Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 21 January 2013

Sahabat Lama... RINDU kau Na!....

Seronok jugak melayan 'Delima Wanita' ni...... Setiap pukul 3 petang, Astro Oasis.  Macam macam kisah yang dipaparkan. Semuanya berkaitan wanita..... Yang bestnya, Dato' Fadzilah Kamsah akan bagi pengajaran yang boleh diambik daripada setiap cerita yang ditayangkan!

Dahlah tu ........ Dari hari tu habis-habis pasal Dilema..... cite lain pulaklah OKje..... he..he....

Alkisahnya hari Sabtu lepas, masa OKje nak bersarapan dengan Arjuna, entah macamana boleh terserempak dengan SAHABAT LAMA OKje..... Puan Azlina Akil.....


Dia ni coursemate OKje masa kat UTM dulu....... dah 20 tahun jugaklah kami tak berjumpa.....  Tak sangka sangat boleh jumpa dia. OKje ada jugak mencari dia di FB....... tapi dia memang tak de account FB!

'Rindu kau Na'......

Sempatlah ambik no hp dia, cuma belum sempat borak panjang lagi. Sekarang ni dia cikgu dekat Kajang!......  Tulah...... lepas grad terus lost contact......maklum le, zaman OKje dulu-dulu manalah ada hp macam sekarang ni! Zaman batu katakan.... ( Nak ketawakanlah tu!! ha..ha )

Ramai betul geng-geng OKje ni jadi CIKGU, walaupun kitaorang ambik Engineering Course!
Kalau jadi CIKGU kan best! Ye ke???


49 comments:

  1. seronakkan bila sesekali terserempak dgn member lama. Tentu banyak cerita yg ingin dibual bicara.

    p/s: baru tahu Okje ni Engineering Course dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...mmg seronok...lagi lagi kalau closed Shameel

      Delete
  2. hihi syok kan kalu dpt jmpa blk2 kwn2 lama nie.....rinduuuuu

    ReplyDelete
  3. mesti banyak benda nak citer kan, so engineer la cik Okje kita ni yer. berasap kepala study.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diploma je MJ...tp keje line QS....tah pape...

      Delete
  4. BESHHHNYE BILE JUMPE KWAN LAME KAN KAK

    ReplyDelete
  5. Kawan aku pun ramai amik jadi Cikgu tapi masa belajar amik kos yang lain..pening2...

    ReplyDelete
  6. Mesti pompuan tu nep...lelaki mana minat jadi cikgu ek!

    ReplyDelete
  7. syokk la dpt jmpa kwn2 lama kn.mesti b'bual pjg nnti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu dpt berbual kejap je.. Sebab anak dia dh sebok...huhu

      Delete
  8. 20 tahun.. lama betul tu... seronok kan jumpa kawan lama tp ada gak yg mengelak jumpa kawan lama :).. da lama tak makan2 kat blog akak ne

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...nak congak umur okje le tu...tu le okhe teringatjugak dysha tapi tak terdoodle ke sana he.he..

      Delete
  9. lagi lama ko tak jumpa aku Nom..
    aku cikgu gak... student tetap 4 org.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho..ho...yelah kak tek...bila ko nk balik?

      Sikitnya student ko....huhu...

      Delete
  10. kawan-kawan saya pun ramai jadi cikgu... seingat saya, semua coursemate saya (matematik) dapat offer jadi cikgu KPLI...saya pun dapat juga, tapi sbb duk buat MSc masa tu, rasanya sayang pula nak quit.. xpe la, skrang pun mengajar juga... tp mengajar budak besar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi hebat tu Bijen....tak sis sis...

      Delete
  11. lame tu...20 tahun...memang friendship forever lah!hihi:)

    ReplyDelete
  12. Slamat pagi cikgu yg tk kesampaian.
    Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi student dewasa....lembut sikit dr tua ....hehe..

      Delete
  13. wowwwww....Asal sis tak apply jadik ckgu...Boleh lah tambah tradmrk 2...Cikgu Okjeeeeeeee...hihihiih

    ReplyDelete
  14. sayapun grad 19 tahun sudah mesti sebaya lebih kurang kitani... Adik saya UTM Skudai tahun 1991 - 1995 tak silap..
    memang zaman kita dulu hubungan tak macam sekarang.. adik yang keciktu tengok kawan2 dia still close sebab macam2 cara nak meng'contact'

    ReplyDelete
  15. hihihi..best laa dapat jumpa rakan lama yer...

    ReplyDelete
  16. best dapat jumpa kawan lama! best dapat mintak no dia! hahaha dan best jugak kalau dapat jadi cikgu OKJE! huhuhu cikgu mesti OKJE manjangggg. wahhhhhh student pun sonok!!! huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena buli ngan budak je agaknya Sue...he...he

      Delete
  17. Mmg seronokkan bila dpt jumpa kwn lama yg dah lama xjumpa...bila dah jumpa rasa hiba betul...

    ReplyDelete
  18. Betul zaman kita mana ada h/p macam budak sekarang. habis belajar semua buat haluan masing-masing. Mesti banyak cerita bila dah lama tak jumpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu KZ...cuma belum berkesempatan lagi nk borak pjg...

      Delete
  19. seronok lah tu jumpa geng2 lama.. geng karas bah kak..hehe.. uii..lama jugak tu 20 thn tak jumpa, nasib baik kenal lagi kan Kak?
    erm.. kawan atie pun ramai yg jd cikgu..kamek jak tercicir keja sepital..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sik apa keja sepital pun best gak....ha...ha...dah tak tau nk ckp bahasa sana lg

      Delete
  20. Lupa plak nk bg tau, kemas mngemas rumah pun cabang engineering juga. HANDLING ENGINEERING. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul....orak sio sio njikuk kos kuei
      He..he..

      Delete
  21. tuhlah kdg2 sush nak contact kwn2 lame kalo xde fb atau no hp die kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekurang kurangnya...fb menemukan jugak dgn geng lama....ye tak....

      Delete
  22. so sweet...
    payah juga kalau lost contact dengan kawan2 ni...

    ReplyDelete
  23. mesti Okje yang lebih bising kan bila jumpa kawan lama tue *saja nak nyakat kihkihkih :p

    ReplyDelete
  24. kekwan Na smua dah berkhawen smua sibuk kat laki ;c

    sian Na sesorg takde laki *nagis

    ReplyDelete
  25. eh kak nom pun UTM jugak ke?

    ReplyDelete
  26. seronoknya jumpa kawan lame , besnya ... dah ade anak bagai , terasa la lamenye .. hehehe ~

    ReplyDelete