Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 27 November 2012

Pasar Payang, Batik KT dan Penyu Teloq!

Baru balik blogwalking Segmen Mialiana........ huh...... penat ni.... tak habis lagi tu..... nanti sambung  blogwalking balik!

Nak sambung cite perjalanan OKje hari tu.....
Oleh kerana 'GANU' tu bukannya dekat, ambik masa 3 jam jugaklah dari Kuantan, dengan bantuan Google Map,  OKje terus bertolak ke Marang, Kg. Padang Mengkuang, lepas breakfast pagi tu!

Kematu jugaklah punggung ni...... he..he...

Sampai je terus jumpa pengantin dan makan!........  Nampaknya hajat nak makan nasi minyak, sepatah kata  Aby !...... Tidak kesampaian! Sebab yang ada hanya nasi putih! Apa pun belasah ajelah, perut pun tengah lapar masa tu.......

Baru sempat upload gambar dr hp hubby.... Merakamkan kenangan dengan pasangan pengantin, Kamarul dan isteri! 
Sempat lagi ke PASAR PAYANG cari KAIN BATIK KUALA TERENGGNU, my MIL kirim! Oleh sebab niat asal pun bukan nak bercuti, so lepas je dapat Kain Batik, Keropok Keping bukan Lekor ye ( tak mampu nak menjamah Kopok Lekor sebab perut masih kenyang! ) dan Sata, terus balik semula ke Kuantan!




Bila memikirkan perjalanan yang masih jauh, terbayang beberapa buah daerah yang harus ditempuhi sekali lagi, niat untuk bermalam di Terengganu terpaksalah dibatalkan!!!





Hanya gambar PENYU TELOQ, ( itu pun sayup-sayup...... macam nampak, macam tidak )..... yang dapat  dijadikan kenangan! ha...ha.....


 

33 comments:

  1. dulu masa kecik-kecik pernah sampai ke sini. sekarang dah besar tak sampai-sampai lagi ke sini.

    ReplyDelete
  2. pernah sampai sekali je kat sini

    ReplyDelete
  3. Miza.... OKje pulak..tak pernah sampai dah beranak pinak ni baru sampai! he...he...

    ReplyDelete
  4. oooh... alhamdulillah sampai jugak sini ya..
    negeri sy..lain kali jgn segan dtg lagi..hehe:)
    salam kenal..dah follow 386

    ReplyDelete
  5. Dah lama x ke sana... Bila agknya dpt pegi lagi.. uhuhu

    ReplyDelete
  6. Tak serik pun.... kalau lama duk situ lagi best agaknyakan!!!

    ReplyDelete
  7. *** prematured... 35w jln dah terbuka 4 cm

    ReplyDelete
  8. Tak pernah gi sane..teringin pulak rasenye nak jalan2 negeri org ni..^___^

    ReplyDelete
  9. singgah sini first time.. =) tak pernah lagi jejak kat terengganu so memang tak tau tempat2 yang ade kat situ.. huu

    ReplyDelete
  10. ALAH KAKA .. KALO PERGI TURUN BAWAH CIKIT DA SMPAI SETIU . HOHO

    ReplyDelete
  11. kalau g ganu memg tak sah kalau xbeli kain batik kn=)

    ReplyDelete
  12. saya paling suka baju kelawar terengganu sebab tahan lama. Best...jeles la dgn okje:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. okje beli jugak Sha.... Selai...he..he...

      Delete
  13. slm..sorry lama x jengah sini..

    owhhh cuti2 kt ganu yer..bestnya..

    ReplyDelete
  14. Ho alah...kawe gi keje kawing...he..he..

    ReplyDelete
  15. kenduri kat ganu jarang doh nok jupe nasi minyak...
    selalu nasi putih aje...

    ReplyDelete
  16. yo ko Ruha.. patut pung he..he.. kemmpunang nasi minyak he..he...

    ReplyDelete
  17. hahaha Na tbe2 dapat rasa kan kesidihan statmnt "Hanya gambar PENYU TELOQ, ( itu pun sayup-sayup...... macam nampak, macam tidak )..... yang dapat dijadikan kenangan.

    HAHAHAHAHAH serious lawakkkkk la Okje!!

    #okje kain sutera kat sane memurah Na dgr cita xde ke beli utk Na ;)

    ReplyDelete
  18. he..he... nak beli tuk OKje pun tak lepas...he..he... nantilah tunggu laki Okje jadi kaya raya ha..ha.. Okje belikan satu tuk Na!

    ReplyDelete
  19. Dah pernah sampai terengaanu banyak kali eh silap 3 x je..tapi dah sempat pergi pasar payang..ok gak banyak barang makanan yang jarang jumpa and of course dah makan telur penyu tu..sedap..tapi mana keropok lekor OKje..

    ReplyDelete
  20. Sedihnya raudzah... gi ganu dok makang kopok leko... dop sepak, sebab memang rush time tu raudzah dan lagi... kenye pun ye sebab baru makan nasi kenduri kan!!!..hu...hu...

    ReplyDelete
  21. M Kalau pi nganu, mesti cari Kepok lekor...teloq penyu, M x lalu makan

    ReplyDelete
  22. Nampak jugak teloq penyu kat Pasar payang tu M... tapi tah tak de nafsu pulak nak beli he..he..

    ReplyDelete
  23. dulu duk ganu, tapi tak pnh gi pasar payang...terasa rugi kat situ, huhu

    ReplyDelete
  24. CZ biasanya kalau org dah duk situ...dah tak heran...he..he...

    ReplyDelete
  25. mohon jangan sebut sata!!! :p

    hahahahahaha padan muka xdpt tgk penyu telo tue la buat la org dengki kat sata tue werksssss hihihihi :p

    ReplyDelete
  26. ho..ho... padankan muka Okje eh....SATA..SATA...SATA....he..he.. sedap tak terkira!! hu...hu....

    ReplyDelete