Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 24 December 2012

Blogger Cap Ayam.....

Hish........  itulah kalau cuaca mendung macam ni, mata pun asyik nampak bantal je.....  last-last terlelap jugaklah atas sofa buruk OKje tu......   Konon sombong cakap tak mo tidur siang, akhirnya tewas! hu...hu....

Dah hilang pulak idea ni.......

Biasalahkan kehidupan sebagai seorang BLOGGER CAP AYAM macam OKje ni....... bila time tak menulis tu macam-macam  idea datang, tapi bila dah duk depan lappy semua kabur!!! he...he... bukan HP dan Camera je ada Cap Ayam tau!


Yelah kan OKje ni menulis tah pape je....... tiada informasi, tiada pengetahuan, tiada isu-isu semasa  dan macam-macam lagi 'tiada'nya!  Yang ada  hanya cerita-cerita biasa...... tentang kehidupan seorang surirumah, tentang makanan, tentang perasaan, tentang membaiki mesin basuh rosak........ ha..ha... apa-apalah OKje nikan???

Sebenarnya apa yang READERS nak yek? Apa yang mereka cari?

Credit gambar daripada sh4m
Bagi OKje sendiri, OKje, OKjerrrrr apa pun yang blogger tu hidangkan dalam blog mereka, kalau rasa tak mo baca, tak yahlah baca..... sebagai contoh kalau entri berbentuk Novel, OKje memang kurang berminat sebab faktor usia kot!  ha...ha....

Malas dah nak layan novel-novel ni, kalau masa kecik dulu, yelah....... suka baca kisah penyiasatan Enid Bulton versi Bahasa Melayu ...... Rasa macam nak jadi penyiasat je time tu! Maklum le budak kampung! Omputeh memang buta sungguh!hu...hu...

Sangat suka baca kisah perjalanan hidup seseorang...... sebab tulah blog OKje macam tu kot!



40 comments:

  1. but i've enjoyed reading your blog all this while-lah... x bosan pown... eh mana ada cap ayam...semua blogger ada kualiti yang tersendiri lah... jangan cakap macam tu...

    ReplyDelete
  2. setuju.kalau tak suka bca tekan jea X kan.hehe
    novel online ni mmg nik pun tak suka
    suka baca blog ttg kehidupan seharian :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Nik...mcm malas nk layan gitu...he..he...

      Delete
  3. Klu nk yg semasa tngk surat khabar atau wrta berita, nk hiburan tnggu Melodi, tp klu nk pnduan atau prjalanan kehidupan utk d buat contoh kehidupan, singgah la ke blog ... Menarik blog hainom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Aby.... Mcm mcm cerita dlm blogkan
      ...kisah memancing pun ada...he...he...

      Delete
  4. Ok apa entry2 akak..suka baca..lawak pun ada..senyum2 je klu dtg sini..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeh Atie....ha..ha...okje mmg pelawak sambilan....

      Delete
  5. Enid Bulton..saya pun suka baca,...

    ReplyDelete
  6. wah novel penyiasatan mmg seronok....skang ni ganti dgn detektif conan je la sng sikit takyah membaca dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye tak ye jugakkan....tp okje tak suka tgk detektif Conan...

      Delete
  7. Masa anak dara dulu kak zan pu suka baca novel, tapi bila dah beranak pinak, tajuk novel pun dah malas nak baca!
    Kak zan pun suka terjah blog okje!!

    ReplyDelete
  8. eh! okjerrr blog ni... suka... tulisan dia cantik jerr... okjer ni.... insyaAllah singgah selalu kat sini... sebelum ni singgah tak komen so kali ni komen nak bagi semangat kat dia... okjer..........

    ReplyDelete
  9. DEQ SUKE BCE ENTRY BLOG AKAK .. ABAIKAN PE YG ORG NAK .. KITE XPAKSE PUN DORG MASUK BACE N KOMEN ENTRY KITE .. BLOG KITE , HAK KITE , LUAHAN KITE ..

