Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 25 February 2013

CHAPATI untuk mertua...

Sekarang ni tengah hujan lebat sesangat.........

Tidur? Kan teman dah cakap banyak kali, teman manalah suka tidur siang...... teman tak nak ambik risiko tau......Arjuna ngan TLBD tidur nyenyak, teman pulak terkebil-kebil sepanjang malam sorang-sorang!  Hish! Tak molah teman weyh.......

Baiklah teman melayan blog teman ni, blogwaking ke......  lipat baju ke......

Nak tengok TV,  ASTRO pun tak dak!!! hu...hu...


Ini santapan kitaorang malam tadi......

Konon nak diet...... CHAPATI je kita orang bedal !
2 untuk OKje 2 untuk Arjuna.....
Adil dan saksama! ha...ha...
Tapi kena masak nasi jugaklah tuk anak dara 2 orang tu..

CHAPATI ni chapati segera, brand KAWAN....... Campak aje atas pan tu....... Tak menghampakan!  Memang sedap!

Sebenarnya minggu lepas duk tengok my PIL makan malam dengan benda ni...... dan dan tu terus teringin. Semalam jugak carik! he..he.....

Senang le OKje lepas ni, kalau mereka datang, hidang CHAPATI jelah  tuk makan malam depa! he..he....

50 comments:

  1. jenamatu memang dipercayai sedap... kalau paratha diapun sedap...

    ReplyDelete
  2. kenyang ke makan chapati jer malam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehkah Farah....kalau okje tak kisah ....kenyanglah jugak...

      Delete
  3. SA dalam proses nak diet...kalau mkn chapati ok x?mcm pelik x amik makan malam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok sangat AS...tak peliklah...janji kita selera dan suka!hehe

      Delete
  4. Sedapnya..terasa nak makan lah pula. Perut saya besar..5 keping baru okay kot..hahaha..itu bukan makan ye kak..melantak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau okje...nk sampai kenyang harus 5 jugak tu Aini...hehe...

      Delete
  5. capatti satu,..milo tabur dua !!..hahaha..sedap makan petang2 nih,..saya walau kering,..nasi kena makan jugak kalau tak xleh tido malam..haha..

    wa terkena beb,..tgk tajuk cam okje buat sendiri jer capati tu tuk mertua..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe....makan je nasi..awak tu kurus...hee
      Buat? Kata org senang je buatnya tau izan...tapi wa tak pernah try...huhu..alah beli je lagi senang...tak yah buang tenaga!

      Delete
  6. DA LAME x mkn capatti,dlu mak slalu wat pg2..skrg da ada yg segera..senang la kan..salam perkenalan..da follow blog awak

    ReplyDelete
  7. Paratha bawang pun sedap....
    Hujan pekena capati memang meletup

    ReplyDelete
  8. Hehe. Sedap tu chapati. Lama tak makan tau kak okje

    ReplyDelete
  9. nyummmm22. semalam ingt nak makan kat kedai mamak sekali order roti tisu.. telan air liur la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roti tisu tu kalau okje macam lps makan roti telur ke, capati ke...hehe..

      Delete
  10. Acik pun selalu beli capati kawan tu.cuma tukar2.kadang kosong..kadang yang onion..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak pernah beli capati...kalau roti canai dia selalu jugak!...

      Delete
  11. Tak pernah try lak yg segera, ni capati faveret arwah ayah ni, hari2 ni la makanan dia sbb roti canai tak digalakkan untuk pesakit jantung.

    ReplyDelete
  12. Amboiii chapati. Tringat masa kecik dulu tringin bnar nk mkn chapati, tp ayah xtak tau nak cari kat mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa kecik okje tak tau pun capati tau Ceqgu...kira ceqgu ni kira advancelah..hehe zaman kitakan berbeza...

      Delete
  13. amboi... teringat kt kg lak.. :)

    ReplyDelete
  14. senang banyak no..takyah nak uli uli bagai..jenama kawan mmg kawan sejati kn...

    ReplyDelete
  15. chapati segera pun ok jak tengo....menyelerakan....

    ReplyDelete
  16. makan capati segrea malam2!risau naik kolestrol...huhu. sekali sekale takpe....hehehe
    Tapi PC pun bedal gak burger sebijik sebelum tidur malam tadi. Teringin tengok En. Hubby makan burger...hahaha;p

    ReplyDelete
  17. PC.... bukan ke capati tu lebih baik dpd roti canai? kan...kan....
    Tapi mmg betul..berger spesel memang sedap...makan malam2 hehe

    Betul tu ZM..... tinggal makan je hehe...

    ReplyDelete
  18. Nak try lah cari brand ni kt kedai.. boleh buat utk en suami yg suka sgt chapati ni..smpai budak tumpis tu pun terikut2...:)

    ReplyDelete
  19. sesekali layan chapati ni mmg best kan !

    ReplyDelete
  20. sampai menjilat jari x akak..hihi..

    ReplyDelete
  21. kadang bila tatau nak masak bekpes pe untuk suami pun suka beli yang segera nie je. senang hihi

    ReplyDelete
  22. Makan masa cuaca sejuk memang sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kz okje tak kira cuaca...panas ke sejuk ke mendung ke....sedap aje hehe

      Delete
  23. aikkk asyik citer psl mkn je nih...aduii tak menahan betol la tgk.. dah la deqla ni kuat mkn tau...!! ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe...kuat makan pun come je body tu...hehe

      Delete
  24. tak pernah try chapati segera. nanti boleh try la.
    yg segera ni senang jugak kalau nik dah malas or tak larat nak masak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trylah Nik...sedap dan senang...tp kena buat pencicah dialah...

      Delete
  25. ooo ingatkan buat chapati sendiri.. kalu buat sendirik nak gak mintak resepi ahaks..ahaks..
    saya jarang makan chapati, hubbyjer yg rajin makan..

    ReplyDelete
  26. bila la aq pula nak pekena capati pulak ni..

    ReplyDelete
  27. tengok chapati ni aku teringat lempeng..dah lama x makan lempeng..hukhuk

    ReplyDelete
  28. Saya tak pernah try chapati, tapi roti canai makan, rasanya sama tak. Hehe, cmnr lah jadi Org Malaysia kan chapati pun tak makan.

    ReplyDelete