Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 12 March 2013

Bercinta zaman dulu......

Hari ni nak masak Nasi Lemaklah......... lauk, Ayam Goreng......... so settle menu hari ........
Sat lagi nak merebus cili kering,......  macam dah tinggal sikit je blended cili dalam fridge tu........
Sambil tu bolehlah menenggek-nenggek balas kat blog sahabat! haha.....

Hari tu ada terbaca entri Izan Mama Mia, dia ada tunjukkan gambar Cik Abang masa zaman bercintan cintun dalam purse dia.......,  hari ni pulak baca entri Puan Zaniff, dia pecah rahsia disebalik namanya tu....

Haha...... sebagai pasangan yang pernah bercinta satu masa dahulukan, 'Akak' pun 'terkesan' jugak dik... hehe.....

Kad yang menjadi bukti cinta! Pergh!!!.....
Apa?
Ingat akak tak pernah bercinta ke ke? hehe...... Walaupun, masa tu ala-ala zaman batu, serba kekurangan lagi dho'if..........
BERCINTA ZAMAN DULU mana ada HP, jauh sekali Note, I-Pad, I- Phone 5 tu semua......

Yang jadi penghubungnya, hanyalah surat tau!.....
Tak cukup surat, kad raya , kad birthday semua ada. hehe......
Lawak bila dikenangkan semula.....

Penat akak korek dari bawah katil tu tau, semata-mata nak snap nak buat entri!.......


Opss! Kang ada pulak yang curi-curi baca ni!..... hehe..........)

Yang kelakarnya, konon sehati sejiwa, sampai corak baju, kaler pun sama........... 'Nama' jangan cakaplah,
( haruslah bergabung......), jangan ingat Zaniff sorang je yang buat haha.......

20 tahun yang lepas...... kat Tasik Titiwangsa rasanya ni. Tengoklah betapa budaknya muka
Arjuna masa nikan...... ( ada hati jugak nak bercinta hehe ....)
Nak kutuk OKjelah tu.....hehe... 
OKlah nak masak duluuu......

51 comments:

  1. hehhee tutup muka kalo teringat jaman bercinta dulu.. :)

    ReplyDelete
  2. cinta dulu-dulu pakai surat jee :P hehehe

    ReplyDelete
  3. Wah kak...
    Romantiknya ada kad2 lagi......
    Muka muda remaja tu dua2 orang ni... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu kira meletoplah AJ haha...

      Delete
  4. heheh..nak tanya sket..kad tuh ade lag tak..heheh..mesti ade pakai orng tengah jgk kan bercinta ms dolu2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada UA...tersimpan kemas bawah katil hehe..

      Delete
  5. amboi..shati sejiwa btl..baju pon sama..:)

    ReplyDelete
  6. Salam & Morning OKje..
    hihi so sweet kann ..
    bila ingat2 balik, zaman bercinta.. muka kita sgt2 skema..malu nak tgk balik.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a....zaza...tp zaza kira alaf barukan....lainlah okje zaman purba!

      Delete
  7. hahaha..cinta cintun 2 dolu2 tapi alhmdlh skunk dah sah kan?

    ReplyDelete
  8. heheheh...comelll nya Kak..abg Arjuna pun ensem!
    tak sedar kan..dah 20 tahun berlalu... dulu2 kami bercinta jarak jauh, penghubung HP nokia 3310..haha..dah jodoh!.. moga kekal hinggan Jannah ye kak..amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Atie....insyaallah.....hish...respect betul org yg bercinta jarak jauh ni

      Delete
  9. masa bila bercinta dulu pun aq tak tahu..macam kes awak pulak lagi aq tak tahu..tahu-tahu je...buka fb baru tahu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandaikan kiter simpan rahsia...haha...

      Delete
  10. Amboi...lipstik merahnya....baju pun sedondon
    malu juga bila ingat masa bercintan cintun dulu....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lipstik merah eh...katapun zaman dulu haha...

      Delete
  11. wah romantik gitu baju sedondon... saya pulak t-shirt sedondon..wakakaka...

    ReplyDelete
  12. hahahahaha..gelak guling2 bila terkenangkan kisah bercinta dulu..amboi,..nampak sehati sejiwalah sangat ler tuu pakai bj sama..muhaahhaah...kiter pun ada bukti kisah cinta,..nnt kita geledah kotak eks....fewwwwiiiiit... cun la awek bergincu merah menyala tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho....tak sabo nk baca sejarah cinta mama mia...

