Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 5 January 2013

Penyakit weekend.....

Dedeq kata, hari ni kat Blog dan kat FB sunyi sepi? Ye ke?.....

Yelah Deq..... OKje pun belum post entri lagi..... nak buat pun tak de idea.....

Hari nikan hari mereka bersama family Deq....... hari nilah masanya isteri-isteri yang bekerja tu nak tunjuk skill memasak! Kalau weekdays masak simple-simple je, so hari ni kasi special kaw-kaw punya! ha..ha...  Deq tak de suami, duk tepi diam-diam....he...he...

OKje pulak terbalik, bila weekend ni, penyakit malas mulalah hinggap..... macam tekak ni terasa-rasa nak makan kat luar dari rumah! Tapak kaki pulak terasa gatal yang amat sangat, mintak jalan!......ha...ha...   Tepuk dahi Arjuna ni!

Tulahkan.... sebenarnya masak sendiri lagi bagus, terjamin kebersihannya tapi budaya makan luar ni memang susah nak elak!

Masaalahnya Tukang Masak dah naik boring! Dia asyik makan masakan air tangan sendiri je! Bagi canlah Tukang Masak makan sedap sikit! he..he...



Tak yahlah berangan Arjuna buat surprise, masak untuk OKje! MEMANG IDAKLAH..... he..he....



36 comments:

  1. HIKHIKHIK .. AMBOI2 KAKAK .. DEQ KENE DUK TEPI KE NEH ? OH NO .. XKAN DUK TEPI SAME SKALI .. KUIKUI ..

    AMBOI AKAK .. KALO PNYAKIT MALAS TU MANG XDO UBAT LA .. TP XPE LA .. SBB ARJUNA AKAK XKISAH .. ERK ? YE KE ? HUHU ..

    A AH KAN .. LUPE LAK .. HARI NI WEEKED TUK KL N SEANGKATAN DGNNYE .. HOHO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah Deq...kisah ke tak kisah...okje apa kisah....hu..hu..kalau dia suruh masak...okhe masaklah...

      Delete
  2. huhu...weekend mmg bosan...sunyi sepi...xde idea nk post...ntah kemane pegi sume org...nak tido mls...nk mkn xleh...penyakit mls melanda..mengadap laptop bace blog org..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat okje sorang yg malas!he..he...

      Delete
  3. huhuhuhu

    "sunyi sepi malam tanpa sinar bulan, sesepi diriku sendiri dalam penantiannnnnn" ewah! hehehe tgok. kita dtg siap buat konsert lagi. sepi jugak ke?? huhuhu.

    okje! tak per gak hari minggu jer dtg mls. neh pnyakit tuh datang hari2 neh. huhuh tapi betul le ckp anak dara tuh. memang sepi jerk hari neh. mana semua orang erk?? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue..lagu apa tu....buat sakit telinga je...hi...hi..
      Tang hari hari malas tu ada jugak okje...kadang kadang...he..he..

      Delete
  4. Comel penyakit OKje, hehhehe yer la mmg bosan hari2 makan sendiri punya, nak pk nak masak apa pun dah blh pecah kepala. Confirm la Arjuna layankan, seminggu sekali kan, bukan hari2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal....peningkan...
      Kalau tak layan pun kena paksa jugak MJ...he..he..

      Delete
  5. Biasalah weekend memang fb dan blog sunyi sikit....tapi dah petang macam ni, makin ramai yg update blog dan status.
    Eee...memang betui okje, asyik makan masakan sendirik, rasa tak lalu tekak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kan KZ..
      Dalam tak lalu tak lalu, Okje ni tak mo jugak kurus...hu..hu

      Delete
  6. Lelaki mana tau masak dan takkan belajar memasak sebab isteri pandai masak..hihihihihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam tu yeh Nep...ngelat ah cam tuuu...

      Delete
  7. hahaha
    faham2
    mak saya pun cakap benda yang sama
    hehehe

    ReplyDelete
  8. ajak la arjuna kuar lewat mlm ni ..
    pi Bistro atau Starbuck .. pekena cofee bean ..
    boleh mengimbau kembali jaman2 romantik ketika muda2 dulu ...
    baru betul punya weekend

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aby....jaman romantik kitaorang tak gi Starbuck ataupun bistro...gi kedai mamak je..he..he..
      Sayanglah nk bayar kopi Rm12 secawan!

      Delete
  9. weekend mmg x wujud kat rumah.. pegi bejalan jee..

    ReplyDelete
  10. eh..sis tgok primadona ek? terbaik lah! tgok tak episod Queen Control semalam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tgk...tp okje bukan queen control eh....he....he..

      Delete
  11. CP tak berapa nak sepi la , hehehe , sebab ade exam kowt ptg tadi , hehehe ~

    ReplyDelete
  12. betol tu okjer...asal hari sabtu /ahad jer mood nak masak merundum..dok jeling2 bodek 2 hubby masak..ehhe..nasib baik hubby terer masak..hahaha..saya yg belajar masak ngan dia sebenarnya..oppst..dah pecah rahsia..hahha..masak makanan kegemaran dia sebenarnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung le hubby terer masak....boleh tukar selera...he..he..

      Delete
  13. hihi..klu atie pun time weekend ni lahnak kuar jalan2 dgn hubby & anak..masa lain sibuk..keja.. selalu nya sabtu masak, ahad plak makan kt luar..hehe..penat lah kak nak masak..kemas rmh lagi..hihi..
    Klu abg Arjuna masak, mau terkejut kan?? ahah:D

    ReplyDelete
  14. masa ujung minggu ni la sesuai untuk berjalan-jalan. kalau malas nak jalan kat luar, jalan2 kat alam maya pun ada pekdahnya jugak.

    ReplyDelete
  15. hari ni tak jalan2 luar..suami kerja..jalan2 kat alam maya saja la p menerjah rumah orang

    ReplyDelete
  16. cik pulak lain cite nye..oleh kerana encik suami keje kena gagahkan bangon masak nasi...kekekkekkee (masak nasi jew)

    ReplyDelete
  17. Mn boleh mkn luar, kena berpantang ni.. :(

    ReplyDelete
  18. Hahaha Na pun mcm tu..Na pulak setiap hari malas masak acano tu okje?
    Kekekekkekekekekek :D

    ReplyDelete
  19. Sekali skala mkn kat luar tapekan. Hehe

    ReplyDelete
  20. suh la en.suami masak plk.. hehehe

    ReplyDelete
  21. betul la kak okje.. weekend memang time nak test power.. tapi kalau datang mood malas.. masak pon tak jadi..

    ReplyDelete
  22. setuju weekend lepas mmg sunyi//

    ReplyDelete
  23. sekali sekala makan luar. tukang masak nak gak berehat kan..hehe

    ReplyDelete