Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 25 March 2013

Syukur jarang demam....

Bercerita pasal demam ni, alhamdulilah, syukur kerana Allah memberikan kesihatan yang baik pada diri ini.......... Moga dapat diisi dengan sesuatu yang bermanfaat hendaknya...



Kali terakhir OKje demam yang boleh dikatakan teruklah jugak,  semasa dalam pantang bersalinkan Sudden Attack kira-kira 17 tahun yang lalu......

Masa tu pun mungkin demam sebab bengkak susu kot, first time beranakkan.......... tu yang terkejut kot hehe......
Masa tu siap menggigil-gigil, sejuk sesangat..... pergh!!!

Dahlah tu, suami pulak masa tu jauh nun di KL....... alahai sayunya rasa Walaupun emak ngan kakak-kakak OKje ada, tapi tak sama dengan adanya suami disisi.......

Itulah demam teruk yang pernah OKje rasa. Selebihnya sakit-sakit biasa, seme dan batuk aje, taklah sampai demam.

Dulu masa OKje keje memang beruntunglah company sebab OKje memang jarang MC sebab demam.
Kadang tu JELES dengan orang lain sebab boleh ambik MC sedangkan kita asyik guna annual leave je bila nak cuti, so kalau SEME sikit pun dah jumpa doktor dengan harapan dapat MC....hehe... ( jangan di tiru !)

Apapun OKje sangat bersyukur........

Rebutlah 5 perkara sebelum datangnya 5 perkara...... dan salah satunya adalah ........
'Rebutlah masa sihat sebelum datangnya sakit.......'

Wallahua'alam....

 

53 comments:

  1. semoga OKJe sihat2 selalu ek... x mo sakit2...Farah doakan... salam monday morning! heee....

    ReplyDelete
  2. wahhhh antibodi hainom kuat ni...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.antibody kuat..:)

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah......samalah kita....yan pun susah sangat nak demam2 nie...tapi sekali deman teruk sikit.....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Kak, sy pun jarang demam atau sakit..syukur sgt.. dalm setahun mmg jarang sakit..bila demam mmg akan turun berat bdn.. Kuling pun sama, jarang sakit tapi klu dia sakit tu manja lebih lah pula..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untunglah Atie...sama sama sihat...
      Lelaki mmg cam tu...tak tahan sakit ....manja yg lebihnya tu...hehe

      Delete
  6. Alhamdulillah..mak kena kuat kan jgn sakit2 sbb nak kena jage anak2 ngan che abe lg..heheh kita pun alhamdulillah sejak dk fiji nie jer jrg sakit, ms dok m'sia keje. 3 bulan sekali jatuh sakit..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..sakit tu tau...duk negara org haha...

      Delete
  7. sama la kak.. memg jarang n susah nak amik mc smpai ckp bila aku nak demam ne..hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padahal sepatutnya kita bersyukurkan Dysha sebab jarang sakit!

      Delete
  8. Alhamdulillah...diberi kesihatan yang baik:)

    p/s:jgn sekali-kali menyalahgunakan MC ye...hehehe:)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah... samalah kita OKje :D

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah SA pun dah jarang sakit2

    ReplyDelete
  11. ada org guna mc sebab nak simpan annual leave... aperpun syukur sbb sentiasa sihat kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Muja...syukur sebab sihat...

      Delete
  12. yea , btul tu. brsyukur dgn keadaan ksihatan skg.
    Pernah tengok 3 episod xpax antara amy , nick dan joe ? xpax ingin anda buat pilihan untuk amy. cepat undi pilihan anda!
    http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/nick-atau-joe-cepat-undi-pilihan-anda.html

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah kak..
    AJ pun jarang demam...
    Tapi sekali demam, teruk..

    ReplyDelete
  14. kak pun jarang sakit..tapi bila sakit teruk bebbenor..

    ReplyDelete
  15. Salam....sori lama x bertamu kt cni....mcm kna je entri ni ngan intan... skang tgh melalui msa2 yng x sihat.. sbb tu la menyepi.tp akn mngactivekn dri smula so jgk2 la blog intan yg dh bersawang tu..

    Antibodi anom mesti byk ni kn?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah sihat ke belum Intan....morning sickness tak habis lagi eh...

      Delete
  16. sekarang nie lagi senang nak dapat mc. sebab tengah pregnant hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi... Tak lepaskan peluang nampak..hehe

      Delete
  17. hrp2 nyer berterusan bagitulah hendaknyer yer

    ReplyDelete
  18. akak pun jarang demam tapi kalau demam...lama nak baik.

    ReplyDelete
  19. org kata, kalau jarang sakit,
    sekali sakit memang teruk..

    ReplyDelete
  20. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  21. ANTIBODI AKAK SGGUH KUAT :) DEQ .. SELALU JE DEMAM :)

    ReplyDelete
  22. sakit kan bila demam bengkak susu.. saya pun pernah kena masa menyusukan danish.. mmg menggigil satu badan, lepas inject baru ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Bijen...dahlah demam...sakit tang tu lagu...mmg sangat terduga! Haha

      Delete
  23. Alhamdulillah dikurniakan kesihatan yang baik. Porak peranda rumah kalau mak yang demam, tu pasal wanita ni selalu kuat kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'akan MJ... Sebab org yg tukang kemas tumbang ....hehe

      Delete
  24. cik P.A. ni pantang org bersin...huhu skrg dh skt tekak...syukur Okje sntiasa Okje....hehe

    ReplyDelete
  25. Salam OKje, lama gak rasa OKje tak menjelma ni.. Tak sihat ke... jangan lupa jumpa doktor ya buk, ... moga cepat ceria, sebab kalau OKje tak ceria, tengok n3 pun cam tak ceria je, so yang tukang menenggek ni pun tak ceria lah... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Balik kglah beb...hehe...tak .... Arjuna yg demam

      Betul jugak tu Mfm...kalau yg tukang tulis tu pun tak hepy...effect jugakkan kat entri dia...

      Delete
  26. sy pn jrang demam jgk akak..kalo demam skali..trok jugak la smpai xbangun..huhu..syukur kann

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah... deqla kerap gak demam tp cpt jek smbuh... hubby yg jarang demam tp lmbt sembuh...huhu

    ReplyDelete
  28. perghhh kak, samalah, saya pon pnh demam g2, bengkak susu jugaklah,lps bersalinkan ikha. spi 6 toto sya pakai..sejuknya jgn cakap la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengalamankan Cz...kalau tak beranak tak tau...

      Delete
  29. teringat juga time bengkak susu masa pantang, aduii sakitnya, apa pun , alhamdulillah, diberi kesihatan yang baik.moga ceria selalu ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TJ....okje nk terjah tapi tak boleh...mana URL?

      Delete
  30. Kita sama OKje..kita pun dah lama sgt tak demam..masa kecil-kecil aje kot..Alhamdulillah syukur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke Raudzah...satu nikmatkan...

      Delete
  31. antibodi kuat laa cam nie,..tahniah... :D

    ReplyDelete
  32. Md pun jrg dmam tp blood pressure asyik naik ja..huhu..sakit kafarah dosa :-)

    ReplyDelete