Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 18 February 2013

Puteri Resort, Ayer Keroh ~ Pit Stop

Bersambung daripada kisah sebelum ni, balik je dari Kluang terus singgah kampung. Kebetulan Arjuna memang sambung cuti 2 hari.

Duk Muar tak lama, semalam je......

Biasalah .... ... bila dah duk kampung sekejap, mak OKje pun start le drama dia.....
'balik esok ajelah, kan cuti lagi.... macam-macam pujuk rayu dia, nak kami duduk lama.......'

Tulah pasal....... tak singgah kampung pun salah, bila dah singgah sekejap kat kampung pun jadi serba salah!
Orang tuakan.......
   
So, on the way balik KL tu buat PIT STOP kat Melaka...... itulah yang OKje rasa paling strategik nak bercuti musim-musim cuti ni....... Nak berjalan jauh, makan duit dan masa pulak, tapi teringin nak bersantai di hotel! ha..ha... camne tu???

Sebenarnya masa kat Melaka ni, dan dan tu terbayang Dyhasahhir dan Hanifidrus... terbayang aje le....ha.ha.

Dan pengembaraan OKje pun terhenti kat Puteri Resort, Ayer Keroh, Melaka.....





Memang puas hati pool dia.....sebab luas dan banyak....

Budak baru baik demam yang lebihnya.....
Ingat nak cari hotel yang area bandar, tapi semua fully booked....... Area Ayer Keroh pun bolehlah....... untuk melepaskan kempunan! ha..ha...

Harga RM235 bersih include breakfast tuk dua orang! Kalau macam OKje, kena 2 biliklahkan.... takkan nak sumbat Sudden Attack dengan Angry Bird sekali kot! he..he... Pssst..... ada bath tub tau!

Malam tu merayau bandar Melaka yang tah ke berapa kali agaknya..... 150 juta kali kot he..he...!

27 comments:

  1. Replies
    1. Hehe..mentang mentanglah dia tgh mood honeymmoon..

      Delete
  2. Melaka tu mmg best nak bwk famili gi bercutikan.mcm2 ada hihi

    ReplyDelete
  3. Cantik tempat nya Kak..
    sy yg husband org Melaka ni pun tak sempat lagi nak round2 sana.. hari tu balik kejap je!..
    seronok nya TLBD tu mandi-manda:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah tak gi sini Atie...yelahkan balik sesekali takkan nk duk hotel

      Delete
  4. 150 juta kali??bila masa dok kira tu kihkihkih mana pic okjer berendam? hihihi sblm hbs thn nie nak gak round melaka,,,hubbby dh janji baru pestime kalau jadi hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ho..ho..sajalah tu nk tgk dugong berendam hehe...tak mandi ...mls...
      Pegilah Izan...best!

      Delete
  5. bestnya bestnya.... huwaaa...kena tinggal...lain kali calling2 ler ajak... ekekekeke...

    ReplyDelete
  6. syiok tidur hotel.. terasa segarjer badan... memang selalu gi melaka yerk.. akak tak leh tahan melaka kalau jem...

    ReplyDelete
  7. Bukan anak-anak aje yg seronok mak budak pun tumpang sama. Arjuna sedia ajelah card... apa susah hujung bulan setel:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha.. Macam tau tau je KZ ni...
      Mak budak mmg seronok...lagi lagi tak yah masak!hehe

      Delete
  8. seronok tgok org jln2 ni..sesekali rehatkan minda dan tenaga..

    ReplyDelete
  9. amboiiiiiiiiiiiiii2 detimmmm. huhuhu hanimoon kali ke brapa lak neh. huhuhu. okje tak try berenan sekali ker??? huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho...sue..masa dulu baru kawen Tak de duit nk hanimoon....la ni dah ada rezeki lebih...belasah le..hehe Tak kira kali keberapa pun....

      Delete
  10. Syoknye cuti2...PC suke tidur kat hotel...kalau pg jalan2 tu rs nak duk dalam hotel je...malas nak kuar...tak tahu kenapa..ade feeling lain bl duk dalam hotel...lebih2 lagi bile view hotel tu cantik...rase tenang je kan...hihihi;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu PC....rasa mcm nak baring je kat bilik kan....tp terpaksa ikut arahan boss...nk merayau kawasan sekitarnya huhu

      Delete
  11. cewah cewah, guna kan kemudahan yg ada semaksima mungkin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mcm dalam je maksud tu MJ...hehe

      Delete
  12. best ker duk resort tu okje?

    ReplyDelete
  13. hehehhee..best tu..boleh pergi lenkali..

    ReplyDelete
  14. tertunggu gak kot2 Okje jawab soklan Sue Pelik, honeymoon tuk kali yang ke 150juta kali...hahaha... boleh bilang tu... :)

    jaga sikit anak dara yang berendam tu, kang kena sambar ikan yu... :)

    ReplyDelete
  15. bestkan ada pool banyak and besar x gaduh berebut dgn org lain

    ReplyDelete