    ReplyDelete
  10. saya pun sama kak...belasah jerr tulis entry...nak citer pasal artis brapa kerat jerr kenal..tu pun dorang x kenal saya pon..haha...

    ReplyDelete
  11. Ha...ha...kalau nk cite artis...apa lagi CM kena copy and paste le...

    ReplyDelete
  12. yelah Nom.. kita dah cecah 20an ni tak larat nengok perkataan dan nombor... aku dah jadi macam dak kecik layan gambo2 je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha....ko kata 14an....dah naik nampak! Eloklah tu dah sedar...ha...ha aku pun sama...tp kalau entri best layan je...kecuali novel! He...he..

      Delete
  13. biasalah...KY pun mcm tu gak, hujan2 ni otak beku heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. KY...okje tak Kira masa... Asyik beku je...macamana tu? Ha...ha...

      Delete
  14. ye lah... ikhlas dari hati ni tau... ^_^

    ReplyDelete
  15. lain orang lain citarasa nya. tulis jer apa yg rasa nak ditulis, berblog untuk isi masa dan berkongsi kisah kan, jangan jadi stress pulak. I tau okjer mmg okjer. hihi macam I pun suka baca benda santai2 macam blog okjer ni, yg heavy2 tka minat, kalau nak heavy baik baca news huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju bebeno MJ.... Kang baca yg heavy jadi stress pulakkan ... Nk Cari bahan pun stress...baik cenggini je kan MJ..

      Delete
  16. Melayan perasaan nampak....jangan putus asa...buat je...cehceh, kita pulak nak nasihat dia...selalunya dia nasihatkan kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he...mintak pandangan readers....

      Delete
  17. agak sibuk juga kebelakangan ni..lama jugak kot tak singgah blog hainom..hehehe

    H punya blog pun lebih kurang macam hainom jugak..tulis entry yg entah apa2..personally H rasa entry2 yg entah apa2 ni lagi best..sebab tak semua org ada pengalaman yg sama..better kot berbanding blog berita ke, perkongsian maklumat ke, teknologi ke..sebab benda2 tu semua kita boleh dapat kat mana2..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Login jugak apa yg awak kata tu H.....

      Delete
  18. Replies
    1. Jangankan burung ... Kambing pun ada....

      Delete
  19. same la kite...suka sgt baca ttg life org....best je tgk kan?????
    cap ayam mahal ape..tgkje sardin cap ayam...mahal antara sume..:)

    ReplyDelete
  20. blogger cap ayam eh.... blog personal memang selalu macam tu... tulis mengenai kehidupan seharian... pembaca akan rasa lebih dekat dengan penulis... lebih fun... ^_^

    blog sy la tu yang ada post pasal novel... hahaha.... tak pe.. tak kisah pun kalau okje tak komen... ^_^

    ReplyDelete
  21. bagi saya tak kisah sangat seseorang blogger tu nak tulis apa pun..janji ada etika nya..aktiviti berblogging ni bukan saja hobi tp membuatkan kita happy,itu diri saya la..

    ReplyDelete
  22. MANA ADA CAP AYAM...OKJE JE JEE COP VVIP!!
    NA YG PALING SUKA BACE ENTRY OKJE OK!!!

    ReplyDelete
  23. padan lah Okje sanggup baca buku yang arjuna beli tue hihihihi

    ReplyDelete
  24. tak ayam sgt pun..entry semua menarik

    ReplyDelete
  25. Walaupun rajin baca buku dan dengar lagu cinta sampai la ni, saya tetap suka entri yang santai-santai. Sebenarnya entri tentang perjalanan hidup seseorang itu lagi bestkan, OKje. Kadang-kadang orang menulis simple dimple aje tapi cara olahan tu yang jadi menarik kita nak baca lagi dan lagi... :D

    ReplyDelete