Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 18 February 2013

Daftar Haji dan Tahun 2058 ....

Sekali nak berentri....... ha kau..... banyak sekali post dalam sehari.... jangan boring sudahlah yeh!

Balik dari bercuti-cutian hari tu, Arjuna ajak OKje gi Medan Mara. Dia nak settlekan bayaran pinjaman komputer....... So pagi-pagi lagi kitaorang dah pergi nak mengelakkan jam. Tau ajelah kat KL tu!


Habis je settlekan duit pinjaman tu....... singgah pulak Tabung Haji dekat Maju Junction, betul betul bersebelahan dengan Medan Mara. Nak update buku....... Bonuskan dah masuk! hu..hu...  ( sebenarnya pertama kali pergi Maju Junction ni sejak kewujudannya! ). Tak plan pun ........

Staff  Tabung Haji tu advise suruh OKje DAFTAR HAJI untuk anak-anak......
Terkejut OKje! Untuk pendaftaran haji pada hari tu, mereka akan pergi pada tahun 2058. Punyalah ramai orang yang menunggu!


So sesiapa yang belum mendaftar tu, eloklah mendaftar, bukalah account cepat-cepat dan daftar walaupun masih baby! Make sure dalam account tu ada RM1,300.00

Yang OKje rasa selamat tu bila 'Memperolehi Kuota' adalah termasuk dalam bab istito'ah (kemampuan) yang merupakan salah satu wajib haji!.

Yang penting dah daftarkan!

32 comments:

  1. lambat yerk.. nak buat camnerkan.. tapi dun worry nanti der yang tarik diri dan der sebab tak lerh gi... mungkin der rezeki kitakan... amin..

    ReplyDelete
  2. igt nak daftar ngn suami skali..tk tak kawen lg mcm mana nie..huhu

    ReplyDelete
  3. yeye...alhmdlh akk dh menempah.BK xag dlm acc ada rm2 je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...yg ni tuk anak BK....
      Tak pe BK muda lagi...masih ada masa lg nk kumpul

      Delete
  4. Kakak masa balik dari menunaikan Haji January 2009 terus daftar balik dan dijangka boleh dapat tahun 2023 bayangkan..

    Tapi kalau berhajat bolehuat rayuan dan ikut yg pakej. Tabung Haji ada yg jenis pakej mahal sikit tapi mudah dapat. Kalau ikut muassasah memang kena tunggu giliranlah hainom.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah KZ...nasib okje daftar awal dah...dpt pergi 2019....bila anak yg daftar kendian ni ada lambat byk....
      Betul tu mmg boleh buat rayuan...package sekarang Rm24k KZ...

      Delete
  5. allooo sedenya utk diri saya sendiri.. udahla nak menambah dlm akaun jrg sekali.. kalo semua bank leh terima deposit utk TH kan senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg okje tau boleh guna M2u... Tak yah susah susah nk q

      Delete
  6. Lama jugak nak tunggu ye Kak.. Atie dah daftar kan budak tumpis tu@Pa'e..hehe.. tapi kan Kak, sy yg tak daftar lagi utk diri sendiri dan Babah Pa'e..kena daftar lah lepas ni...
    TQ kak krn ingat kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...nampaknya Pa'e gi sorang soranglah dulu Atie

      Delete
  7. 2058???lamenye kena tunggu...huhu...PC pun belum daftar lagi ni...duit dlm akaun tabung haji asyik keluar masuk pastu keluar balik...huhu....harap adelah rezeki pergi ke tanah suci untuk menunaikan haji sementara badan masih sihat ni, insyaAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu PC....sementara badan masih kuat....eloklah pegikan....tak pe PC masih muda...byk masa nk isi acc tu...

      Delete
  8. kalau nak daftar mesti ada 1300 ek?

    ReplyDelete
  9. Saya pun belum daftar... harapnya dapat juga jejak kaki ke sana sebelum balik M'sia nanti... tak dapat buat haji, dapat rezeki buat umrah dulu pun jadi la... Teingin sgt nak ke sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hajat dihati tu teringin...tp kalau dpt bwk anak anak sekali lagi bestkan..

      Delete
  10. owh panjang tempoh menunggu.

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah cikgu dah daftar

    ReplyDelete
  12. Salam hainom ...
    Aby buat reply dr mekah ni ...
    Arini dibwk berjalan ke tempat2 haji yg tidak dibuat dlm umrah,
    Spt Mina, arafah dan tmpt melontar jamrah,
    Lngsong memakai ihram di jahronah utk mmbuat umrah ...
    Wktu kt sini pkl 11.50 mlm ...
    Ada masa tngok juga blog ..sbb ada wi fi ...

    Ada rezeki dtg la ...
    Satu pnyucian diri yg tk dpt d gmbar dgn kata2 ...
    Ok la ... motonay pun wes arip ...
    Arek turo ..
    Suboh neng kenay gasik ..
    Pokol 4.35 esuk wes melebo ...

    Bismikaullah humma ahya wa amuutt

    ReplyDelete
  13. lame tu Okje..tapi takperlaa..at least dah ade simpanan untuk diorang..mane tau ade rezki boleh pergi awal kan

    ReplyDelete
  14. yg penting dh daftar,,, kalau niat tu ikhlas in Shaa Allah akan dipemudahkan

    ReplyDelete
  15. Hehehe... duit datang dan pergi.. arghhh... bila nak menabung lagi ni... :)

    ReplyDelete
  16. Lamakan terpaksa tunggu OKje..tapi sekarang mungkin dah ok sikit coz keutamaan akan diberi kepada first timer...tapi pastikan duit dalam simpanan ada secukupnya..

    ReplyDelete
  17. Dah daftar tapi rasanya umur dah cecah 60-an baru giliran sampai...:-)

    ReplyDelete
  18. saya belum daftar pun lagi huhuhuhuhuhu....

    ReplyDelete
  19. tapi kadang dia bagi cepat sikit tengok keadaan. 2058 time tue ntah kira ada lagi ke tak hihihi

    ReplyDelete
  20. syukurlah..dah pun daftar haji...

    ReplyDelete