Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 22 March 2013

Non-Stick Pan or Sticky Pan

Sebenar-benarnya....... entri ENVELOPE COKLAT tu OKje nak publishkan petang ni....... Tapi tak tau mcamana entri tu boleh tak ikut instruction, boleh pulak dia 'memublishkan' diri dia awal!......
Tak tau apa yang silap?  Harus try lagi nampaknya  ni.....

Semalam masa menjala ROTI LEMPENG tu, ingatkan nak guna 'NON-STICK PAN' yang besar sikit, tapi lekatlah pulak ...... jenuh mencungkil baki tepung kering tu.........  memang pun bukan branded hehe....... tapi tolonglah jangan lekat......


Nasib ada seketul lagi yang kecik...... walaupun kelihatannya sama tapi berbeza ye........ Sila abaikan rupa bentuk yang comot tak berbasuh tu......  ( haruslah lekat, kalau cenggini punya gaya menjaganya haha....)


Kalau ada maid ni,  dah lama kena marah dengan MEM BESAR .......
Yelah, apa yang dia masak sehingga NON-STICK PAN jadi STICKY PAN ni hehe........... Tapi la ni nak salahkan siapa?......  

Inilah dia ........ DAH LEKAT baru nak google cara nak menjaganya....... kalau rajin nak tau boleh tengok SINI.... 

OKje, OKje.......


23 comments:

  1. assalam okje..acik pernah beli lama dulu..belas tahun dah..sampai sekarang tak melekat..alhamdulillah..tapi susah nak guna la pulak..besar..

    ReplyDelete
  2. he he he.... lepas ni OKJe jadi pakar menjaga Non-Stick Pan...boleh ler rujuk ngan OKJe kan?

    ReplyDelete
  3. kat umah sewa SA ada satu set...dah lama x guna..harus kena belek ni...

    ReplyDelete
  4. hehe... sy suka tgk org pkai msk pkai alat2 yg non-sticky ni, nmpk class gitu,,hehe

    ReplyDelete
  5. sendiri buat tak leh nak marahkan saper2 la yer :D:D

    ReplyDelete
  6. aah..sejak ada magic pan...masak apa pun guna tu je, heee..
    malas nak menyental kuali sebenarnya...

    ReplyDelete
  7. dah try pemanggang ajaib ? tapi harga dia lebih dari RM100 , boleh panggang ikan atas dapur gas , tanpa asap , tanpa minyak, tanpa bau !!

    ReplyDelete
  8. KALAU PKAI MAID . HARUS KNE BUANG KOJE . HAHA

    ReplyDelete
  9. lama tk dengar lempeng ..
    apatah makan lempeng ..
    memang lama benar tk makan tu

    ReplyDelete
  10. done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. hehehe, saya pun tak pandai jaga pan.... dah klik kat link, tapi panjang nya nak baca.... lain kali baru boleh khatam kot, hehehhe

    ReplyDelete
  12. Gunalah pemanggang AJAIB...hahaha;p

    ReplyDelete
  13. wah..siap tunjuk gambar kuali dia tuuu..hiihhihi...camana boleh melekat ?...kena beli baru lah gamaknya..

    ReplyDelete
  14. Percaya dok sy takdok kuali jenis ni?? hihihi..ada gak terfikir nak beli..tapi tak dan lagi..kena beli mcm PC punya kot..pemanggang ajaib..hehe:)

    ReplyDelete
  15. aku dah lama x makan lempeng, cicah dengan sambal tumis ikan bilis..perghhh..last makan masa kat johor, maybe 2-3 tahun lepas..

    ReplyDelete
  16. tak kesah non sticky or tak.. yang penting lempeng nye manjadi. ^^

    ReplyDelete
  17. apa2 pon yg terjadi..kuali tu amat bermakna buat okje kan?hehe

    ReplyDelete
  18. kita pakai kuali biasa je.. itu pun amik dari rumah mak.. (anak bertuah kan..)..

    ReplyDelete
  19. baru2 ni deqla dpt hadiah kuali..kohkoh.... tgu pindah baru guna...

    ReplyDelete
  20. wahhahahha..kene beli baru lah tue :P

    ReplyDelete