Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 18 January 2013

Apakah maknanya SEMUA ini?

On je lappy pagi ni......... terkejut tengok jadi macam ni......


Apakah itu?????
Macam tak cukup 'kaler' je...... Nape eh?.....  Bukan ke selalu biru.....nape jadi merah menyala macam tu? Siap ada lubang besar lagi kat tengah-tengah tu....

Dan lagi..... gambar dia pun jadi bercapuk-capuk,..... nasib masih mampu beroperasi seperti biasa ....... masih dapat menghasilkan entri ini, cuma keadaannya aje yang agak uzur.


Memang pun lappy ni lappy lama, Arjuna belikan untuk Sudden Attack dulu-dulu. Masuk klinik, jangan cakaplah....... apa taknya dibelasah main game tembak-tembak!

Sejak dia dah ada yang baru ni, lappy ni dah jadi hak milik OKje le...  ( Tulah........ jadi mak ni memang selalu mengalahkan........ terima seadanya....... second hand pun second handlah......)...

Apakah maknanya semua ini!!!!!!......

51 comments:

  1. xpa....yg penting ada gak lappy utk berblogging ye x Okje??? Cik P.A. ni beli sndiri jer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cik pa....janji adaaa! Ha..ha...
      Sian bunyinya tu cik pa...he..he..

      Delete
  2. maybe screen atau converter screen tu akak..
    dh banyak sgt laptop customer jd cmtu..mintak duit la tu..huhu

    ReplyDelete
  3. Oklah tu masih berfungsi kalau dah x berfungsi lagi maknanya mintak beli yg baru la tu :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho..ho...moga dijauhkan hendaknya....

      Delete
  4. AIYORK .. NAPE JADI GITU .. MGKIN DE PE PE NI KAK .. DEQ XPASTI N XTAW .. HIHI

    ReplyDelete
  5. second hand masih boleh digunakan.. itu yang penting... :)

    ReplyDelete
  6. Lappy tu mogok lapar kot. Slalu buat entri mkn, arini blm buat lg. Tngk kebulur lappy tu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha..ye ke?...ngawe lucu lucuan yo...

      Delete
  7. huaaaaa...LCD kot tu...xper kak..bertahan selagi boleh..nt dah betul2 k.o leh minta baru...hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tunggu dah betul betul kong baru ganti!

      Delete
  8. screen dia tu kak..cuba adjust2 sikit..hehe...
    ala kak, atie punya lappy pun burok.. keypad siap dah byk yg tanggal dek Pa'e..haha..
    masih boleh guna kerja & blogging...
    ada duit nti beli baru kot..hahaha(ntah bila!)..:)

    ReplyDelete
  9. selagi boleh guna oklah tu OKje...tapi kalau nak puas mintak jer Arjuna beli yang baru untuk OKje satu...yang kecik netbook pown dah occay...he he he... *_^ wink wink wink..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha....melampau le Farah...baru lepas bagi tab anniversary hari tu...

      Delete
  10. Replies
    1. Mmg takut Nasuha....takut kena bebel!he..he..

      Delete
  11. Ada rezeki lebih nanti, dapatkan yg baru..

    ReplyDelete
  12. tu tanda nye....nak mintak ganti yang baru letewwwwww...kekekekeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he...agaknya letewwww....
      Tp dh ok baliklah cikkk...

      Delete
  13. Lappy masuk hospital tu biasalah tapi selagi boleh tekan keyboardnya tenyeh aje. Skrin tu kakak rasa kalau dah lama on mesti pulih - dah penat dan nak minta tukarlah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah KZ...lama lama dia ok dah.....

      Delete
  14. kak punya dah rosak satu..nak repair buat rugi aje..nak beli ongkosnya nagk cukup2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke?....so akhirnya ...pakai Hp ajelah ...

      Delete
  15. ibu memang gitu menerima seadanya... takper beli baru lagi kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha..membazir je zila...guna dululah selagi boleh...

      Delete
  16. ada orang nak bagi hadiah laptop baru kot hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat Mika kesianlah ceqgu...hihi..

      Delete
  17. ish...cam ada alien jer..hihihi..dia minta rest agaknya tuu/....
    er..jgn marah nak citer...bunga2 berguguran ni bt pc i hang tau..verat...berat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeh?...ada aku kesah...ha..ha...jangan marah...bis tu nk buang eh??...oyo...

      Delete
  18. takpa asalkan masih boleh guna.. kita guna kaw kaw hehehe

    ReplyDelete
  19. sue penah jadi mcm neh jugak!!!! huhuhuhu. sedeh kot . kalau tak silap dia sebut LCD . huhuhu. KALAU TAK silap laaa yer okje. huhuhu. su punya dulu second hand ermmmr 250.00 baru dalam rm 4oo above cm tu laaa huhuhuhu. sue punyaaalaa tak tau laa kak punya kank masalah apa pulak uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho..ho..bersara jelah....he..he...tp tak pe...tak pe...tab ada, mini lappy ada, pad company ada.....
      Bajet kerek nampak Sue...ha...ha..

      Delete
  20. Alamak..betul lah apa yang sue pelik cakap tu. LCD dia problem. LCD paling murah, dalam 200. Kawan saya ganti sebab pecah itu pun abg dia repair sendiri. Kedai lain tak tahu lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeh...aini, tp nampak mcm ok je dah....lega..

      Delete
  21. Sumpah I tak sentuh godek2 your laptop. huuhu tak dapat nak nolong la Okje, I sendiri buta ITik hihihi. maybe nak si Mak pakai laptop baru mungkin.

    ReplyDelete
  22. pix sape yg dalam lappy tu okjee..
    CANTIKK~!

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah masih boleh digunakan..
    Biasalah hati ibu, sentiasa berkorban utk anak2.

    ReplyDelete
  24. Betul lah OKje, hp saya pun jadi belasahan ank2 main game, pastu rosak, bila En. Suami bila hp baru saya kutip yang dia aje, tak guna gak beli baru nenanti anak2 gak yg belasah. Hehe. Laptop saya yg dah hampir tercabut monitornye tu still ok. Cuma tak leh pakai sebab tak dak internet, nk pasang wifi tapi telekom kata kaw saya tinggal tak dak coverage. Melalut lak, nk komen pasai laptop OKje je, tapi berjela2 lak. Haha, kaki borak betullah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe MFM....suka baca komen panjang panjang ni....best apa!

      Delete
  25. Tu membawa maksud harus di bawa ke klinik komputer tuh...dan juga membawa maksud duit bakal bertebangan dgn aksi bebas...huhuhu...

    ReplyDelete
  26. maknanya kena belikan yg baru utk anak, pastu yg lama tu kak nom pulak pakai..hehehe

    ReplyDelete
  27. ASALKAN BOLEH UPDATE BLOG DAH LE OKJE

    ReplyDelete
  28. da uzur la tu.., da smpai masa tuk dia pencen kot.., ;P

    ReplyDelete