Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 26 November 2012

'Mak' dah balik nakkk.....

'Mak' dah balik nakkk........ ( baca ala-ala Mak Neng...... he...he.... )

Alhamdulilah..... OKje  dah selamat sampai ke 'Rumahku Syurgaku' malam tadi........  Sepatutnya dah boleh sampai pukul 6.30 petang, tapi delay sampai  pukul 9.30...... ini semua gara-gara jammed kat Highway Karak!......... rupanya ada lori terbalik!!!

Biasalah kalau dah balik berjalan ....... basuh baju mesti 5-6 kali round...... sampai tak cukuplah ampaian tu!!! Harap-harap panas lah sampai ke petang!

Tak sabar OKje nak blogwalking ....... nak baca update terkini geng bloggers semua, insyaallah ........ slow-slow OKje akan sampai nanti...... Jangan lupa tabur beras kunyit dan karpet merah ye! ha...ha........

Macamana nak mula bercerita ni yek.....
Cite pasal semalam dululah yek, sebab masih panas lagikan!!!

Rasanya tak sah kalau tak makan PATIN MASAK TEMPOYAK bila dah sampai negeri Pahang nikan.... he..he... walaupun bukan di Temerloh, tapi di Kuantan, home made pulak tu...... memang MELETOP!

Biasalah OKje...... makan apa aje....... TEMPOYAK pun sebat! he...he...
Sesetengah orang mungkin tak suka, tapi kalau sesekali mencuba apa salahnya!
Cubalah! Memang sedap ! Percayalah......

Buat  Na Hensem Gurl kena belajar-belajar masak tempoyak walaupun tak makan 'doyan'  ...... kang dapat laki orang Temerloh, tak ke naya! he...he...




Yang ni versi dah masak!.... atas tu mentah lagi!

Terima Kasih daun keladi buat anak sedara
OKje ..... 'OGIB dan ZURINA' kerana sponsor HOTEL 5 STAR sehari semalam sepanjang OKje di Kuantan, termasuk breakfast dan lunch semalam yeh!!!!  Jangan serik menerima kunjungan kami!

Hanya Allah sahaja yang dapat membalas budi baik kalian berdua! Pergh!! jiwang beb!!! he..he.....


Tuan rumah..... Ogib dan Zurina!

Okaylah....... jumpa lagi dengan cerita-cerita merapu tentang perjalanan OKje ye!..... BYE!

29 comments:

  1. Welcome back love!! Sha ada lagi...wujud...cuma sakit sejak kebelakangan ni. Masih cuba nak sihat nieh...selsema sikit2.

    Dlm pada tu...keja dah makin bertambah sejak akhir tahun makin datang nieh...hmmmm...

    ReplyDelete
  2. Suka masak tempoyak nieh! Favourite dish sebab kat sini takde...so memang suka sangat kalo home made:)

    Tp Sha kaki makan daun kesum juga. Pix tu buat saya jeles sekarang:(

    ReplyDelete
  3. kak...peberet iman 2 ag2 time pns terik xpon bulan pose.lapa la plak

    ReplyDelete
  4. kira tak makan deyan. tapi tempoyak makan. kihkihkih :p

    ReplyDelete
  5. yeh,'mak' dah balik... :) seronok betul 'mak' berjalan...
    dah bentang karpet merah tadi.. ^_^

    sedapnya patin masak tempoyak tu...
    kuantan kat mana??

    ReplyDelete
  6. AMBOI KAK .. IKAN PATIN TUU . CAM SODAP JE .. HOKHOK .. MINTAK .. RINDU AKAK NEH

    ReplyDelete
  7. belum pernah makan patin masak tempoyak..
    tengok mcm sedap

    ReplyDelete
  8. patin masak tempoyak memang signature dish org pahang!yummmy!

    ReplyDelete
  9. Amboi jadi VIP siap ada sponsor tempat penginapan. Macam ini boleh pergi selalu.

    ReplyDelete
  10. patin masak tempoyak lah lauk paling senang masak walaupon rasanya ada yg tak gemar..tp saya suka, sb mak saya org raub. asal balik kpg, musti masak tempoyak..kukui

    ReplyDelete
  11. hahahah Na rasa suami Na mcm kejam sgt je kalau suruh Na masak cam tu okje hihih
    Tapi klau da name suami terpakse Na turutkan kan kan?

    (okje tbe2 Na rasa na mcm da berrumah tangga lak bila cmmnt ckp pasal suami2 ni GATAI NYEEE KAU NA ;D


    okjeeeee Na tak sabar tggu entry pasal percutian okjeeee WEeeeee~!!

    ReplyDelete
  12. amboi...syoknye depa...hehehehe

    ReplyDelete
  13. hamboii makan tempoyak ya, aku xsuka makan tempoyak lah. hihi

    ReplyDelete
  14. datang cepat-cepat nengok gulai tempoyak..suker bebnot teman wehhhh..gulai tempoyak tuu

    ReplyDelete
  15. 'mak' dah balik hehehe..takotnye denga pasal lori terbalik tu huhu

    ReplyDelete
  16. best nya dapat org sponsor..hehe
    Hotel 5 star tu.....
    dah lama tak makan tempoyak..hehe

    ReplyDelete
  17. Waahhh.. best yek pegi jalan2. dah lama tak baca komen OKje nie..... :D.. menunggu kedatanganmu...

    ReplyDelete
  18. Sha..... Insyaallah.... slow-slow buat keje yg menimbun tu akan habis jugak akhirnya....

    Ruha.... Kuantan kat taman PSJ...dekat Pantai Balok...

    Wah majoriti suka tempoyak.... bagus...bagus.....he...he...

    ReplyDelete
  19. Na... sebab tu le OKje suh Na cepat-cepat belajar masak..... sebab macam dah tak sabau nak berlaki he...he...

    ReplyDelete
  20. feberet hubby intan tu....tp intan x makan lgsung!!! tp itule signature dish nye kalau g pahang......

    ReplyDelete
  21. balik ke rutin harian ,haha , masak , kemas rumah , update blog , layan drama ....lagi ?

    ReplyDelete
  22. Okje... kalau bukak blog akak guna google crome memang x leh.. tapi cubalah guna mozilla firefox.. sebab akak ok pulak.. :D

    ReplyDelete
  23. ha...ha.... tu yg malas tu b. cik..... lagi ? blogwalking sambil klik klik iklan ha...ha...

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah..selamat sampai ya.. Selalu org ckp psl ikan patin..teringin gak nak cuba tp tekak ni xblh nk terima..hehehe...

    ReplyDelete
  25. taman PSJ..? ayah sedara ada duk kat situ...

    ReplyDelete
  26. wahhhhhhhhhhhhhh dapat makan kat hotel tuhhhhhhhhhhhhh!!! hukhukhuk. okje bila mau belanja kite??? hehehehe

    ReplyDelete
  27. saya pon tak makan tempoyak .tp suami suka.so, kena buat la ..hihi

    ReplyDelete