Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 2 November 2012

I follow aje.......



Salam Jumaat.......

Alhamdulillah..... masih bernafas lagikan kita hari ini , masih diberi peluang menikmati kesihatan yang baik, masih lagi diberi peluang untuk bertaubat, masih lagi diberi peluang untuk menambahkan amalan kita yang sedikit ini dan banyak lagi rezeki Allah yang bukan dalam bentuk duit,  telah kita kecapi tanpa sedar! Syukur!

Bukan apa, bila tiba-tiba AURA 'Pendakwah Bebas' tu datang, tu yang bertukar jadi cam tu, tuuu.... he..he...

OKje terfikir sesuatu dan nak tanya pandangan .........  

Apakah kriteria yang dicari oleh seseorang BLOGGER untuk dia FOLLOW blogger lain?

Adakah entri blog yang menarik, atau entri blog yang penuh informasi ?  Adakah melihat kepada empunya blog itu sendiri, adik manis yang come-come, single mingle, bro tough yang hensem-hensem, bekerjaya dan educated?

Bukan apa, OKje perasan,  ada blogger yang hanya menyinggah kat Shoutbox, bila kita follow dia, baru dia follow balik.......

Rasa ingin tahu jugaklah...... kenapa? Sebab bagi OKje,........ I FOLLOW aje...... he...he....
Bila OKje visit sesebuah BLOG tu, walau siapa pun dia, dengan ikhlas hati OKje akan follow dan komen entri diaorang ( KECUALI YANG ADA WORD VERIFICATION ! Memang OKje tak boleh lepas! ) Dan terpulang kepada mereka nak follow balik atau tidak....

Yelah....... manusiakan macam-macam........ he..he...     Pape ajelah ........

31 comments:

  1. setiap blog ada keistimewaannya

    ReplyDelete
  2. saya akan folo blog tu,..bila sampai jer kat blog itu,...ada aura dtg ,...hati kata folo ler..maka saya folo lah..hihihi kalau blog mak-mak lagi saya suka...

    ReplyDelete
  3. hahahaha...i pon follow je sis.Macam blog ne,hari2 cik singgah.sebab sis rajin buat entry,rajin bw,dan paling penting sis TAK SOMBONG..

    ReplyDelete
  4. mmm betul juga tu kan..tapi sitti nk g tau ni..sal VERIFICATION kat blog sitti tu sebenarnya sitti x tau..apa tu?..maklumla sitti baru belajar so byk benda blur..hihihii hope dapat tunjuk ajar...TQ

    ReplyDelete
  5. aaaa..terus terang cakap, aku ni jenis yg cukup malas nak follow2 org..bukan sebab sombong ke berlagak ke apa ke..tapi sebab malas..kadang2 serba salah jugak, org follow blog aku tapi aku tak follow balik..uhuk2..

    tapi setakat ni, aku still cuba dtg blog2 org lain..contoh macam blog hainom ni la..tak follow lagi ni tau..hahaha

    p/s: biar tak follow tapi rajin dtg, drpd rajin follow tapi tak pernah dtg..:p

    ReplyDelete
  6. DEQ AKAN FOLLOW KALO NMPAK BLOG TU CANTIK N TUAN DIA CAM PERAMAH .. HAHA .. ALA .. CAM AKAK OKJE KITE NI LA ..

    ReplyDelete
  7. Betul tu Anum.... setiap blog ada keistimewaannya....

    He..he...Izan agaknya sebab kita dah mak-mak kot ek... sebab tu kita suka blog mak-mak...

    Hi..hi...ye ke cik.... malu Okje...ni dah kembang dah ni...tak boleh nak mengecut...hu...hu..

    Word verification tu CT word aneh yg keluar bila kita nak publishkan komen kita...so pengomen ni kena main teka teki le.. kalau tak lepas benda tu, tak sampai le hajat nak komen ...
    Kalau nak komen gi Dashboard ~ Setting ~ Comment ~ Klik no...cubalah CT!

    ReplyDelete
  8. Correction komen Okje tu ....kalau nak buang word verification tu...bukan komen !!! sori CT!

    ReplyDelete
  9. Menulis ikut kata hati. Sha suka buat macam tu je. Nak puaskan hati semua org tak dpt.

    Tapi ada gak kawan2 yg buat macam travelog...or picture blog ataupon kaki buat segment.

    Utk Sha, suka juga tp mungkin dari awal dah terbiasa menconteng itu ini. Cuma, yelah...kelakar utk kita mungkin tidak bg yg lain, sadis utk kita, bodoh bagi yg lain. Itu kena terima: )

    Tp Sha tetap percaya satu2 blog tu lg best kalo ada pengajaran sebaliknya:)

    ReplyDelete
  10. betoi...setiap blog tu ada keistimewaan sendiri...cara org tu olah2 entry dan bla..bla..bla.:)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah., bernfas lg kite ari nih kan., aku follow jer., ikut modd la., biaser nye aku follow blik klu org follow slh satu blog aku., hehe.,

    ReplyDelete
  12. Yelah tu H.... follower tak penting yang penting menyinggah...he..he... tapi follower ni jadi macam satu motivasi jugak tau untuk sesebuah blog .....
    macam best aje follower ramai...ha...ha...

