Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 31 December 2012

Colmar de Tropicale,....... NO KOMEN!

Kadang tu walaupun tak bercuti mana..... Tapi bila ditolak, dicampur, dikali, dibahagi, expenses yang dikeluarkan setiap minggu, dah macam pegi bercuti ke Langkawi.....

Betul......... SERIOUS.......... Arjuna katalah.... He...he... Sebab dia TUKANG BAYAU kan!..... Kitaorang tukang jugak..... Tapi TUKANG IKUT..... hu...hu...

Memang pun...... walaupun OKje tau, tapi buat-buat macam tak tau...... he...he... bolehkan!!!......
Nanti kalau buat-buat tau, TAK DAPAT JALAN !...... siapa yang rugi? AKAK jugakkk! ......

Pernah gi BUKIT TINGGI tak?

Inilah dia Colmar de Tropicale tu.....
Tulah....... masa pegi Genting hari tu, on the way balik, singgah pulak BUKIT TINGGI....... Macam biasalahkan....... semua ni atas KEINGINAN Arjuna! OKje anak beranak ikut je!!!

Apa yang ada kat BUKIT TINGGI ek?   Emmm...... macam tak de pape je.... Ada pun bangunan-bangunan ala-ala kat oversea kot! Teman tak pernah sampai oversea, manalah teman tau!......he...he...
Nak berehat, ambik gambar, bolehlah kot!....

Jalan dia punyalah sempit dan bengkang bengkok..... memang kena berhati-hati!...... Selain daripada Colmar de Tropicale yang macam kat gambar tu, boleh juga pegi ke Japanese Tea House, OKje tak pegi sini  so tak dapatlah nak komen, Animal Park ( banyaknya arnab je!!!...... kancil adalah 2 ekor, keldai 3 ekor....ha...ha...)

Ticket masuk ke Colmar de Tropical sahaja,  DEWASA ~ RM12.00, KANAK-KANAK ~ RM8.00  

Malam mungkin happening kot!
Jangan ketawakan OKje tau..... depan semak pun
kitaorang masih nak bergambar!

Apa pun, kalau kita tak pegi, kita tak tau kan......... so layan ajelah......

50 comments:

  1. ahahha...depan semak pun nak tangkap gambo ye kak..
    mana tau semak mcm tu takde kt tmpt lain..hihih..
    cantik juga Bukit Tinggi ni kak..sllu juga tgk member gi sana..
    ikut je lah mana abg Arjuna pegi...haha..jln2 cuci mata...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie...susah nk dapat semak mcm tu...kat bukit tinggi je...he..he...

      Delete
  2. x pergi2 lagi OKje...walaupown berhajat... uhukss...nak kene pegi jugak nih...jeles lah pulak orang tu dah sampai kannnn....

    ekekekeke...sian Arjuna... jd tukang bayau jer...

    ReplyDelete
  3. TERINGIN NAK PEGI ... ADES .. CEMBURU NIH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pegilah.... tapi tak best sangat pun Deq...

      Delete
  4. ingatkan kat luar negara tadi... rupenye kat malaysia je... hehehehe.. ternyata sya tak pernah pegi... hahahaha

    www.papablogger.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...sian...okje pun baru semalam sampai PB..

      Delete
  5. owhhh tanya saya? mmg tk penah pegi kt sini..tingin gk nk pegi ...tp nnti2 lah...

    penah pegi genting je pun..hehe..

    ReplyDelete
  6. rasanya kalau weekend kat sana banyak aktiviti untuk kids kan, silap mata apa sumer tu. japanese tea house cantik, jalan2 tengok kolam ikan, not bad la kalau nak lari dari sesak KL and feeling2 dlm utan kejap. mmg duit keluar la, singgit sana, dua hinggit sini, namploh hengget sinun... dah habis semua baru terasa poket nipis hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu MJ...jalan tak hengat dunia...sedo sedo duit nipis dah!...he..he..

      Delete
  7. tk layan bowling ke kt sana ...

