Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 21 November 2012

Ketupat Palas.... bertuah punya KAWAN!

Boleh tolong OKje tak??? OKje malas nak masak.......  nak buat macam mana ni?
Makan ni aje boleh tak?


Hish! gambar dia tak sharp macam HP lamalah!..... 

Orang Pantai Timur mesti tau benda nikan...... KETUPAT PALAS ! Kalau salah, tolong betulkan! Benda ni dibuat daripada pulut dan inti dia serunding ikan. OKje memang kurang suka pulut, tapi bila makan benda ni, jadi jatuh cinta pulak!  Memang sedap!

Benda ni kawan OKje, Nat yang bagi, dia order dari kawan office tuk Hari Raya Haji hari tu, lepas tu dah tak habis sebab anak-anak dia kurang suka makan, dia bagi OKje...... BERTUAH PUNYA KAWAN! ha..ha...

Tapi OKjekan, 'OK jer'..... yang penting masih boleh makan, sedap dan free pulak tu.... TQ Nat!!!
 
Yang ni macam ala-ala segeralah..... nak makan cuma panaskan aje !

30 comments:

  1. kita panaskan je .. heee~~
    jumpa masa raya je selalu

    ReplyDelete
  2. ketupat palas rase dia same ngn ketupat biase ke okje?

    ReplyDelete
  3. sedap ni kalau kat pantai timur x musim raya pown ade jual juga hehe

    ReplyDelete
  4. Na ade mk angkat dari kelantan setiap tahun kalau hari raya 1st raya mesti dye akn hanta kat rumah Na..SEDAP!!!!!!! So Na kan dpt rasa biila pg raya je laa hihihi ;D

    ReplyDelete
  5. Sebenarnya kalau belah Johor jarang jumpa ketupat palas ni , selalunya ketupat nasi... dah namanya pulut mestilah sama agaknya rasa dia Cik Que

    ReplyDelete
  6. BESHHHHHHHHHHHH GILER .. HEHE .. KAK OKJE ASYIK DPT YG KAWAN JE .. ACANE ? CUBE DTG TERENGGANU .. MKAN YG FRESHH3 .. HAHA

    ReplyDelete
  7. he...he....lwalaupun x fresh tapi rasa dia sedap Deq.... okaylah tu..... he..he..

    ReplyDelete
  8. oo.. ada yang segera yer.. :D .. saya bukak blog cam ok jer.. tak der plak malware tu

    ReplyDelete
  9. wahhh..bestnye ketupat palas..tapi saya teringin nak makan burasak or lepat loi..makanan org buanjar..sape tau buat, roger me...huwaaaa "dengan segala hormatnya
    tuan,puan,datok,datin diundang
    melawat Blog Rasmi
    !Datiles Dulces! HafRizah....
    terima kasih =) "
    "

    ReplyDelete
  10. kak Nurul pun suka mkn ketupat palas nie.

    ReplyDelete
  11. suka ketupat nie..skg da pandai balut sendiri :D

    ReplyDelete
  12. Memang sedap kak Nurul!

    Burasak kena tanya orang banjar! Sapa org Banjar sini??? Jiran ke? Kawan ke? Datiles tanya!!!! he...he... OKje ? Jaws.....he..he...;kn

    ReplyDelete
  13. Izan, tulah pasal dah lama OKje tak visit blog Izan...ada benda tu tapi minggu lepas beberapa blogger kena jugak mcm Ty....

    ReplyDelete
  14. duk jerteh dulu, tiap pagi musti makan ketupat palas, sb banyak na jual kat medan ngn gerai2. mmg ni resepi wajib dijual kut. tapi salunya kalau beli, yg kosong jek kat dlm, tak beli yg ada isi, sb kecik kat umah nih tak makan kalau berinti.

    murah jek, 4 biji seringgit, sedap plak tuh...windu ngn jerteh plak..

    ReplyDelete
  15. nak dengar cite sedih tak ?? CP tak pernah makan lagik la !!!! sob3 !!

    ReplyDelete
  16. kena cecah dengan rendang ..
    baru sedap ...
    yum... yum..tum...

    ReplyDelete
  17. CZ.... kat tempat yang duk sekarang ni tak de jual ke?.... oh.. tengok tempat jugak ek!!!

    Sian cweet pinky....tak pernah rasa...

    Aby, tak yah cecah rendang pun SODAP!!!!he..he..

    ReplyDelete
  18. hehehehehe... ein xbape nak suke ketupat palas nie...

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum & salam kenal..tq follow saya..saya follow sini juga yer..

    bestnya dapat ketupat free lagi tu yer..saya suka juga ketupat camtu..biasanya ore kelate jer yg buat ketupat ada inti ni..bagus juga ada ketupat segera camni..senang jer nak makan panas jer..

    ReplyDelete
  20. Sangat betul Kasih...senang sikit orang yang macam kita nak makan bila teringinkan.....

    ReplyDelete
  21. klu kat kedah senang je dpt ketupat nie. raya mesti ada hihihi.. mkn ngn rendang perghhhhhhh

    ReplyDelete
  22. org utara mmg tu la sajian nye msa raya cuma dlm xde serunding ikan, kosong je atau letak pisang atau kacang itam....
    x berapa suka mkn pulut....

    ReplyDelete
  23. Helllo2 !! Orang Utara pun kedarah ketupat palas ok kak!!! My fav , Ty xlayan nasi impit / ketupat palas.

    Pertanyaan akak , ty rep kat blog entry Arabian dah =)

    ReplyDelete
  24. hahahah.. kalau mia, beli aje kat kedai. leceh nak masaknya... huhuhuh

    ReplyDelete
  25. ini ketupat daun palas..femes kt belah utara..tp xde inti kt dalam..tiap kali raya..memang mak akan buat..dan m3h akan menjadi tukang balut..he3..kami asal utara nun di perak

    ReplyDelete