Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 11 November 2012

Cuti Masak di reject!......



He...he... tak sabar rasanya nak dating dengan BLOG ni....      

Baru sempat nak mengadap lappy ni........  walaupun dah tengah malam, OKje sempatkan jugaklah post satu entri......   hu.....hu.....  cuti masak OKje tak diluluskan minggu ni! Arjuna tolak mentah-mentah, postponed !

Sob...sob...... dalam rela yang dipaksa-paksa, OKje masak jugaklah hari ni....... masak Ayam Tom Yam, Sambal Telur, Ikan Cencaru Goreng dan Sayur!

Cuma tak snap pix aje....... sebab macam busy!

Esok..... masih sama........ masak dan terus memasak.....  Masih tak dapat idea lagi nak breakfast apa esok! Tapi untuk lunch...... BERESSSS!!!  Dah beli kat Pasar Malam...... Kerang Rebus, Asam Pedas Ikan Kembung dan Sayur ! Amacam? Boleh bangetkan!!!  he...he....    tengoklah esok, kalau rajin tambah Geragau Goreng ke!!!!

Mesti tak pernah makan Geragau Goreng tukan..... sok OKje snap eh!!!  Sebenarnya OKje pun baru tau resepi ni dari kakak OKje, makan dengan nasi panas...... Pergh!!! amma!

Agak-agaknya...... kenapa ek CUTI MASAK OKje kena reject minggu ni?


25 comments:

  1. geragau??? apakah??? huhuhuhu. snap okje jangan tak snap nak tgok jugak laaa gmbaunya mcm mana hhuhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udang yg sgt kecik.... Biasanya belacan pakai udg ni....

      Delete
  2. Geragau goreng..? sedapnya...mak pun selalu goreng jugak..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke marlia.... Ada jugak org buat rupanya...

      Delete
  3. geragau tu, udang yg wat cencaluk tu ke???
    kena tolak sbb arjuna keje ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yr betul intan....tp jawapan tu salah! Cuba LG!

      Delete
  4. geragau goreng tu masakan org mane ea? lewatne sis anum berblog ye..ha pg ni masak ape?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah cik sensei...waktu tu je yg free...

      Delete
  5. air tangan isteri.. hehehe, kita ni masak pun xpass2 lagi =)
    ~geragau goreng? geragau tu apa? kalau betul udang, saya gila udang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. baby come ... Mmg sejenis udang... Baik baik jgn sampai Gila! He...he...

      Delete
  6. Sangat suka Geragau! Buat cekodok sedap...buat nasi goreng lagila sedap. Goreng sayur pon sedap. Tp nk jugak share resepi awak boleh x ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha suka yg basah ke kering? Boleh.... No prob!

      Delete
  7. bestttt nyee asam oedas...nak dtg rumah bole?

    ReplyDelete
  8. Ha...ha.. Setakat ni nampaknya intan sorang je yg paham soalan....

    ramai jugak yg suka udang geragau eh!!!!


    ReplyDelete
  9. GERAGAUN TU APE KAK ? AISH .. XPENAH DGR PUN .. KERANG TU KERANG TU .. YUMMY .. LAME DA XMKN KERANG . HAISH ..

    ReplyDelete
  10. uik...macam best je dengar bunyi pasal mkn2 ni...ni yg bt terliur ni..hehehe..

    ReplyDelete
  11. hehe, ingtkn suruh cari perbezaan gmbr tdi..

    ReplyDelete
  12. wah sedapnya. dengar menu akak. terliur saya. cuti masak tak lulusmybe sbb arjuna nak makan akak masak. hehe

    ReplyDelete
  13. akak baru cerita je tu,tapi saya dah terasa kat tekak semua lauk2 tu. Sedapnyaa >.<

    ReplyDelete
  14. I wish i can cook like u sis. geragau tu apa. sila snap gambar dan serta resepi boleh la try klu tekak boleh trima haha

    ReplyDelete
  15. Fir.... terlepas double upload plk!he...he...

    Udang geragau tu...udang kecik yg dikeringkan sayang....

    ReplyDelete
  16. sambal telur tu cam best jer...simple tapi emmmmmm...sedap!

    ReplyDelete
  17. mohon masakkan geragau tue dan tepek kt sini pleaseeeeeeeee

    ReplyDelete