    ReplyDelete
  8. Tak dapat gi oversea pun jadi lah kat situ

    ReplyDelete
  9. Tapi kurang menarik bagi yg suka bershopping.
    Surau pun mana tah....mungkin bermalam baru happening

    ReplyDelete
  10. haaa..Bukit Tinggi ni aku pernah pegi kak..dengan sorang rakan blogger yang identitinya dirahsiakan..hehehe

    memang best pwgi situ..tengok arnab, tengok kuda, tapi tempat yg best Colmar tu la..sebab bangunan2 tu cantik and unik..

    kitorang tak jumpa kat mana surau..last2 solat kat genting sempah..:D

    p/s: suka perubahan font kat sini..rasa macam xnak keluar..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perli ke apa ni.... Cuit pun idak lagi!...he..he...

      H....best ke? Hang dating sebab tulah semuanya best..he..he..

      Tak bestlah H....boring!

      Delete
    2. Eh belum ke? Tengok font yg skg ni lain jer drpd yg aritu..O.o

      Colmar tu best la kak nom..sebab bangunan dia unik..lain drpd yg lain..ala2 macam castle gitu..hehe

      p/s: maybe best sebab dating kot..hahaha

      Delete
    3. Dah agak dah...
      Cepat sikit kawen...jgn lupa jemput! He...he..

      Delete
  11. Hahahhaha suka Na tgk last pose tu..
    Berpeluk tubuh semua nyaaa
    Anwy okje Na nk wish
    Selamat tahun baru!
    \(´▽`)/

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh...sebenarnya Na okje suka jugak pose tu...nmpk mcm kurus...hu..hu...

      Delete
  12. amik gambo kat sini, adalah jugak feel2 gi oversea kan..hehhhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul!!!walaupun hanya anganan je...

      Delete
  13. Wah seronoknya kaka OKje, banyak jalan eh time2 cuti ni. Next time akak nak jalan2 roger2 la kita ye =) hehehe,
    ~Salam tahun baru kak

    ReplyDelete
  14. TAK PENAH PEGI LAGI KAK..SEJUK KE KAT SITU??

    ReplyDelete
  15. depan semak tu cantik gak amik gmbr..ada gaya gitu ;)

    ReplyDelete
  16. Datang sini nak mengucapkan Selamat Tahun baru 2013....semoga persahabatan kita kekal berkekalan

    ReplyDelete
  17. Selamat tahun Baru Nom... aku pun belom sampai Colmar.. mesti jauh tempatnya... hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hu...hu...jauh lagi dr Texas ke vegas....

      Delete
  18. Tak pernah lagi pergi sana... gambar last tu, cantik apa... UNIK!
    Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  19. wah , mahalnya tiket !

    berjalan je okje cuti2 nih yer :D

    tapi CP suke g tempat percutian tanah tinggi nih , tataw nape :D even memg takde menda pown sebenarnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...tak dpt jauh dekat pun jadilah Cp.. Tu lahkan lain orang lain citarasanya...

      Delete
  20. Salam Okje..Actually dah a few times pergi sini..best and of course cantik..so sapa-sapa yang tak pergi lagi tu boleh lah masukkan bukit tinggi dalam list lawatan sempena tahun 2013 ya..nway happy new year OKje..semoga terus succes ya!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hepy New Year tuk Raudzah jugak...Amin...semoga kita kekal sihat dan bertambah iman di tahun 2013 ini... Insyaallah..

      Delete
  21. tak pernah pergi lagi. Wahh,macam menarik je. boleh masuk list "tempat2 menarik utk dilawati" ni. hehe :D salam tahun baharu masihi 2013, Okje :)

    ReplyDelete
  22. salam tahun baru kak..best nya ke sini, saya belum sampai lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tahun baru tuk awak jugak Kasih....
      Emmm...best tak best jugaklah...bg okje biasa biasa aje...

      Delete
  23. heheh kalau feeling nk ke obersea leh g sini kan kak OKje,kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah peeja... Ini je yg termampu setakat ni...he...he...

      Delete
  24. banyak kali da ajak dear husband tapi mase tu takde.. inshaAllah.. satu hari nanti..

    ReplyDelete
  25. betol tue klu tak pegi sndiri kita tatau tmpt tue macam mana and ada apa hihihi

    ReplyDelete
  26. tak pernah pergi! tapi nanti nak pergi jugak laaaa huhuhu. berjalan reti masak tak! okje cam nor neh??? huhuhuhu

    ReplyDelete
  27. nampak cam best je. Epy new year ye

    ReplyDelete