Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 30 December 2012

Strawberi CINTA....

Baru je dapat mengadap lappy malam ni........
 
Dah 48 jam jugak OKje sepi tanpa entrikan..... kalau hilang dah kena report ni......he...he...

Biasalahkan...... kalau cuti-cuti macam ni, acara mingguan OKje sefamily....... MENGUKUR JALAN!   Bukan apa, OKje nak memudahkan kerja Jabatan Ukur ..... tak yahlah 'mike' nak susah-susah mengumpul data jalan-jalan kat Lembah Klang ni! he...he...

Pernah tak petik STRAWBERI CINTA?...... ( padahal buah strawberi je.... saja bikin gempak!!!! )

                                                                               

Tulah pasal..... OKje gi Genting Highland sebenarnya hari Sabtu baru-baru ni, tapi memandangkan nak save budget..... he..he.... kitaorang tak main pun.......... cuma-jalan-jalan hirup udara sejuk! Lawakkan!

Balik tu singgah sini.... ( apalah punya banner ni!.... 'Bidang Strawberi ??' ..... )

Si tahi Lalat Bawah Dagulah yang sebok beno nak merasa memetik buat Strawberi Cinta ni!!!


Nampak tu....  2 bulan cuti sekolah..... bukan main 'buncit' lagi pipi dia!

Untuk Strawberi yang dipetik sendiri oleh pelanggan ..... harga dia per kilo dalam RM60 iaitu RM10 lebih mahal daripada strawberi yang telah sedia dijual!

Tapi banyak manalah nak petikkan!!!... Tak larat pun.... yang dah siap petik lagi best, merah-merah dan besau-besau!
Hasil petikan....... tak banyak mana pun....
Bukan Strawberi aje yang ada, 'munga' Rose pun ada......he..he...
Cendawan ada.....
'Turun' pun ada jugak!
Dan yang CONFIRM ADA,......... mestilah ini dia..... he...he...... jangan ada yang termuntah sudah!!!

Mana nak dapat? Gambau tepi munga Rose Pink!!! he...he..

38 comments:

  1. ececece ! romantik gituh , gamba last tuh memg betul strawberi cinta :P hehehe ~ cweet :P

    ReplyDelete
  2. as salam singgah sini juga akhirnya...wah-wah berbulan madu di cameron rupa-rupanya...manis sungguh memori tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan Cameron Highlandlah La..Genting...

      Delete
  3. bestnye buat keje ukur jalan ni, tapi tak de kenderaan la pulak,,huhu

    ReplyDelete
  4. alamak silap rupanya aku ..aku mati-mati dah ingatkan ko ke Cmeron la tu...sebab ada buah strawberry kan...maklumla aku bukan duduk kawasan Lembah Kelang dah..(malu sungguh aku)...tulisan bagi besau sikit la Nom...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bacalah tuu....buat kesimpulan je....he...he...

      Delete
  5. si Tahi Lalat Bawah Dagu tu jadi bulat cenggitu sebab mama dia masak besh biler cuti sekolah... selera makan pown bertambahlah... ^_^

    wahhh... romantika di taman bunga gitu...suker suker...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...mana ada farah....ayam masak kicap je tak habis...habis...

      Delete
  6. ececece...strawberi cinta...dlm msm2 ckit ade manisnya...moga sentiase bahgia kak OKje bersama famili...huhu

    ReplyDelete
  7. tak berkabus ke kt atas tu ..
    ahad lps aby pergi kabus tebal ..
    memang sejuk sungguh ..
    perasan juga banner strawberi tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kabus jap je...pas tu hilang dah!...

      Delete
  8. eh ni yg kat mana ek? dulu masa pi genting xperasan pulak ada ladang stoberi nih..ingatkan kat cameron jer ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun bila hang pegi tu H....macam macam ada la ni....gi lah try keta baru tu naik atas!

      Delete
  9. baru nak report orang ilang, nasib baik muncul cepat. petik stobeli luper nyer... tulun talak petik ka amoi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulun.....tak glemer kalau petik Mj...sebab tak leh cicah coklat...ha...ha..

      Delete
  10. WAHHHH .. AKAK .. ROMENTIK2 .. HEHEHE .. BESHHHHNYE

    ReplyDelete
  11. wow...gambar last tu paling best...ssh nak jumpa gambar romantik mcm tu dlm blog..hehe

    ReplyDelete
  12. hehhhehe.. k fine, gambo last sgt lomantikkk...kikiki.

    bestlah dia dpt petik stoberi cinta..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak petik pun CZ...budak kecik tu je...

      Delete
  13. hahaha...patut sunyi sepi...ropanye akak kome dan pamily gi ukur jalan..hehe...
    Kak, gambor tepi munga ros pink tu juga paling sweet..se sweet strawberry2 itu..haha...
    cute ape! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he....sweet eh...yelah tu....hu..hu...

      Delete
  14. seronoknya petik strawberry..:)

    ReplyDelete
  15. ooo rajinnya mengukur jalan, dapat pulak petik-petik strawberi tu...
    alalalala romantik la

    ReplyDelete
  16. syoknye mengukur jalan.. sampai ke genting.. kalau naik cameron pon syok jugak kan.. saye tak pernah sampai genting lagi.. sedihnye.. :((

    ReplyDelete
  17. aku baca nom....jangan buat spekulasi nom...hehe cuma ku dah tersilap sikit di lokasi tu...huhu

    ReplyDelete
  18. wahhhhh wahhhhh wahhhhhh bulan madu ke hape neh??? huhuhuhu. bukan nak tapau kan huhuhu nak strawberi jugak! okje, 3 hb neh sue pulak g honeymoon kat cameron hehehe jom ikut! :P

    ReplyDelete
  19. ingt filem stawberi cinta yg yana samsudin blakon ru..hehe

    ReplyDelete
  20. alahai romantiknye.....meraikan cinta di genting highland....tp intan x suka mkn strwberi la....suka tgok je...

    ReplyDelete
  21. homboiii strwberi sinta teringat muvi baru tu hihi

    ReplyDelete
  22. strawberry tu looks yummy terus termengidam ni hahaha

    ReplyDelete
  23. pic last paling sweet, betol2 stoberi cinta =) hihi

    ReplyDelete
  24. kira skang nie tgh simpan cita2 nk pi holiday kt langkawi pulak nt kihkihkih :p

    ReplyDelete