    Wah Deq pilih bulu nampak!!!!

    Macam OKje jugak Sha.... menulis suka hati Okje je...he..he... kadang tu tak de pengajaran yang boleh dicedok pun... cuma sharing luahan rasa.. tu aje!

    Betullah tu... setiap orang ada olahan gaya mereka tersendiri untuk membuatkan tulisan-tulisan mereka diminati...

    OKje memang tak ikut mood pasal follow memfollow ni... asyik ada mood jelah nak follow !!

    ReplyDelete
  13. Kakak biasa bila ada yg follow mesti kakak follow balik tapi sedihnya ada yg tak ada link jadi tak dapat nak follow balik.. kesian yg macam ini.

    ReplyDelete
  14. salam jumaat okje ;))

    butl jugak ape yg okje fikir tetiba nak pun terfikir yg sama..tp okje na rasa kan better xyh reamai follower tp ramai reader kan..

    macam na mmg suka layan blog yg ade makanan mcm okje kak sha KA adeeee jee pix mknan yg buat na rasa lapar ;D

    ReplyDelete
  15. Betul tu Kakzakie.....

    Na... dan dan tu la terfikir jugak...he..he... yelah Na betul jugak tu...
    Dah lama Okje tak post pix makanan ek!... nantilah...huu

    ReplyDelete
  16. btul tu lepas raya haji senyapp terus..okje na nk gi jb ni..JOM..legoland 6-7hb JOM JOM JOM!

    ReplyDelete
  17. ho..ho.... Anak Okje pun sebok nak gi.... tak tau lagi bila sampainya....apa pun, elok-elok jalan tuu...

    ReplyDelete
  18. HEHEHE .. PILIH BULU KALI SKALE KAK

    ReplyDelete
  19. ha..ha..bukan selalu pun, kan Deq...

    ReplyDelete
  20. cam nie jer... kalau rasa nak follow.. followlah.. x nak pun takper.. janji ikhlas.. pastu rajin singgah.. i like jer... i dah lamaaaaa follow u tau.. hihihi.. :D

    ReplyDelete
  21. ayu pun tertaye-taye gak.. sbb selama ni ayu follow sbb nak org tu follow kita.. dan ada gak yg ayu follow pasal kisah blog dia yg suka bercuti. macam ayu yg suka holiday okla tu kan. tp, yg ayu perasan kalau dan follower beribu kalau kita follow ke takde pun nak singgah blog kita balik.. xfollow pun xpe sbb blog ayu ni biasa je takde menarik pyun.. just nak hargai follower sendiri apa salahnya kan..

    ReplyDelete
  22. sy trpikir gk nak taw nape org follow blog sy...tp yg pasti...sy follow je semua yg follow sy..ade sesetengah tuh kita follow dia tp dia xfollow blk...xpela...small matter...kita follow biala ikhlas kn...xkesah pon...hehe

    ReplyDelete
  23. I pun dah lama folo u Izannnnn

    Betul tu....sebagai blogger yg mentah ni....kita kena mengalah ajelahkan Ayu dan Hati..he..he...

    ReplyDelete
  24. blog sy nmpk je ramai follower tp readers x la seramai gitu..huhu..

    kdg2 kena gk kt sy..sy ikhlas follow blog tu, siap bc dan komen lg tiap2 ari...tp x de lgsg feedback terima kasih dr tuan empunya blog..huhu...x per la, mybe dia memilih blogger gak..hehe

    ReplyDelete
  25. follow mana2 yg sudi follow KA, support sesama blogger kan

    ReplyDelete
  26. me??? blogger yg rajin berkunjung n komen kat entri2 kite...dats a must!!!! i like those kind of bloggers!!!

    ReplyDelete
  27. aq ni suka jadi pengikut...sekurang-kurangnya tak payah susah2 sgt nak buka blog tu...dan rajin juga membaca blog2 tu...cuma ada satu je penyakit 'm' nak buat komen...tah la...

    ReplyDelete
  28. tapi......kalau ada pembuat2 blog yang sudi nak jadi pengikut aq sangat2 berterima kasih...dan aq dengan kadar segera akan jadi pengikutnya...orang berbudi aq berbahasa...

    ReplyDelete
  29. kira jenis tak kisah follow je sesape. tp yang datang tinggal komen kat belog kira la hihihihi. klu tak mana kita tau kewujudan dia kan. sbb kira jenis tak tengok kotak follower tue hikhikhik

    ReplyDelete
  30. hurmmmmm sue?? sue follow jerk. tak der kriteria. orang lain mungkin kot. hurm. tapi betul cakap akak apa salahnya kalau follow kan?? bukan nya minta duit dia pun. just follow jerlah tak yah nak tunggu kita follow baru nak follow. huhuhu

    ReplyDelete
  31. saya follow je mana2 blog..janj buleh membaca dan ada isi apa ygblogger nak sampaikan..

    ReplyDelete