Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 19 February 2013

Diari Sahabat

Salam tengahari.....

Agaknya macam tulah lumrah dunia blogging ni....... ada ketikanya mereka akan datang, dan ada ketikanya mereka akan pergi......

Walaupun yang datang tu, ada kalanya tanpa diketahui rupa parasnya,  kita hanya cuba meneka-neka keperibadian melalui budi bicaranya daripada komen-komen yang  yang ditinggalkan, tapi sudah cukup merapatkan tali silaturrahim yang baru terjalin......

Betul kalau ada yang mengatakan kadang-kadang tu 'Sahabat Alamaya' ni lebih rapat daripada 'Sahabat alam Realiti'.

Credit ohbulan.com


Kenapa OKje menulis ini ye.......

Sebab OKje tiba-tiba teringat kepada rakan blogger yang selalu  hadir dalam blog ini tapi sekarang tidak lagi......

Lama dia tak aktif berblogging....
Intan Squirlsnscribbles, rindu dengan entri-entri Bahasa Inggerisnya.........

Intan, antara rakan blogger yang OKje kenali ketika mula-mula berblogging.

Intan merupakan orang pertama yang mengajak OKje bertukar address. Mana pegi agaknya dia  sekarang nikan........

Lain pulak ceritanya dengan  Sue Pelik ( antara rakan blogger yang lama jugak OKje kenali ) Tak pernah jumpa pun ! Sifatnya yang cepat mesra, suka buat lawak tulah yang kadang-kadang menggeletek hati OKje dan merasakan hubungan ini menjadi dekat!

Entah kenapa agaknya, walaupun OKje baru jugak mengenali KZ@zakiepurvit tapi sifatnya yang ramah dan keibuan ( atas tekaan naluri OKje ) melalui komen-komennya, OKje  rasa selesa untuk bertukar pendapat...... rasa macam kakak sendiri ( walaupun mungkin sebaya kot! )......  Teringin sangat nak tengok wajahnya!. Jelmakan dirimu wahai KZ! hehe...

Yang tidak disebut tak semestinya tidak ada keistimewaan, mungkin belum tiba masanya lagi...... OKje tengah nak menggali! ha...ha...


39 comments:

  1. sedih kan klo dh lost contact..walaupun cuma di alam maya..rsa cm rapat sgt kan..bila dh bertukar pendapat.:)

    ReplyDelete
  2. Wahai adinda hainom OKje di profile kakak tu kan ada wajah kakak dan en abang kakak haaa... itulah kakak. Lain-lain sebab kakak tuan empunya blog mestilah tak ada muka sebab dia yg jadi tukang memfoto heee....

    Rasa kasih sesama teman alamaya memang special rasanya.

    psst: kalau kita bertemu macam manalah agaknya kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....memanglah ada kat profile tu KZ... Tapi kalau TLBD tengok sekalipun harus tak dapat bezakan mana mata dan hidung...hehe

      Betul tu KZ.
      Kalau jumpa mesti malu malu..hehe selalu gurau kat alamaya je

      Delete
  3. berblogging ni lg rasa dihargai... sbb rakan2 pasti rasa nk je tgk entry2 baru kita kan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PA...eh dah balik eh....mesti penatkan PA...

      Delete
  4. ternanti nanti entri baru pasal masakan


    http://www.araublogger.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik zainal..... ada entri makanan sebelum ni gi jenguk hehe...
      Nape siap bg url bagai ni?..
      Kan dah ada dlm bloglist tu...

      Delete
  5. menggali??,, ekekeke,, mmg betol tuu,,dengan komen2 yg ditinggalkan saja kita dapat mentafsir empunya diri,,,,sokong okjer 200% ehe,,siap bonus lagi,,,wakakakaka,,,saya pun suka okjer,,,pada firasat saya,,,okjer suka bergurau dan sempoi saja orgnya,,,yg pasti tak sombong kan,,,hiihhi,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...nah....ambik balik separuh bonus..
      Betulkan walaupun tekaan kita 100% tak semestinya betul,sipi mesti mengena Izan.hehe

      Okje pun suka Izan jugak...peramah dan pelawak haha...

      Delete
  6. pas ni kan sue bee amik foto tanpa sunglasses plak..hehehe..senang nak kenal bila terjumpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Sue Bee...baru clear seclearnya hehe...

