Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 18 February 2013

Kluang ~ Pengembaraan bermula

Sementara nak menunggu mesin basuh tu 'senyap', buat satu entri dululah....

He...he... punyalah lama bercuti, sampai blog pun tak berjengah, entri yang keluar semalam pasal kari ikan je..... ho..ho....memang sungguh tak logik ek! he...he....

Sebenarnya nama je cuti lama, tapi bukannya bercuti mana-mana pun...... duk pi mai, pi mai, tang tu jugak....

Pengembaraan bermula ( ye lah sangat tuuu.... ) menghala ke Daerah Kluang, melawat Pak Sedara Arjuna yang sakit kat Hospital baru, Enche' Besar Hajjah Khalsom. Oleh kerana Hospital Batu Pahat penuh, kena tolak pulak ke Hospital Kluang...... ( susah jugak ek! padahal Daerah Batu Pahat tu kira besar jugak tau ).  Yang menjadikan Arjuna nak visit tu, sebab pada mulanya dia koma akibat athma!.....

Tapi masa OKje melawat hari tu, dia dah sedar cuma masih di ICU...

Pic yang tah pape ni......sebagai bukti kitaorang dah
menjejakkan kaki ke Kluang he..he...
Kitaorang memang tak pernah sampai ke Kluang, walaupun Pak Sedara sebelah mak Arjuna ( bukan yang sakit tu ), memang menetap di sini. Tapi tak taulah kenapa......

Hospital Kluang
Mungkin satu hikmah jugaklah bila salah seorang Pak Sedara dia sakit, so terjejak jugaklah kaki kitaorang ke sini!

Dahlah tak selalu nak datang ke Kluang ni, lunch tengahari, hari tu cukup menduga kitaorang! Makan nasi ayam je pun...... tapi punyalah lambat!!!...... Memang beristighfar ajelah OKje ....

Kalau nak tau lebih lanjut pasal Kluang ...... bolehlah lawat portal ni, Daerah Kluang



Hajat di hati nak pekena KOPI Railway Kluang tapi memandangkan 'status' kehalalannya yang mencurigakan.... terus cancelled!

Bagi OKje, tak de apa yang menarik kat Kluang ni ( maaf ye orang-orang Kluang! ), Muar jugak yang best he..he....


30 comments:

  1. akakpn tak suka tempat lain, rimas...

    daerah kecil inilah idamanku

    ReplyDelete
  2. Haisk,ni orang kluang datang nak marah ni..! tak best ek? haha..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...bukan tak best...tak tau tempat yg best kot!

      Delete
  3. lama tak kek kluang.... semoga cepat sembuh ya pak sedara tu..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. hehehe... mesti lah tempat sendiri lagi best kan Kak??... takpe sesekali jalan2 tgk tempat orang.:)

    ReplyDelete
  6. cikgu tak pernah jejak kaki jugak kat kluang ni...muar pernah la sampai

    ReplyDelete
  7. kiter berangan jer nak g ctu tak best eks cancellah nak g hoohoohhohohoohhooho,,, tajuk pengembaraan bermula cam citer upin ipin jer,,,,hihiih

    ReplyDelete
  8. Harap mak sedara Arjuna terus sembuh.
    Kopi railway dah banyak cerita memang membimbangkan kehalalannya - baik tak payahlah..

    ReplyDelete
  9. kluang kat mana erk?? uhuhu. lupa daratan sekejap. huhuhu. okje. asyik berjalan jerk, tak penat ke? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkk...best sebab tak yah masak...haha...tp bila balik rumah, ha kau 10x mesin baju!huhu...

      Delete
    2. Okje dah attach kat ne daerah kluang tu....baca now! Hehe..

      Delete
  10. jauhnya OKje mengembara...macam keluang Man gitu...haha;p

    *sekali byk pulak entry bl singgah kat sini hari ni...baru ning senyap sedu blog ni(ni ayat org tganu, mesti OKje tak faham ni...kihkih;p)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pehe....tak banyak word yg lainnya...boleh agaklah maksud dia Pc...hehe

      Delete
  11. tak jumpa Kluang Man ker sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...loyar nampak....huhu...kluangman? Ramaiiiii....

      Delete
  12. Jauh tu kluang tu. apa2 pun Rompin gak lah bandar tercinta.. kaya dengan Udang Galah... hahaha.. nak makan Udang Galah segar meh lah jejalan sini pulok...

    ReplyDelete
  13. bila mai dah kawen nie suami suka ajak gi rumah sedara mara. menziarah time diorg ada katanya huuu

    ReplyDelete
  14. kali terakhir pelhi keluang masa saya kecil tahun 1990-an, ekekke

    ReplyDelete
  15. tak tahu bila nak sampai Kluang ni...

    ReplyDelete
  16. wahhh..kampung halaman aku..:')

    ReplyDelete