Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 25 January 2013

Hairan bin Ajaib....

Salam Maulidurrasul untuk semua.......
pinjam ye blogtokwan...... macam tenang je tengok pic ni....

Teringat kata-kata Saudara Abil4fauziah, dalam salah satu entrinya, kalau kita menyanyangi Rasulullah....... berapa banyakkah sunnah baginda yang telah kita hafal....... itu pun baru nak menghafal, belum lagi mengamalkannya....... Tepuk dada tanyalah diri kita ini......

Terasa jugak OKje sebenarnya...... hu..hu....  



Semalam, OKje memang sangat-sangat bizi........ nak menjengah lappy pun tak sempat, apatah lagi nak berblogwalking  he.....he.....

Al-kisahnya my parent in law bermalam kat rumah semalam.....
My FIL dah keluar dari IJN dah........ dan akan buat bypass bulan June nanti...... so my FIL ada masa lebih kurang 4 bulan lagilah untuk menstabilkan darah atau apa-apa yang patut!....

OKje pun HAIRAN BIN AJAIB,........ kawen dah lama, tapi bila mereka bertandang kat rumah je, 'dotter in law' dia ni macam GABRA semacam aje ha...ha........ Tah papekan.......

Automatik ....... jadi hipokrit! ha..ha....  'Mak' terpaksa mengawal suara mak yang pitching tinggi ni nak he..he..... Jadi sopan santun gitue!  Memasak pulak terpaksa jadi rajin, no more terbongkang-bongkang depan TV...... pendik kata perlakuan semua terkawallah! Mak sendiri pun heran! hu....hu......

Agaknya itulah 'AURA' menjadi parent in law' kot....... he..he..

Arjuna ? Dia dah tak heran dahhhh....... dengan penipuan OKje ni...he..he...

48 comments:

  1. hehehe....xpelah sesekali dtg mcm saya nie dah mmg MIL duduk sekali :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah dah tak mampu berlakon lagi tu RH. .....he.he

      Delete
  2. Kakak tak rasa ada FIL tapi kalau MIL kakak dah macam kawan boleh peluk-peluk - urut-urut badan lagi. Masak hangus pun tak apa hihi.... Jerit-jerit pun tak kisah sebab kakak selalu jumpa masa tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KZ...MIL okje pendiam orangnya....contra dgn FIL...jenuh okje mereka cipta topik nak bersembang.....hehe...

      Delete
  3. he he he... ooo macam tu ek...tapi betul la OKje...dengan InLaw ni kita memang rasa janggal cket... sebab x biasa kan...kalau ngan parents kita tu dah biasa dari kecik...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan Farah....tak byk sikit pun mesti ada rasa kekok sikit ek...

      Delete
  4. Dgn mak e-pay pun jnggal juga yer. Bkn ke klu wedok dgn wedok senang sefahaman.
    Mak e pay aby dok sekali .. Slalu muji mantu lanang nge psl orak prnah komplen angger d masak kay opo pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wedok kambek wedok meneh payah....meneh meneh ngelayan wong seng dak patio kepenak awak ea....
      Ndewek key kesian ndelok key tp arek ngelayan lebih mbanget...males jugaklah... Ngomonge mantu hantu...he...he..

      Delete
    2. Laaa .._._kok d omong mantu hantu. Keperiyeh iso koyo ngono

      Delete
    3. Nde'ei kuei apik waey...ndewek seng ngomong awak'e dewek...he..he...

      Delete
  5. hahaha...bese la 2 kak.dy jadi auto tau.


    owh FIL ai 2 buat bypass gak ek?kazen iman punyer suami pun buat by pass tapi skunk bertmbh teruk =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ish...ngeri jugak tu iman kalau bertambah teruk...teruk cam ne tu iman? Nk kumpul maklumat jugak ni...

      Delete
  6. nak baring2 pun segan ye..kontrol semua..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu knot...padahal MIL tu okje je...

      Delete
  7. ahahaha... penipuan ke Kak?? wahh boleh jadi pelakon ni..hihihi..alah Kak org pun sama mcm tu..bila di rumah MIL semua nya jadi lemah lembut semacam..hahaha...(siap hubby ckp, amboiii klu kt rumah sndiri mcm singa)..wakaka...
    Picture di atas amat menenangkan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke Atie...nasib okje ada kawan...he...he..agaknya mmg menantu tu mcm kot ek...

