Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 26 December 2012

Adoi!...Nak masak apa petang ni?

Barulah dapat buat entri petang-petang ni, sambil menyambil BW ! Nak kata busy ..... tak jugak, cuma melayan perasaan yang malas ni..... he...he....

Alhamdulillah...... dapat jugak melepasi 60 pages buku biografi Syed Mokhtar tu....

OKje tak masak lagi ni....... Pagi tadi habis masa duk menghantar Sudden Attack ambik buku teks. Lepas tu apa lagi, anak beranak merayau kat Aeon! ha..ha.....

Nak masak apa petang ni ek?

Adoi..... nilah masalah orang pompuan, tiap-tiap hari kena pikir nak masak apa? .....  Lelaki ada nak fikir ni semua ? Tak dekan..... pening tau! Boleh tak bagi menu! Senang keje OKje! Tapi dengan syarat, jangan mintak yang bukan-bukan.
( OKje.... OKje...... awak tu dahlah tak keje..... tender, project semua dah tak payah nak fikir, nak fikir menu pun merungut? Itulah manusiakan, dah senang pun nak lagi senang!!! hu...hu.....)

Tapi, OKje amat bersyukur sebab Arjuna bukan orang yang cerewet...... bagi ajelah apa-apa.... Dia bedal je! he..he...
Tapi takkanlah, mentang-mentang tak cerewet, kita hidang ikan goreng tiap-tiap hari...... bukan dia aje yang jemu, tukang masak pun boleh jemu kalau macam ni! ha...ha....

 

25 comments:

  1. mia pun sama juga... huhuhu masalah utama surirumahtangga di rumah bila pening fikirkan nak masak apa..

    ReplyDelete
  2. agak stress kan nk pk menu sehari2, yer la takkan asyik nak benda sama manjang. lauk kami hari ni ayam kicap halia dengan rebung goreng sahaja.

    ReplyDelete
  3. HEHEHE .. KAN KAN .. KITE YG GORENG PUN BOSAN . AMBOI KAK ,, KHUSYUK BETOL MEMBACE

    ReplyDelete
  4. kadang2 termenung kat kedai jual ikan tu..huuuuu...memang berpinar mata..nak reka resepi!
    sudahnya hari ni kak zan cuma masak ikan dalam tin..waahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah KZ.... Tangan memilih ikan kepala ligat pikir nk masak apa....hu..hu...

      Delete
  5. so, kak okje masak apa untuk makan malam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha..akhirnya Ruha..okje msk Ayam Ungkep ngan ikan masak sambal cili api....sayuq tak dak...

      Delete
  6. Betul2,tambah2 bila time tengah cuti semester,saya selalu jadi chef kat rumah utk family dan adalah paling pening sekali bila nak fikir menu apa utk masak hari2.huhu Last2,google la penyelamatnya! hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...afrina pun jadi mangsa jugak eh!...alahairajinnya anak dara ni...

      Delete
  7. as salam lama tak komen ni ikan masak sambal cili tu akan jadi kebiasaan aku bila ikan goreng dah jemu...semua suka pula tu...selamat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La...aku akhirnya masak ikan sambal cili api tadi!he..he..

      Delete
  8. haha..sayur bening lagi akak tak tau...hehe
    org Sabah je kot tau tu.. erm.. sy pun sma kak..pening fikir nak masak apa..dah lah masak pun failed...ahaha...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sayur Bening tu kalau akak masak rebus ... Letak bwg merah, ikan bilis, garam dan sayur...kalau suka letak gula sikit...betul ke Atie...sama tak?

      Delete
  9. rebus ubi kayu jer ..
    kena dengan sambal ikan bilis ..
    pasti best ..
    lps tu goreng plak ubi kayu tu ..
    lg sedap dan rangup jadinya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Allah Aby...sedapnya...kena gi pasar tani tu....kat jj mcm dah buruk je... Tapi tu mmg feveret okje tu....

      Delete
  10. hehehe org laki janji ada benda makan je.....org pompuan ni sntiasa kn dok plan ja menu apa kan....hrp2 yg jd hsband sy nnt xcerewet la dlm hal masak2 ni...

    ReplyDelete
  11. betul tue..kadang smpi dh x tahu nak masak apa..last masak terjun

    ReplyDelete
  12. memang tak tauler anak2 lak macam2 kerenah.. bapaknyer pun sama.. camnerkalau suruh diaorang tulis menu.. kita tolong masakjer...

    ReplyDelete
  13. Kak..betul lah tu...hihi..aiks.. tau juga erk sayur bening..hihi..Bos sy yg org Muar tu tak tau plak..makan plak dok reti...hehehe..
    klu sy kak tak bubuh gula..hehe...

    ReplyDelete
  14. kan Okje klu nk memasak hari2 mmg jenuh nak pk menu. tue yg klu blek kg kira suka req kt mama nk mkan ape. xde la ssh mama nk memikir dah hihihihi :p

    ReplyDelete
  15. betol OKje...biler dah hari2 masak nih, kadang2 otak bley jem...sampai dah tak tau nak masak menu aper lagi dah... uhukss...bukan blogging jer yang bley ketandusan idea...masak pown bley ketandusan idea...

    cam Farah biler nak masak dan ketandusan idea...ha mulalah resipi2 yang merepeks dok muncul dalam kepala nih...

    ReplyDelete
  16. Sama la cam saya jugak kak..hari2 duk masak.sampai da xde idea dah,kdg tu tanye hubby..leh bg idea nk masak ape,dia jwb..masak je ape2..sume dia mkn..emm..susah kan..sudahnyer..kalo da xde idea..saya masak nc grg je..ekekeke

    ReplyDelete