      Delete
  7. Sebab tu la saya malas nak kuar lepak minum kopi mahal kat luar ngan kawan, best lagi lepak umah jengah member blog. hihihih betul ni okje, tak tipu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cayoklah Mj...lagi untung member alamaya ni...tak yah keluar modal... Cuma modal idea ngan penat jari menekan keyboard je...hehe

      Delete
  8. kak lagilah yang sering pindah randah..kawan realiti bersilih ganti..bila jauh dimata, payahle nak cakap lama dalam telefon. bila dapat kawan maya, terubatlah rindu nak bersembang walaupun tak bersua wajah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah tu .... Kalau yg berpindah randah mcm tu mmg rasa sangat beruntung bila dpt bersahabat alamaya ni...

      Delete
  9. walaupun kita berada di alam maya. .cewah. .hbgn antra blogger mmg sng mesra. . :) hehhe

    ReplyDelete
  10. Cikgu suka dgn komen2 okje kat blog cikgu....selalu buat cikgu tersenyum:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke ceqgu?...seronoknya okje...bila sahabat terhibur!

      Delete
  11. Sedih aje baca entry OKje kali ni...walaupun tak sepatutnya sedihkan..anyway rasanya kawan-kawan kat alam maya ni lebih ikhlaskan coz kita bersahabat seadanya...semoga persahabatan kita semua berkekalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm sedih eh Raudzah...hehe boleh tulis skrip ni...
      Yelah...harap harap mcm tulah...ikhlas hingga akhirnya...

      Delete
  12. antaranye sy la yg slalu tnglm tmbul kn kak hehe..,wlaupn suri rumah je tpi xdan gk nk bkk blog kak,lg2 bln ni bz yg tramat sngt..,bkn xsdi mgomen kt enty akk,tpi ms yg mncmburuiku huhu....,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha muncul pun dia...abg ckp eh ...hehe..walaupun suri rumah tp bisneswomen....sebab tu lah sebok lainlah okje...hasil pun tarak ha...ha..

      Delete
  13. Hyep! Chips dtg cni.. :D best kan kalo ad kwn alam maya yg rapat.. rasa best je.. ^^

    ReplyDelete
  14. Btl kata org...tema dtg dn pergi...cma sahabat yg kekal sejati....rietta pown sng ngn kak zakie...rasa mcm bonda sndiri....

    Pss...salam perkenalan...

    ReplyDelete
  15. Salam kenal,
    kawan alam maya ni lg rapat sebab hari2 boleh bercerita dan berbalas2 komen...ada jugak yg kakain dah berjumpa lagii bertambah mesra...

    ReplyDelete
  16. teringat masa dulu2 bila tiada internet... siap tulis surat dgn kenalan pen pal.. tapi zaman teknologi, gelaran dah tukar pada teman blogger utk bertukar-tukar pendapat :)

    ReplyDelete
  17. kena bersyukur kita dikurniakan sahabat baik...
    bukan mudah nk ada sahabat baik yg boleh bersama senang n susah..

    ReplyDelete
  18. Betul....rasa best bila dapat berbual dan bertukar2 cerita dengan rakan2 maya... (^_^)

    ReplyDelete
  19. sejak dah bpe tahun berblogging makin ramai sahabat alam maya kira. sungguh seronok dapat bersahabat asalkan memasing ikhlas dan tak letak niat yang menyimpang :D

    ReplyDelete
  20. sedey kan bila tetiba terputus cm ni

    ReplyDelete
  21. betol laa okje..cheqkaq sgt baru dlm duni blog ni..tu pon dh merasa best nye blogging..jalinan antara kawan2 alamaya memang best

    ReplyDelete
  22. mmg sedihkan kalau bab2 lost contect..kalau bleh kita nak selalu baca entri nyer2..kira berblogging tak boring=)

    ReplyDelete
  23. rase sayu plak bace n3 ni Okje...huhu...nnt buat jejak kasih ek...:)
    Sahabat alam maya pun kdg2 lebih rapat drpd sahabat yg selalu kite jumpa tiap2 hari...PC pun rase mcm tu...kdg2 terigat gak kat OKje dan teman2 blogger yg lain bile tak online....

    ReplyDelete
  24. bila baca entry ni, teringat pulak generasi2 awal yg pernah komen2 kat blog aku dulu..lama jugak dah masing2 menyepi..

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah, saya pun dari blog sahabat alam maya banyak belajar untuk memperbaiki diri. Sebab utama bila baca kisah yg dipaparkan tak de lah buat diri terasa lantas ada rasa timbul "kenapa aku tak buat macam tu". Dimana kesedaran tu datang sendiri. Lagi2 bila ke blog yg mesra pelanggan.. Hehehe... Cam OKje ni.

    ReplyDelete