Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 9 November 2012

Macam Polis Pencen pulak.....

Terlambat post entri pulak hari ni......

Baru balik mengambik Sudden Attack dari sekolah dia, singgah makan kat Giant sat, ulang tayang ....... Sizzling Yee Mee lagi..... he...he......

Kebetulan kawan Sudden Attack menumpang sekali........  Biasalah OKje,....... macam-macam soalan OKje tanya, dah macam 'polis pencen' pulak, bukan '9 Soalan' lagi dah ni, ......he ...he..... Takkan nak diam pulak......  nampak macam tak welcome dan sombong !........

                            

Sebenarnya OKje suka bayangkan jika OKje berada di tempat dia, dahlah dia tu menumpang, pas tu, OKje buat saja je, macam dia tak wujud dalam kereta tu, mesti dia tak selesakan!!!!

Atau contoh lain, andaikanlah kita ni sebagai tetamu, datang berkunjung ke rumah orang, dan orang tu buat tak layan, senyap seribu bahasa, tanya ala kadar je, adakah kita berada dalam keadaan selesa? Mesti tak bestkan........ Dah tentulah kita nak tuan rumah melayan kita, kalau boleh peramah lagi bagus, supaya kita tak terasa canggung ........

Tapi kalau orang tu dah memang sifatnya pendiam macamana eh???   Hish.....serba salah jugak kita dibuatnya tu.......

Bukan ke diam itu lebih baik daripada bercakap?   hu...hu.....

15 comments:

  1. Replies
    1. Jika bercakap boleh menyakitkan hati org lain....

      Delete
  2. Kalau Sha ramah juga. Tapi mungkin tgk keadaan...respond baik lebihlah sikit. Tp kalo dia pon diam...pandai2 la bwk diri;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun sama jugak Sha... Yelah...tgk respond org tu macam manakan... He...he..

      Delete
  3. Peramah pada tempat...dan keadaan!

    ReplyDelete
  4. huhuhu bagus kak! kena sentiasa letakkan diri kat tempat orang tuh. so kita akan selalu faham orang lain. baguslaaaa okje sekang neh! huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Hei...Sue sayang...sekang je bagus.... Dulu tak eh...hu...hu...

    ReplyDelete
  6. Sebabnya tuan blog suka betcakap....hihihi.
    Tak sempat bdk tu nak bercakap..hahaha.
    Sori lama tak dtg.berukband sejak2 ni mcm siput sedut...

    ReplyDelete
  7. HAMBOI .. AKAK DE BESHH KAN ANAK DARA KAN.. HEHA ... TOL TU KAN .. LAYAN LA SIKIT TETAMU TU .. HOHO

    ReplyDelete
  8. Pergh! Kutuk wa nampak bro...he...he...
    Siput sedap pun sodap!

    ReplyDelete
  9. ye la kalau org datang rumah kita takkan nak dok diam lak kan ?

    ReplyDelete
  10. kalo sye kan, kalo org pendiam sye pn jadi pendiam gak..tapi kalo orang tu banyak mulut, sye pun jadi banyak mulut jugak...hehehe..

    ReplyDelete
  11. a'ah kan btul jugak so far klau dgn na org pendiam pun jd penbising hehehehe ;D

    ReplyDelete
  12. mesti dia kata "makcik nie bising je" hahahahahahahahaha joking je :p

    ReplyDelete