Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 27 December 2012

Serba serbi FREE.....

Semalam, masa OKje anak beranak merayau kat AEON, ternampak banner yang hari ni ada J Card Member Day....

J Card ni cukup popular bagi mereka yang menjadi card holder Jaya Jusco atau sekarang dikenali sebagai AEON!

Macam-macam barang terpilih dioffer sehingga 70%.... Betul-betul murah ke tidak,..... hanya orang yang biasa dengan barang tu aje boleh buat comparison!

Kalau ikutkan HATI ORANG POMPUAN OKje ni,...... nak jugak melawat kawasan....... he...he...

Best jugak tu cuci mata, tengok barang yang murah! Walaupun tak plan nak beli apa, manalah tau ada barang yang murah dan 'agak perlu' walaupun tak tau bila nak menggunakannya...... bolehlah sebat sebiji dua! ha.....ha......

Tapi kalau ikut PERTIMBANGAN AKAL OKje YANG WARAS ni....... cukup, cukuplah tu OKje, nak cari apa lagi ?  Semalam dah habis RM150.00, kalau hari ni berjalan lagi, mau lebih! ha...ha... ( sure tepuk tangan Arjuna ni!... dalam hati dia..... kalau guna duit sendiri, tak pe le jugak! hu...hu..... )

Lainlah kalau musim Hari Raya ke apa....... bolehlah memborong sakan! Barang sekolah pun semua dah beli... Daripada membazir masa kat sana tu OKje, baik jahit lencana kat rumah lagi bagus!!!! ha...ha...

Duk rumah, serba serbi FREE!!!..... 'tenaga wa' je kena guna! hu..hu.....

23 comments:

  1. selamat pagi
    singgah kejap :)

    ReplyDelete
  2. bagus akak...tak yah layan naluri pompuan yg asyik nk beli je tu,hihi..

    Ayu skang pn tgh jimat cermat:)

    ReplyDelete
  3. Yalah kalau pergi terjah mau melayang lagi duit tu...nsb baik OKje kuat iman...hihihi

    ReplyDelete
  4. hahaha... betul tu Kak...kdg2 terfikir, klu berjalan je mesti kuar banyak duit..so, kesimpulan nya klu sy tengah sengkek baik duk rumah sj..haha..
    main masak2 dgn Pa'e..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak keluar Modalkan Atie...he..he...

      Delete

  5. Wah shopping sakan OKJE. bila ade J Card member day, org sgtlh ramai n kadang2 jadi rimas jgk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak gi pun Shameel...betul tu kalau ramai sgt ...rimas!

      Delete
  6. Tahun ni rasanya aku byk sgt shopping la kak hainom..kasut 4 pasang..sandle 1 pasang..paling murah harga sandle tu la, rm90..yg lain sume lebih 100..hukhuk

    Baju pulak entah berapa pasang ntah..jaket lagi..sume kawan aku la tukang racun..

    Kak, nak pinjam duit buleh dak?hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hu...hu..
      Nak pakai kaki mana pulak sampai 4 tu H...
      Kawan kawan mmg cam tu..saja suruh kita pokai...hu..hu..

      Delete
  7. sekadar cuci mata apa salahnya

    ReplyDelete
  8. itulah kan Okje klu kuar time YES nie mmg blh kopak huuuu

    ReplyDelete
  9. haha betul kalo ikut hati nk je beli sume baik guna akal yg waras kekeke

    ReplyDelete
  10. Cakap jahit lencana anak kakak punya pun belum berjahit. Dah suruh buat sendiri tapi asyik kata sekejaplah, nantilah... kakak lupa juga ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he...samalah KZ...sekejap memanjang!

      Delete
  11. lama jugak x pegi J Card day ... dulu masa duduk kat rumah lama rajin gaks...sekarang ni sejak pindah memang x der ler... tapi besh jugak gi J Card day tu... cuma yang x tahannya orang ramai gilers la...

    wah...dah jahit lencana...bagus2...ekekekeke... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. lum start lagi farah!...he..he...plan yg penting!

      Delete
  12. berbelanja ye... sambil cuci mata... ^_^

    ReplyDelete
  13. sangat setuju Okje, once menapak keluar, wang pun tergedik2 kuar poket.

    ReplyDelete
  14. Dedulu biasa gak kumpul card2 doskaun ni tapi bila dah duduk kat hutan ni, sesekali je kuar bandar shopping, semua dah tak guna dan lama dah expired pun.

    ReplyDelete
  15. Bab AEON ni OKje, tanyalah kat akak.... hehehe....kaki AEON juga ni sebabnya sejak si Abang bersekolah, Mommynya haruslah lepaking kat sini dulu sebelum cari parking cantik kat sekolah si Abang. Masa keluar duit memang tak ingat dunia, bila balik rumah dan check bills semula barulah nak mengucap panjang..terkejutlah kononnya.... :D

    ReplyDelete