      Delete
  13. hehehehehe...kalau ingat memang senyum..tp zaman SA,surat tu penghubung la sebenarnya...hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yezza....surat tu kira penghubung ketat ketat haha...tak menyabar tunggu posmen...

      Delete
  14. hihihihhii. imbau2 kenangan nie syok kan. kira suka imbau kenangan ngn suami time nak tido

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak mengira masa kiera haha...

      Delete
  15. Hihihi.... gelihatilah pulak kakak bila terkenang yg dulu-dulu. Walau tak ada hp bagai tapi boleh pulak buat appointment nak jumpa. Mesti pandai nak cari jalan kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...ni KZ kira gelihati 2 dlm satulah ni...okje dan KZ... Public phonekan ada KZ...

      Delete
  16. pergghhhh.... cun la gmbo lama tu...kalo 20 tahun dulu deqla baru 10 tahun... hihi.. time ni umo brape??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....nak congak okje punya umurlah tukan....tunggu birthday okje april ni eh...

      Delete
  17. kita kahwin pilihan keluarga.... bercinta lepas kahwin... bahagia rasanya

    ReplyDelete
  18. alolo..sweetnya akak ku srang ni..nmpk cm bersawang je surt tu..hihih..
    sweet couple eh..siap bju sma lg..skrg dk pkai bju sma lg x??..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak....haha...warna je match, kadang kadang...

      Delete
  19. pakai baju sama..tu yg mahal tu! kak dan bg mad tak de zaman cinta macam ni. kami straight to the point, hahaha...

    ReplyDelete
  20. Ya Allah so sweeet la u both. I senyum sampai ke telinga tengok, senyum ikhlas tau takder nak gelak pun. Okje muka sangat innocent ;);) sekarang? :p:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah...gelakkanlah tu....hehe mcm okje tak tau...haha
      Dulu innocent.... Sekarang ..serabut huru hara....haha

      Delete
  21. wah...td baru jap singgah umah izan mama mia..mengimbau memori silam dia ngan hubby..uwaaa...saya xde pengalaman mcm tu..pasal saya bercinta pas kawen..kami knal kejap,tunang&kawen..so xde la surat2/gambo berdua..uwaaaaaaaa...sedih tau..kalo ade,nak jugak menyelit dlm entri terbaru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok lagi cam tu M3h....tak pe letak je gambar berdua sekarang pun ok gak hehe...

      Delete
  22. dulu-dulu tak ada handphone, komputer dan sebagainya...hanya guna surat...lambat sampai ...sabar menunggu jawapannya...

    http://www.noormalashahar.blogspot.com

    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  23. hehehe kelakar...

    encik hubby saya siap tulis sajak untuk saya :P hihih

    ReplyDelete
  24. Hahahahaha.... panjang gelak ni.. nak snap tak gambar saya tergolek2... haha... baju sama tu tak tahan tu... adus... tapi Mak memang cantik lah dari dedulu sampai le ni.....

    Siap korek balik dari bawah katil tu.. cer kongsi apa isi di dalam... :)

    ReplyDelete
  25. gambar 20 tahun lepas..wah cantiknya akak...minggu lepas balik umah hubby..adakah patut my ayu main surat cinta kami..huhu

    ReplyDelete
  26. amboi..siap korek dari bawah katil lagi yea. sweetnyer.pakai baju sama.hehe

    ReplyDelete
  27. hehe..comel dan sweet..tulis surat lagi romantik kot.. Sajak, puisi lagi power. Tersengih2 saya baca entry ni.

    ReplyDelete
  28. Mak aiii!!!lain nye OKje mase zaman remaje dulu2 ye...hehehe...si Arjuna pun memang nmpk lain lah... Baju pun sama tu...

    PC tak de pengalaman mcm ni sebab kenal sekejap je dgn En. hubby terus kawen...haha...lepas kawen sibuk dengan study masing2 utk dapatkan segulung ijazah mase tu... Takleh main2 hantar kad mcm ni sebab terpisah antara 2 benua mase tu. hantar e-kad adelah kat emel;p

    ReplyDelete