Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 1 March 2013

Kakak-kakakku yang 'kamceng'...

Tadi kakak I call you........ ( Mak ai?? bila masa pulak akakkkk ber I, U ni hehe..... )
Bila dia call, biasanya OKje call balik la..... walaupun dia ada pencen okay....... dan akak langsung apa pun tak de, tapi sebagai adik, akak mengalah je le...... ( mana nak dapat adik cam ni? hehe...... )

Kakak OKje ni, anak ke empat dalam family, bawah dia semua lelaki sebelum OKje. Sebenarnya ada sorang pompuan bawah dia, tapi meninggal masa kecik. So, umur dia dengan OKje boleh dikatakan agak dekatlah berbanding kakak-kakak yang lain.

Best tau ada kakak ni ( ada abang pun best jugaklah....  wali tuuuu!! ) sebab macam boleh 'mengelat' gitu! hehe....
Pic ni ambik masa menghantar anak dia kawen kat KB, 3 tahun lepas rasanya........
Yang nak ceritanya di sini, bukan pasal gossip adik beradik pun ...... cuma nak menceritakan bagaimana 'kamceng'nya hubungan kita ni ( OKjelah..... ) dengan adik beradik perempuan. Walaupun masing-masing dah beranak dan bercucu ( kakak OKje yang ni dah ada 4 orang cucu ), masih lagi berhubung walaupun tak selalu dan kalau berjumpa masih boleh bergurau dan bergelak ketawa.

Yang 2 belah kiri tu semuanya my kakak, kiri sekali tu kak long ......
Masa ni majlis kawen anak kakak yang atas tu..
Berbeza dengan adik beradik lelaki, ........ kalau dengan abang yang atas OKje tu, mau jugaklah dia melayan gurauan kita tapi kalau dengan abang yang atas-atas tu......... memang ala-ala serious aje le!

Tulahkan....... Rambut sama hitam, tapi hati lain-lain walaupun duduk dalam satu perut! huhu....

Mungkin tak semua kot yang macam tu........

39 comments:

  1. Seronoknya tengok gambar adik beradik akak yang kamceng walaupun dah kahwin kan. Selalu juga dengar kalau ada abang2 yang atas2 tu mesti mereka jenis yang sedikit serious. Adik nak cakap pun takut..hehe.

    ReplyDelete
  2. Seronoknya ada kakak ngan abang. Saya anak sulung, dulu masa skolah selalu berangan bestnya kalau aku ada kakak ngan abang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe... Ada adik ramai pun best gak...boleh memerintah hehe...

      Delete
  3. Kalau boleh biarlah macam ini mak-ayah pun senang hati kan..

    Kakak adik-beradik 7 perempuan 1 lelaki sebab itu eratnya hingga kami boleh berkongsi baju/tudung. Kalau dtg rumah masing-masing tak payah bawa baju pakai aje baju rumah dia. Bawa yg dlm-dlm ajelah... Telefon sebagai penghubung. Sekarang lagi sebab bapak duduk dgn kakak boleh katakan tiap minggu ada aje yg ziarah rumah kakak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh....senang ceritalah KZ kalau cam tu

      Delete
  4. kiter pun ada kakak beb..4 kakak n 4 abang beb..mereka semua sayang kiter beb...hahaha....

    best kan ada adik beradik ramai...

    ReplyDelete
  5. seronok bila berkumpul..
    selalu buat ari keluarga ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak DY....payah nk mengumpulkan...hehe

      Delete
  6. mmg rietta sendiri pown rapat ngn adik adik....kami xramai....tga org sj...rietta yang sulong...

    ReplyDelete
  7. Saya ada kakak ja x abang....agaknya best klu ada abang kan...

    ReplyDelete
  8. Kakak2 kak Nurul semua tinggal jauh,huhuhu.......

    ReplyDelete
  9. bestnya dapat merasa ada kakak dan abang hihi.kalau anak sulung mcm saya ni tak merasa lah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe...kakak ipar boleh ganti kot...hehe

      Delete
  10. Kita pun sama ada kakak, ada abang ada adik cukup lengkap and we all pun close..boleh geng lah..

    ReplyDelete
  11. merasa jugak akak ada abg dan kakak.saya ank sulung

    ReplyDelete
  12. Sy ada rmai kakak ipar sebelah sy dan sebelah suami...

    cmna ek rsnya ada kakak betul?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestlah ZZ...tp kalau bukan kakak betul pun tp sporting ....ok gak!

      Delete
  13. saya takde kakak... tapi saya mmg kamceng dgn adik perempuan bawah saya walau kami beza 7 tahun... hehehehe, only women understand women... dgn abang2, bila ada benda penting jer baru contact...

    tapi mcm hubby saya sgt kamceng dgn adik perempuan dia... untung pula rasanya adik ipar saya tu... ada abg yg ambil berat dan kawan gossip :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hush jarang cam tukan Bijen..mereka tak jauh beza umur kot Bijen...

      Delete
  14. cop cop...OKje ada berapa ramai adik beradik? ceciter sikit? wah mesti best ramai adik beradik kan...hu hu hu...sob sob sob...tiba2 sedihlah pulak kan teringatkan diri yang sebatang kara nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.... Ada 8 org...3 boboi 5 gegurl.....sorang gegurl dah meninggal...Farah
      ....wp sebatang Kara..
      Kakak kat blog ni kan ramai...kira ok le tu...

      Delete
  15. bestnya ada kakak... teringinnnn

    ReplyDelete
  16. wong jowo ni klu adik beradik perempuan ramai, senang sikit klu kenduri kendara sbb semangat rewang nya masih kuat .. kt perlu buat katering .,
    semua ringan tangan menolong ..
    adik beradik wedok ku enem kabehan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riko kamceng opo ora kambek adik beradik wedok ei?...daklah kuei...

      Delete
  17. mesti best ade ramai adik beradik kan...hehe
    setiap orang ade kerenah dan cerita masing2...adik beradik la tempat kite kongsi suka dan duka selain ibu bapa kite...betul tak?hehe:)

    ReplyDelete
  18. aku ada sorang jer kakak..

    and Alhamdulillah, aku rasa better utuk ada sorang kakak berbanding sorang abang..sebab akak aku ni karekter dia berlainan dgn aku..selalu mengalah, understanding..

    aku jadi aku yg sekarang ni pun sebab aku ada kakak..:)

    ReplyDelete
  19. ade adik lagi best.. boleh jadikan mangsa buli.. =P

    ReplyDelete
  20. air dicincang tak akan putus...

    ReplyDelete
  21. seronok blh brkumpul adik-bradik...:)

    ReplyDelete
  22. seronok kalau dapat berkumpul bersama adik-beradik...
    riuhlah rumah dengan gelak ketawa...

    ReplyDelete
  23. deqla pun ada kakak yg paling kamceng.. mmg otak gila2.. hihi

    ReplyDelete
  24. Ohhhh gambar 3 tahun lepas, patutlah nampak muda giler... hahahaha...... gurau OKje, kita kan muda belia sokmo2... tapi iyelah, adik-beradik kan, walau pun dari satu perut tapi tak sama. :)

    ReplyDelete
  25. best kan kalo ada kak yang ngam ngn kita..

    ReplyDelete
  26. rindu plak kat adik2 bila baca entry ni...hehe

    ReplyDelete
  27. teringin nk ade kakak ngan abg..ape kan daya,saya anak sulong dr 8 adk beradik..7 girl,yg bongsu boy,bru form 3''sebenarnya m3h teringin nk jd ank bongsu..

    ReplyDelete
  28. haaaa..akhirnya...

    penat aku kak.....

    ReplyDelete