Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 16 January 2013

TLBD tu apa?..

Ada orang tanya........ TLBD tu apa?

Memang le, bagi mereka yang baru menerjah BLOG OKje........ memang le tak tau apa ke bendanya tu TLBD, tapi bagi mereka yang dah biasa, memang dah dapat agak kot.......

Sebab selalu jugaklah OKje cite pasal dia ni...... yelah..... anak paling kecikkan....

TLBD ataupun Tahi Lalat Bawah Dagu adalah nama gelaran dalam blog yang OKje berikan kepada anak bongsu OKje...... Memang sejak start berblogging lagi, OKje dah SET kan nama-nama yang akan OKje gunakan sebagai ganti nama betul mereka tanpa atas sebab apa-apa pun ...... SUKA-SUKA je.....
Boleh? he..he..

Agaknya tau tak sebab apa OKje bagi nama tu? Sebab ni......he..he....


Dulu dia ni, tak suka betul dengan tahi lalat tu! Pernah sekali dia cungkil dengan pensil nak bagi hilang........... tapi tak menjadinya, semakin besau ada...... ha..ha...

Adik.....adik......

43 comments:

  1. heheheh... memang takleh usik tahi lalat hidup, nanti cepat besar... huhuhu

    ReplyDelete
  2. eh, manis ape kat situ..drpd bertenggek atas batang idong lagi haru..

    ReplyDelete
  3. Tahi lalat pemanis tu Kak..
    sweet gitu... mcm omak dia jugak..hihi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he... Ni yg Omak eh tak senang duduk ni Atie...

      Delete
  4. ooo,tu maksudnya,klu anak Kak Nurul ada tahi lalat blkg paha....

    ReplyDelete
  5. hihhiiii tahi lalat mahal tu yang. Orang lain siap lukis2 titik lagi nak bagi ada hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat masa okje kawen...mak andam kasi tekan tahi lalat bawah dagu bagi terang...he...he

      Delete
  6. oo..gitu rupanya..nama jadi huruf je kan..

    ReplyDelete
  7. COMEL TOL SI DAK TLBD TU . :) NAK WAT JADI MENANTU DEQ LEH X ? HAHA

    ReplyDelete
  8. TLBD tu ape...kehhkehhkehh...(saje nak pushingkan sissssssss)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi.....sajalah tu..
      .nk bg mak stress...

      Delete
  9. TLBD banyak mulut tak? biasanya org ada tahi lalat dekat mulut ni banyak cakap macam adik saya... cakap non stop :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tahanlah jugak....
      Yelah tu kot Norbijen...

      Delete
  10. great!pemanis wajah as others have said here =)

    ReplyDelete
  11. hehe..orang kata kalau ada tahi lalat bawah mulut atau dagu..orangnya manis..


    p/s: akak..saya tahi lalat tepi mulut..banyak cakap ke? sobsobs..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainikan kata yg Aini byk cakap...yelah tu kot.he.he...

      Delete
  12. huhuhu...short yg bagus...TLBD

    ReplyDelete
  13. tahi lalat pemanis tu.....rugi kalau dibuang hehehe

    ReplyDelete
  14. sapa nama pelakon lama yg ada tahi lalat mcm tu ..berlakon crita Ibu Mertua ku .. yg jadi girl fren kassim selamat masa kt penang ,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Combi na....aka zaitonkan...tapi confirm bukan zaiton sameon.he.he..

      Delete
  15. Tahi lalat penyeri tu...macam siti nurhaliza!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ct ada tahi lalat cam tu ke?....tak perasan...

      Delete
  16. hehe tersenyum bila baca dia cungkil guna pensil..kreatif tu :)

    ReplyDelete
  17. Kakak dari lama tahu sebab selalu mengikuti sini. Org yg ada TLBD kata org jenis boleh bergaul dgn siapa saja (mudah kata disukai org tak kira taraf). Jgn percaya sangat.

    ReplyDelete
  18. mule2 saye confius jugak.. tapi bile da bace balik 2 3 kali.. da paham da.. hihi..

    ReplyDelete
  19. Cantik TLBD ni OKje, singgah lagi kat sini, intai tgk OKje masak apa hari ni. Ketandusan idea + tahap kemalasan yang melampau.

    ReplyDelete
  20. saya tau! saya tau!!! hahahaha. harus laa atau TLBD tu hape. kalau tak tau mau kena halau dari blog neh selama2nyaaa. hikhikhikhik.

    kak masak per?? lapauuuuuuuuuuuuuuu ermmmm
    :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab baru reply kan..dhtak igt hari tu masak ape..he..he..

      Delete
  21. Na ppgil taik lalat siti nurhaliza..
    Manisssssssssssssssssss

    ReplyDelete
  22. ingatkan ape la TLBD tadi...fikir2 kot2 singkatan untuk jenis penyakit..tahi lalat rupanya...haha...sy pun ade gak TLBD...sy punye kat tengah2 dagu...hihi;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jadi geng ni PC....
      Oh....doktorkan..tu yg pasal igt mama penyakit ek PC...hihi

      Delete
  23. owh..ingatkan TLBD tu Tentera Laut Biraja Dalaysia..heheh

    ReplyDelete