Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 13 December 2012

KAMDAR tetap menjadi pilihan!....

Mak-mak budak time ni tengah sebok mencari-cari keperluan sekolah.....

Anak-anak dara duk diam......
Ha... tunggulah 'ekou' sampai masa nanti.... he..he..

Sana sini shopping mall mesti ada je jual baju sekolah, beg sekolah dan macam-macam barang sekolahlah!
Kita sebagai pengguna hanya perlu pilih dan beli!

OKje pun samalah.... tak lepaskan peluang....he...he.... tapikan nak membeli benda-benda ni kena tunggu mood tau....  kadang tu sepuluh kali naik turun shopping mall, kalau mood tu tak sampai, malas jugak nak membeli!

Punyalah turun naik pelbagai MALL selama ni, tapi KAMDAR tetap menjadi pilihan untuk shopping baju sekolah ni! Selain harga yang agak murah daripada harga yang dijual di AEON dan TESCO! Sebagai contoh, untuk baju kurung saiz 28 ( umur 10 tahun ), OKje boleh dapat dengan harga RM13.50 ! Kain pulak dengan harga RM14.50.....  Berpatutankan!....

Yang anak dara sorang lagi tu, banyak pulak cengkadaknya..... nak kain licin bagai.... Hish! Mana le ada jual kat KAMDAR! Yang tu dah nak kena cari kat ALI STORE Kajang pulak! Kat situ memang SEMUA ADA!


Yelah ...... harga yang mahal mungkin 'kena' dengan kualiti dia yang bagus kot.... tapi bagi OKje kualiti baju sekolah kat KAMDAR pun dah cukup bagus! Bukan nak pakai lama pun..... kejap lagi dah singkat! Cepat betul anak dara OKje ni membesar! OKje pun dah semakin TUO.....hu..hu....  


Banyak jugakkan budget nak kena ketepikan untuk keperluan sekolah ni..... Kesian kepada mereka yang kurang berkemampuan! Lagi-lagi kalau anak ramai! Belum lagi yuran dan duit transport!

Memang SESAK jugak dada!....

36 comments:

  1. Belum merasa lg nak bli baju sekolah...adi hakimi tecit lagi..kikiki

    ReplyDelete
  2. hihi..janji boleh pakai kan Kak..
    Dulu2 msa kt Smnjg, atie suka jgk shopping kt Kamdar....Ok je pun...:)

    ReplyDelete
  3. WAHHHHH .. DEQ TEMAN ADIK2 P CRI BRANG SKOLAH KAT ZONRIA .. RM488.95 HABIS UNTUK 3 ORG ADIK :)

    ReplyDelete
  4. intan lum tiba time beli baju sekolah lg..baru baju tuk tadika..tu pun byk gov sediakan..maklumle tadika kemas....
    tp kdg2 cam seronok je tgk biras pegi shopping brg2 sekolah....2,3 thn lg le..InsyaAllah..

    ReplyDelete
  5. selamat shopping pakaian sekolah anak2..:)

    ReplyDelete
  6. Betul Deq.... OKje hari tu RM300 jugaklah tuk 2 orang tak masuk kasut!....hu..hu...

    Intan kalau ada free lagi bagus tak yah membazir duit sangat baru tadika je pun...kadang tu tadika mahal2 pun tak tentu budak pandai baca pun!

    ReplyDelete
  7. KAMDAR tetap pilihan di hati walaupun dah banyak mall lain yang tumbuh.=)

    ReplyDelete
  8. Masa sekolah , mummy belikan kat kedai cina mana tak tau nama apa depan Komtar Penang. KAMDAR Ty n fam jarang pi.

    ReplyDelete
  9. Kadang tu OKje beli jugak kat kedai Hari-Hari Ty...tapi kat sini kena gi Kajang yg jammed tu Hubby okje tak mo...

    ReplyDelete
  10. betul tu kak,,tu belum pkir yuran, duit belanja lagi,,kesian bg yg kurg kemampuan tu kn

    ReplyDelete
  11. ramai gak yang kata kamdar nyer baju sekolah oke...adik ipar akak memang kalau nak beli baju sekoleh gi kamdar..
    membeli kena lah berahati22kan.. boleh gunakan untuk yang lain lagi..