      Delete
  8. hahahaha, CP yang belom kawen nih pown kadang2 membayangkan macam mane la CP ngan mak mertua nih nanti , dah la pemalas :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...sebab okje pemalas tu yg jadi berlakon tu CP

      Delete
  9. Saya rasanya tergolong dalam menantu hantu, hehehe, tak reti masak2 ni so bila Parents IL datang, biasanya mintak mak tolong masak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai senangnya ada mak yg masih sihat ni...MFM...
      Okje pun sama...menantu hantu...ha..ha...tak boleh diharap....

      Delete
  10. hahahahah owh?? u...pandai gak u berlakon erk?? pas neh leh ganti lisa surihani la! hahaha. alaaa normal ar tu okje.. huhuhu.hahaha nak gelak lagi. huhuhu :P

    ReplyDelete
  11. wah... tetiba jd perempuan melayu terakhir ek.. PIL datanglah katakan... suara terpekik terlolong pun dah tukau jadi suara cinderella. hahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah....dah tak larat nk berlakon lagi ni heh...

      Delete
  12. memang tak payah hairan.....tu semua lumrah je.....

    p/s cantik dan mendamai kan....bila pandang gambar kat atas tu.......

    ReplyDelete
  13. hahahaha itu belum monster in law lagi kan. mungkin Cik Okje nak bagi yang terbaik untuk mereka, so bila put more effort tu mungkin kelam kabut la sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin jugakkan Mj.....tp sekarang ni okje buat yg mampu je Mj....sepatah kata MJ tak yah force sgt diri kitakan... Berlakon lebih kurang je....ha..ha...

      Delete
  14. Hahaha, aura tu mmg selalu ada ek even dah lama kawin?
    Ingatkan saya jer yang selalu control ayu depan MIL... tapi yg best bila MIL datang rumah, dia yang akan masak... lagipun MIL masak sbb FIL agak cerewet utk makan... menantu dia mana pandai masak makanan selera kampung, ekekke

    ReplyDelete
  15. Ha..ha...sama ek rupanya.. Senanglah bijen tak yah susah susah nk masak... Ada bagusnya Fil cerewet tu....huhu..

    ReplyDelete
  16. HAHAHAHA .. ASE SERAM LAK NAK DPT MAK N PAK MERTUA NI .. AKAK .. APE TIPS UNTUK JADIK MENANTU YG D SYANGI ? PERLU KE PANDAI MASAK ? HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah satunya Deq.....he.he...dengar cakap, rajin....sayanglah jadinya...tak susah dan tak yah nk seram seram...

      Delete
  17. haha..lawak la akak cite..semua kena kontrol yer..takpe kak sekali sekala kena cool kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha....control macho....kang tembelang pecah !

      Delete
  18. Tu perlu hairan okje...mmg sbgai menantu kite kena bersopan depan in law ni....walaupun kdg2 bl bukan dpn diorg suara kite akan naik pitching skit...hikhik:-)

    ReplyDelete
  19. mmg laa..okjer,..saya ngan mertua pun cenggitu...dah jadi cam org lain dh rasanya...huhuuh...sementara nak sesuaikan diri tuu mmg payah ler sikit,...apapun kita kena byk sabar,...kalau dapat yg kaki sembang gak mmg best...hiihhi...

    selamat jadi menantu yg comel dan rajin yer okjer...hiihhi...cayok cayok...okjer mesti boleh punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg semua menantu cenggitu agaknya kan Izan....he..he..

      Delete
  20. aku pun ikut heran jua.. salam kenal

    ReplyDelete
  21. hahahhahahah...lawak ~
    cover suara..jgn tak cover ~

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. wah.. still janggal ye dengan inlaw? hehe..

    ReplyDelete
  24. hahaha... kak okje, mestila dpn in-law kena cover ayu gituw..hehehe. =)

    ReplyDelete
  25. sekali sekala kalo fmly mentua dtg memg sy gelabah jugak...

    ReplyDelete
  26. hehe...ade aura nih...mesti mentua sayang manyak2

    ReplyDelete