Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 26 November 2012

M.S Garden dan KUIH AKOK....

Hujan lebat sekarang ni....... nasib baju sempat kering! Alhamdulilah........

Masa OKje bertolak ke Kuantan malam Jumaat hari tu, hujan lebat sepanjang jalan...... Tak tenteram jugaklah jiwa raga ni. Takut jugak bila musafir diwaktu malam ni rupanya!.....

Sampai je Kuantan, OKje terus menuju ke HOTEL M.S GARDEN,  sponsor sepenuhnya oleh kawan Arjuna.....  ( Terima Kasih ye Encik Kawan Arjunaa......) Tak sangka pulak dia bookingkan  2 buah bilik yang best tu!  Memang macam orang kaya malam tu....he..he....


Tukang  rasmikan bilik ni dah tentu budak 2 orang ni..... he...he....
Bilik dia memang luas dan puas hati!
Biasalah kan kalau dah tidoq hotel, sok pagi mesti breakfast kat situ punya sebab, kan dapat free breakfast he...he.... Banyak-banyak makanan ini yang menjadi pilihan OKje.....he..he.... ROTI CANAI......kedai mamak pun banyak! 


KUIH AKOK dan Pulut
Susah nak jumpa KUIH AKOK ni kalau tak ye...ye...... Memang sedap ! ( OKje ni semuanya sedap he...he...) tapi tak dapat nak makan banyak sebab dah kenyang!

Ni dah bukan mengalas perut lagi ni...... ni memang isi perut penuh-penuh! he...he.... Nak berjalan jauh katakan.....  Tunggu kedatangan OKje 'GANU KITE' !............

22 comments:

  1. X penah makan kueh akok.best eh kueh tu?

    ReplyDelete
  2. wahh.! nak pergi ganu pulak.. :D
    eiqa x lepas lagi nak tidur2x hotel nie..

    ReplyDelete
  3. EH .. BILE AKAK NAK DTG GANU NI ? DTG LA SETIU .. HEHE

    ReplyDelete
  4. Pernak skali jer makan kuih akok tu..memang sedap.

    ReplyDelete
  5. eyhh..kuih akok ke tu?? lain dgn y kemaman ni

    ReplyDelete
  6. wahh seronokkknyaaaaa...
    okje kuih akok tu ape??
    mcm kek batik je na tgk (ASL KAU BEBAL SGT NA :|

    ReplyDelete
  7. Kuih Akok?.... Bestttt Wana!!! Kalau panas-panas lagi best...he..he...

    Memang Lya.... agaknya dia buat pakai loyang kot...he...he... senang banyak sekali! Tu yg lain tu...

    Na.... kuih Akok tu biasanya kuih orang belah Pantai Timur.... rasanya buat dia pakai telur itik kot rasa dia lemak2 manis2 gitu le lebih kurang! cubalah Na.....

    Ina...bukan selalu pun...he...

    ReplyDelete
  8. wah seronoknyer.. dan kuih akok tu mmg sedap kalu masih panas2 hehehe

    ReplyDelete
  9. errr..sedap x roti canai tu? sebab kat kuantan ni rasanya susah nak jumpa roti canai yg sedap..huk2

    ReplyDelete
  10. besa lalu je ms garden tu...xpenah menginap lg...bestkan sesekali dpt dok hotel....

    ReplyDelete
  11. wah,,,nmpk sdp je.da msa,nk try mkn la

    ReplyDelete
  12. Sedap H... sebab dia masak masa tu... lembut!!!

    ReplyDelete
  13. sedapnya roti canai.... kuih akok best...

    ReplyDelete
  14. tak penah mkn kuih akak rasanya. kuih yg pkai telur byk tue kan.

    ReplyDelete
  15. Kak, kuih akok tu sy mcm tak pernah makan..hehe.. ketinggalan zaman kot sy ni...
    cantik hotel tu :)

    ReplyDelete
  16. amboiiiiiiiii!!! heheheh. kuih okok? apa tuh?? adoiii cm lupa daratan jerk aku neh. tak sure ler duk kat malaysia ke arav saudi hikhikhihk

    ReplyDelete
  17. Akok? Wooowww..ori la kalo cenggitu kan?
    Hotel tu pon nampak best. Good breakfast:)

    ReplyDelete
  18. wah-wah..bestnyer depa...makan akok....saya pun tak pernah rasa hikhik

    ReplyDelete
  19. Izan kalau nk rasa gi pasar mlm cari gerai kelantan ...mesti ada ataupun terus gi kelate loh demo ni!...he..he..

    ReplyDelete