG JGE TIME DEMAM NIH .. ECECE .. DA GATAL .. PERGHH .. HAHA ..

    PEEWIT .. MESTI HUSBEM AKAK OMENTIK KAN KAN .. HEEH

    ReplyDelete
  14. yang ni setuju...walaupun tak kahwin lg tp nnti nak suh praktik awl2 lepas kahwin wajib romantik2 tu.huhuhu.

    ReplyDelete
  15. bila suami romantik, isteri pun rasa dihargai kan kan hihihihi

    ReplyDelete
  16. wahh sewonokknyaaa ada en.pasangan yg romantik kan tapi klau laki tu mmg xromantik nk train dye aduhhaii mkn hati je la akak kite ni hehe

    ReplyDelete