    ReplyDelete
  12. memang betol kan kak. time anak2 tgh sekolah lah time parents "nazak" nak sediakan semuanya.

    *kira pun sama nk baju sekolah kain licin hihihi

    ReplyDelete
  13. tang OKje dah tuo tu aku sokong 200%!!

    ReplyDelete
  14. Akak beli kain hantar tailor.. sebab lagi ok dan sesuai dgn saiz anak.. tp yg kemeja nanti beli siap je le, almaklum, anak bujang blum sekolah lagi..

    ReplyDelete
  15. MV belum lagi pergi membeli belah utk anak2 sekolah

    ReplyDelete
  16. Belum beli lg brg2 skolah anak...hubby sibuk manjang..harap2 mggu nie da blh settle semua lah...xmau beli last minit nnt xde saiz..uhuhu

    ReplyDelete
  17. tempet2 mcm ni la akan aku elakkan..kl org rumah nak g...biar la dia g ngan adik beradik dia...hahahha...

    ReplyDelete
  18. as salam singgah sini petang ni hilangkan letih dan kepanasan masak menu untuk hari ni...

    ReplyDelete
  19. hari tu tgk kakak beli barang sekolah untuk anak dia penuh satu kete

    ReplyDelete
  20. selamat bershoping..hihihi..saya belum lagi,..

    ReplyDelete
  21. hehehe , CP pown takde perasaan pasal beli baju sekolah nih :P

    mesti mak dan abah CP tgh bz pilihkan baju skolah anak buah nih ,

    anak buah CP tuh , anak yatim , mak nan abah yang bela skg nih :)

    alamak , teremosional lak :P

    ReplyDelete
  22. mcm2 ada kt sni..memang terbaik..

    ReplyDelete
  23. wah. akak shoping barang sekolah anak ek? heeh. kna beli kasut lebih kak.

    ReplyDelete
  24. Ho..ho... nape plk kena beli kasut lebih ZIq ??? Untuk hang sekali ke?...he...he...

    ReplyDelete
  25. kamdar selalu menjadi pilihan :P

    ReplyDelete
  26. kak zan belum start shopping back to school..budget unyuk 5 orang..makan ribu!!!

    Reply komen@'Suwiitt...'
    Tepat jawapan hainom..

    ReplyDelete
  27. shopping tuk anak2 sekolah sudah.. sekarang nie tengah tunggu nak beli buku2 n pendaftaran pulak.. berpeluh jugak laaa.. :D

    ReplyDelete
  28. Tulahkan......Izan, KZ... anak ramai lagi besar belanjanya, lagi berpeluh-peluh...he...he...

    ReplyDelete
  29. tunggu bonus gak lah baru leh g shopping barang skolah bebudak ni.. tapi Kamdar Ktn x best lah... hehe

    ReplyDelete
  30. bulan Disember bulan sesak nafas untuk parents... tapi tak per demi melihat anak-anak maju dalam pelajaran ye tak? berkorban apa saja, macam mana parents kita dulu berkorban untuk kita...

    Farah selalu shopping baju sekolah kat Globe Silk Store jer masa sekolah dulu... Ali Store Kajang tu pown pernahlah pegi masa sekolah rendah dulu...masa jadi prefect la kununnya...sebab kaler baju prefect tu tak der kat tempat lain...kat Ali Store jer ader... hu hu hu...

    ReplyDelete
  31. nampak baju sekolah , teringat aku tahun depan nak spm omaigad.

    ReplyDelete
  32. Ya ker..Kamdar lagi murah....
    Tak pernah test lagi....
    kat melak yang popular Kedai Bee Loon..
    Itu kedai baju sekolah turun temurun dari bapak ke anak..hehehehehe

    ReplyDelete
  33. hehehehe. alaaaaaaaaaa kat anak dara sorang neh okje tak nak belikan ke??? huhuhuhuhu

    ReplyDelete