Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 22 January 2013

Ada LEMBUTnya....

Salam hari Selasa.....

Hari ni macam lambat pulakkan OKje duk depan lappy ni.....
Emm..... sebab melayan 'baby tua' ( mohon maaf ye bang! ) yang tak pegi kerja hari ni..... MC.... blood pressure naik  150/100.......Tinggi tu, memang patut rest pun! Patutlah semalam mengadu sakit tengkuk..... Kalau OKje ni pun di check HARUS ada jugak! ha..ha....... selalu check kat rumah nampak OK je..... kena tanya yang pakar ni..... boleh percaya tak Blood Pressure Equip. tu Pinky Cat ? 

Agaknya sapalah nak betulkan kepala paip yang tertanggal ni.....  ANGKARA siapakah ini?


Pulas punya pulas..... terpelanting masuk lubang bilik air!  Ni memang OKje mengaku...... OKje yang punya angkara! ha...ha...

Redho ajelah Arjunaaaaa...... dapat bini ganas! Betul..... antara OKje dan Arjuna memang OKje ni agak ganas dan kelam kabut sikit...... he..he.. ( ketawakan OKjelah tu!.... )

Tapi, dalam ganas-ganas tu ada LEMBUTNYA...... jangan tak tau! he...he...


52 comments:

  1. Xpe lps Arjuna dah sihat nanti boleh betulkan lagi ganti dgn kepala yg baru.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu....nk suh sekarang pun tak sampai hati....

      Delete
  2. hahahaha... camne lak boleh tercabut tu./..

    ReplyDelete
  3. Bukan ganas searang ganas kan. Lembut juga bukan sebarang lembut. Tapi kepala paip tanggal tu sah ganas hahaha... (kakak nak lari takut!!!)

    ReplyDelete
  4. betul3 dalam lembut ada kuatnya...haaaaaaa gitu..hahaha

    ReplyDelete
  5. wahahhaha.....Beli baru lah sisssss :P

    ReplyDelete
  6. haha dasyatnya kekuatan seorang wanita hehe.. boleh tercabut kepala paip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan sekali kali disangka lemah...hihi

      Delete
  7. sama la kak... ganas jugak..hahaha... take care abam tu... BP ne bahaya cikit makan kena jaga.. meh2 undi baby sya

    ReplyDelete
  8. Eh... kakak dtg lagi.

    Dah komen bab yg dilema wanita tu harap jgn berkecil hati. Kakak beri pandangan ikhlas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq KZ....
      Tapi rasanya komen tu tak de sebab OKje nk kecik hati....

      Delete
  9. kihikih..ganazz jugak kak..hehe...alah atie pun sama Kak..sllu juga rosak kan benda2 kt rumah pastu buat tak tau klu abe tanya..haha..last2 abe juga jd mangsa bagi betul..hihi..
    take care abe Arjuna..Kak OKje jadi nurse nya..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib ada geng. Hehe..
      Of course akak jadi nursenya...nurse baikkk punya! Hehe..

      Delete
  10. Org blajar engineering tk kan tukar kepala paip pun tk blh. Klu kt skolah tukang kebun jer yg buat ...
    Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi..perli mak nmpk!....kalau diikutkan boleh aje ni..... Senang je tu...
      Tp mls nk tunjuk terer....cukuplah mesin basuh OKje dah pomenkan.... Yg ni kasi dia setel pulak hehe...

      Delete
  11. sama la kira. klau bab melingkupkan kira yg lebih lebih kihkihkih

    ReplyDelete
  12. ishhh..kalo ganas mesti akan ada lembut tu..hihi//:0

    ReplyDelete
  13. amboi ganasnya... he he he...biasalah tu perempuan...ganas2 cam mana pun ada lembutnya... ^_^

    ReplyDelete
  14. rumah kak pun biasa tercabut2 ni

    ReplyDelete
  15. ganas jugak OKje...sampai tercabut kepala pipi tu ha...nak tergelak base....ingtkan sapela yg buat,rupnya tuan punye blog ni....haha;p

    menjawab soalan OKje kat di atas, sebenarnya blood pressure set automatic yg selalu kite guna kat rumah ade ralatnye bergantung kpd jenis alat tu, maksudnya bacaan akan lari sedikit dari bacaan sebenarnye..biasanya dlm +/- 5-10mmHg. klu BP set yg manual tu lagi tepat, BP set yg selalu doktor guna kat klinik tu...yg check kena guna stetoskop.

    hubby OKje pg check BP kat klinik brp bacaan die?doktor ade start ubt darah tinggi tak?klu 150/100 tu kira tinggi jugak la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo gitu....Ubat mmg dah ambik lama Pc.. 5mg norvasc tulah...dia kejap makan kejap dak...

      Tq ye PC....

      Emmm...nk kena bayar consultancy ke ni hehe... Untungnya ada says at blogger seorang doktor!

      Delete
    2. Mencelah sikit, rasanya doktor kat blog ni biasanya ikhlas menjawap sebagai sahabat alam maya. Betul tak PC... Hehe...

      Tapi OKje, U memang ganaslah... Hehehe....

      Delete
  16. hehehe, bukan ganas ni, power tangan tu terlebih kot...bleh jadi superheroin ni hehe

    ReplyDelete
  17. Bukan ganas..tapi aktif....
    Sebab tu tercabut kepala paip...heheheh

    ReplyDelete
  18. dah sampai ajal kepala paip tu tercabut...
    high blood pressure tak boleh buat main2, kena selalu makan ubat supaya normal semula :)

    ReplyDelete
  19. ganasnye ganasnye ....grrrrr grr

    ReplyDelete
  20. wahh sampai tercabut kepala paip. ganahhhh. tu arjuna sakit tengkuk kenapa? okje nak cabut kepala dia jugak ker? hihih gurau :p

    ReplyDelete
  21. huhuu samala kaakk dengan sue, bukan kepala paip jerk, pintu jamban, kipas hangin, semua sue rosakkan sampai abah pun hanginnn jerk dengan anak dia yang sorang neh hahaha

    ReplyDelete
  22. PC nak charge OKje belanje mkn sushi je...hahaha...gurau je;p

    ooo...dah start treatment rupanya...klu on Norvasc 5mg tu kiranya hypertension dia tak teruk mana la yang sebelum2 ni...biasanya klu yang selalu tinggi sangat BP kite bagi 10mg perday. So, lepas ni kena nasihatkan dia mkn ubat setiap hari la,kena compliance btl2 sebab tak nak BP makin tinggi dan mengelakkan komplikasi yg tidak diingini...klu mkn ubat tiap2 hari insyaAllah BP blh control dgn baik...dont worry:)

    ReplyDelete
  23. ganas nyeee HAHAHHA okke buat apa dgn kepala paip tu buat sup ke???
    mana taw org buat sup kepala ikan okje buat sup kelapa paip =D

    ReplyDelete
  24. moga kak nom berhenti daripada jadi makhluk pemusnah..hahahaha

    ReplyDelete
  25. ades , CP pown jenis ganas dan kelam kabut ler okje .. hik3 !!

    ReplyDelete
  26. ganas2 gak...tp kelembutan dan keayuan masih ade...sbb 2 si arjuna syg okje...hehe

    ReplyDelete