Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 2 March 2013

'TASK' dari MIL.....

Salam hujung minggu!......

My Arjuna ada training hari ni sejak semalam...... huhu.....  So hari ni memang duk terperaplah OKje kat rumah....... Bukan tak boleh nak berwindow shopping tanpa dia,....... setakat pegi JJ BALAKONG, MINES dan paling jauh, MIDVALLEY,....... boleh aje sampai......... tapi nak CARI APA?

Berwindow shopping ni pun, kalau dah selalu sangat,  boring jugak tau!....

Baik duk rumah,...... try buat PAVLOVA ke ( macam senang je! ), ........buat KUIH BAKAR my faveret tu ke,....... ada jugak faedahnya.... hehe...

2 minggu lepas masa melawat my PIL, 'mak'  telah di beri TASK oleh my MIL untuk jahit baju dia.
Bukan menjahit sehelai baju ( mana reti! huhu......), pendekkan sikit daripada asal........ sebab labuh sangat kot!


So, bila MIL mintak tolong...... ada siapa-siapa yang berani nak engkar??? haha......
 
Kalau setakat baju OKje sendiri tu, OKje terus jahit je tak payah nak 'menjelujur' dulu....... Tapi oleh kerana MIL mak ni, orangnya agak teliti, so mak kena buat kerja SENONOH sikit le hehe.......( gelak...gelak......)

Kadang tu bukan apa, nak ON mesin jahit tu yang malas....... sebab mesin jahit tu duk celah almari kat tingkat atas tu ha..... ( baekkk punya tempat! )  

Apa pun, kena settlekan jugak hari ni, esok dah tentu pegi melawat diaorang......
 

46 comments:

  1. dh lama simpan mesin jahit..hahah..jahit elok2 tau nnt tak lulus lak mertua tengok..hihihi..


    bak mai no tepon..boleh dok ??..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah siap da....hehe...tp biasalah...senget benget...itulah yg paling cantik bg standard makkk....hehe

      Delete
  2. mesti menantu kesayangan ni

    ReplyDelete
  3. Baru dpt berblogwalking hari ni...lame betul tak datang umah OKje ni...hehe;p

    bile dtg tgk2 OKje duk jahit la pulak...pandai betul jahit baju...masak pun blh..kite menantu serba boleh lah ni...mantap!;)

    PC ni kalau nak jahit baju terkoyak tu bolehla...kalau jahit semua tu tak reti ler;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hush...tak delah PC...mcm PC jugaklah...tampal koyak, potong bg singkat bolehlah....buat mana reti...huhu...
      Hancur jadinya kain tu

      Delete
  4. boleh jimat jahit sendiri
    tapi kak yana ni setahun baru siap.
    jahit ramadan tahun ni. syawal tahun depan baru leh
    beraya baju tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okaylah tu DY walaupun raya tahun depan...hehe

      Delete
  5. nanti boleh jahit baju raya sekali , entri baru saya Punca baby kembung perut

    ReplyDelete
  6. nak sgt belajr menjahit.. senang tak yah tempah dgan org

    ReplyDelete
  7. Seronok belajar menjahit ni..nak buat baju sendiri senang..hehe..dekat rumah, akak saya ada..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje jenis tak sabar aini...so mmg kureng sikit bab menjahit ni

      Delete
  8. baiknya menantu..pasni belajar jait sepasang baju lagilah makmentua sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kurang minatlah ZM... Menjahit ni nk kena sabar.... Tu yg tak suka tu...

      Delete
  9. wahh akak pandai jahit baju, kte pun xreti..xpe2 menantu kesayangan..heee.. :D Btw, Happy weekends sis..

    ReplyDelete
  10. hani baru balik dari the mines... big bad wolf buat sale... tapi jalan jammed gila... huhu

    ReplyDelete
  11. menantu kesayangan ni..heee

    ReplyDelete
  12. kalau saya terbalik.... suruh MIL yang jahitkan baju yang terlebih labuh.. hehehe, nasib baik my MIL tu pandai jahit sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnya....mesti manja ngan Mil ni...

      Delete
  13. Sebab dia tau Okje mesti buat cantik2 punya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...cantik okje tak taulah macamana agaknya. ...haha...

      Delete
  14. mwnjahit pun time kelas kemahiran hidup dulu je..lepas tu memang takde dah.. selamat menjalankan task.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah siap pun....walaupun tak berapa senonoh...hehe

      Delete
  15. Orang tua memang cerewet..kikiki.
    Baik buat btl2. .nanti kena komplen sambil membebel.....kikikiki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak cerewet pun nep...okje je yg rasa tak malu je kalau buat tak senonoh...hehe

      Delete
  16. hehehe . selamat menjahit akak :D hehe

    ReplyDelete
  17. Bertuah mak mertua ...mesti dia gembira dapat menantu macam OKje.. Kalau saya, nak lipat baju mak mertua sekali sekala pun risau..berkali kali pastikan terlipat elok...cerewet orangnya... Masa ada bibik, dia xbagi bibik yang iron baju dia.. Lipat sikit2 bolehla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seramnya AN kalau cam tu ek... Alah kita ni anak....selagi boleh...layan ajelah...huhu

      Delete
  18. semoga jahitan tu dapat dihasilkan dengan cemerlang.. hehe..

    ReplyDelete
  19. Hans bab menjahit fail
    hahaha

    ReplyDelete
  20. Okjeeeeeee, rindu kat okje.arini baru sempat singgah menyinggah rumah kwn blogger.....hurm kalau cikgu disuruh mil jahit baju, mahu berpeluh sampai ketiak jadinya .....tak pandai jahit menjahit ni

    ReplyDelete
  21. nak tempah bju kurung blh tak?hehe

    ReplyDelete
  22. MIL pun tahu pada menantu mana dia nak suruh buat..

    ReplyDelete
  23. fifi tak pandai jahit.. hihi..

    fifi selalu jugak pergi JJ balakong dan mines.. ntah2 pernah terserempak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelahkan Fifi...cuma tak perasan je...

      Delete
  24. Wahhh, kira hebatlah ni bab2 menjahit kan, iyelah, kalau ada mesin jahit kat rumah tu maksudnya mesti ada skill menjahit. So apa kata sesekali bukaklah tutorial free menjahit tu.. Bolehlah saya ini budak yang baru belajar serba serbi belajar menjahit. :)

    ReplyDelete
  25. leh jadi menantu kesayangan nih..:)

    ReplyDelete
  26. apa salahnya ambik hati lebih kan hikhikhik :p

    ReplyDelete