Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 31 January 2013

Bubur Lambuk 2013....

Pagi tadi OKje cakap nak masak BUBUR LAMBUKkan untuk tengahari..... so twingggg..... dah siap.............

Kenapa BUBUR LAMBUK 2013?
Sebab OKje pernah post entri pasal ni tahun lepas....ha...ha... Ulang tayang le kiranya.....

Jangan diidam makan benda lain eh malam ni........  makan inilah sampai ke sudah he..he...


Walaupun kelihatannya macam bubur biasa, tapi rasanya yang 'marbeles' ni ( bajet ni! ) memang macam BUBUR LAMBUK tau.... ha...ha...



( hanya TLBD dan Angry Bird jelah yang tahu rasa sebenarnya, entahkan sedap entahkan idak...... )



Rupanya BUBUR LAMBUK ni macam-macam versi..... itu pun OKje baru-baru tau ( ketinggalan zaman betul orang ni )......

OKje pernah makan BUBUR LAMBUK versi belah- belah Pantai Timur.....






Kalau tak silap OKje, diaorang punya BUBUR LAMBUK manis dan berwarna coklat, siap boleh potong-potong lagi macam kuih....

Macam nilah bentuknya......

 credit dari  shafiqolbu
Rasanya OKje lebih prefer yang macam bubur tu!....

43 comments:

  1. suka sangat bubur lambuk.. selalu makanmasa bulan puasa je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...okje makan tak mengira masa ros...

      Delete
  2. betul tuh...sy pun pernah tgok yg pantai timur ni punye...mmber opis dari kelantan yg buat...tapi xreti makan la..cam pelik je rasa...

    ReplyDelete
  3. aku sama macam ros reeza la..makan bubur lambuk time bulan puasa jer..hehehe

    p/s: agak2 kat lombok ada bubur lombok x? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat lombok lagilah banyak bubur lombok....huhu...

      Delete
  4. bubur lambuk....mmg sesuai dimakan oleh sy buat mse skg...ahaaha...kak...order semangkuk...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'alah Hati...
      Okje post sekarang ni Hati...huhu

      Delete
  5. sedapnya bubur..:)

    p/s tadi n3 kak mengenai dunia/akhirat tu kak dah delete sbb tak keluar dlm blog list.maaf ye..kesilapan teknikal..terpadamlah komennya sekali..tapi kak amat menghargainya..

    ReplyDelete
  6. sedappp nya Bubur lambuk..atie time puasa je dpt makan ni.. beli di Bazar Ramadhan..nak buat sendiri dok reti...haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje belasah aje Atie....janji mcm bubur lambuk hehe

      Delete
  7. Bubur lambuk paling senang nak dapat time bulan puasa.... hewhehehhe..
    Kat kawasan perumahan AJ dulu selalu buat bubur lambuk setiap hari ahad..
    Tapi sekarang dah takde rasanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish aktif jugak area rumah Ayujean ni eh...

      Delete
  8. Lapar la pulak tgk bubur lambuk ni..!

    ReplyDelete
  9. Lamanya tak makan bubur lambuk..

    ReplyDelete
  10. mcm bulan puase pulak kan..bubur lambuk sgt sinonim dengan bulan puase..tambah2 skang cuace terik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah cheq kaq panas sungguh cuaca sekarang ni...terbakar kulit...

      Delete
  11. Klu umah mau jer datang minta semangkuk ...

    ReplyDelete
  12. Klu umah dekat ... Pmbetulan

    ReplyDelete
  13. Time pose barulh sibuk nk buat..hari biasa mcm tak rasa nk mkn.huhuhu

    ReplyDelete
  14. Tak silap saya dipanggil "asyura" kan kat pantai timur ni. Sedap... saya suka tambah2 kalau banyak daging tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun suka jugak kalau byk daging...lagi lagi kalau org masak hehe...

      Delete
  15. tak pernah makan bbr lambuk...percaya tak ???
    tapi kalau okjer bagi..rasa gak nak cuba..bak mai seperiuk...haahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg tak percaya hehe...nak bukan calang calang mintak ...seperiuk terus hehe...

      Delete
  16. KA mmg suka makan bubur lambuk ni...

    ReplyDelete
  17. Bubur lambuk Kalau kat Pahang kat tempat saya cam yang OKje masak tu.. Udang tu menambah selera tul lah..:)

    ReplyDelete
  18. yeshhh, saya pon lagi prefer yg cam bubur biasa tuh...huhu

    ReplyDelete
  19. wahhhh sedapnya... entah bila mia nak rasa masakan hainom ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he...tak sedap mana Mia...

      Yelahkan Mia...bila kita berpeluang utk berjumpa agaknya....

      Delete
  20. fuh. terasa seperti di bulan puasa!

    ReplyDelete
  21. bestnye bubur lambuk tu! PC tgh pk2 lagi nak masak mende hari ni...hari ni PC tak keje!wink2;)

    bubur lambuk kat terengganu ni mmg kaler gelap2, tapi xde plak pernah jumpa yg boleh potong2 tu. klu yg potong2 mcm dlm gambar kat ats tu org paggil 'sure' @ Asyura.hehe....

    kongsi la skit resipi bubur lambuk Okje tu kt blog ni...nmpk simple..mesti sng nak masak kan;)

    ReplyDelete
  22. WAH SEDAKNYE KAK BUBUR LAMBUKKKK . LAME XMKN . HIKHIK

    ReplyDelete
  23. kalau kat sini kan, kitaorg akan buat dua2, yang kueh tu dengan yang bubur tuh, kat sini panggil kueh asyura kot kalau tak silap. hehehe. tapi sue suka kueh lagi dari bubur tuh. ehhehehe :P

    ReplyDelete
  24. wahhh 1sttim Na tgk bubr lambuk ade udang..Na pasan klau okje masak apa pun mesti ade udang..mmg fevret ye???

    ReplyDelete