Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 2 April 2013

Berpergian.....

'Berpergian'...... huhu....


credit pic ezureen
Pinjam word Ummuaidan yang duk jauh nun di Fiji Island tu hehe.........  dan nak tumpang merasai kesunyian Ibuaniszulaikha yang selalu ditinggalkan  'Cinta Hati'nya.......haha...

Jangan meluat ye pagi ni, layankan aje 'edisi jiwang' mak! ......

Al-kisahnya my Arjuna 'berpergian' untuk beberapa hari ke China. Walaupun TAK SUKA tapi nak buek cam no , terpaksolah den relokan ajelah....... dah kerja beb! Kalau 'engkar' nanti,  wa, anak beranak miss soru pulakkan hehe!.....

Sebenarnya tuntutan kerja dia ni, tak selalu beroutsation pun, ......... once in the blue moon pun!

Masa mula-mula kena tinggal dulu, 'feeling blue' jugaklah mak, suka sangat cembeng..... tah pape!.......
Kerana dia berpergian jugaklah OKje jadi berani bawak keta walaupun dah lama ada lesen! Ada bagusnya jugakkan!

Tapi sekarang ni sejak dah semakin kertu, ( ketawakanlah tu!...... ) dan dah pandai 'BERBLOGGING' ni, OKje dah tak delah rasa sedih sangat macam dulu lagi........

Tapi, bagi OKje,....... kalau diberi pilihan, OKje lebih memilih untuk suami berada disisi, biarlah mengadap muka suami hari-hari, daripada berjauhan menanggung rindu macam Ceqgu arenis ............. ( Putera Kayangan dah jatuh ke riba ke belum Ceqgu? hehe .....)

Apa pun, kalau itu aje pilihan yang kita ada, nak buat macam mana? Telan ajelah ye wahai isteri-isteri....... huhu....

41 comments:

  1. heee kita layannnnn jiwang karat OKje :)

    ReplyDelete
  2. huhhuhu..UA nie selalu ditinggal-tinggalkan..tabah jer adenya nak wat camner takkan nak halang keje dia kan...awal2 rendu2, sodih2 jgk..lama2 alah bisa tegal biasa.belajar2 menyibkkan diri.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Layan ajelah anak anak yg byk kat belakang rumah tu hehe

      Delete
  3. org kata, sygkn istri, tinggal2kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje tak setuju UA...hehe...ada ke gitu pulak ek!

      Delete
  4. rindu menggetar jiwa,..rindu serindu rindunya...disebalik tirai rindu...ehe..bila rindu,..ku tersebut namamu.....hihihihi...ku kirimkan rindu diangin lalu moga sampai padanya yang dirindu..kakakakakak...jiwang lee ..jangan cembeng ok,..malu anak tgk.... nnt dia balik bw hadiah...terlerai laa rindu tuu..ala sekarang zaman moden,..walau jauh dimata,..dekat di fb,..buat skype jew..rasa bertentang mata gak...weeeeeeeeeeeeeeeeee...cian sis,..malam ni,...tidur jangan nangis tau !!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tak nangisnya..sekarang dah kebal! Skype le dulu sebelum tido...hehe

      Delete
  5. Takpe...
    Pegi nya mencari rezeki... =D

    ReplyDelete
  6. kak tak boleh org tingal2kan kak..pergi sama2..

    boleh gitu..:0

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh aje kalau tak de anak anak yg merengek nak ikut hehe..

      Delete
  7. bab ni yg takot nih..stakat ni dh kawen suami blom outstation mn2..huhu
    sblm kawen ada jugak..xrela berpergian cmni..huuueee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut je zanif kalau ada sementara solo hehe

      Delete
  8. kecian OKje kesepian. hehe!!!!blh la gelak kat org skrg ni, klau dulu2 mmg selalu kena tinggal. dari cebek2 terus jadi imune ala2 batu xde perasaan. sib baik alhamdulilah ALLAH bg peluang skrg hadap muka bos hari2......btw sabar ye okje, jap je tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...tulah Ros ...mcm awak jugaklah dah immune sekarang ni hehe..

      Delete
  9. sesekali kena tinggal okje..kot lama mau lemau dibuatnye kan :P

    ReplyDelete
  10. sayangkan ank2 tgn2kan...sayangkan isteri tinggal2kan.. hihihi.....

    ReplyDelete
  11. ala kejap jer tu OKje... kitaorang ada kat blog ni nak nemannyer... kalau 'Arjuna' rindu kat celoteh OKje...dia bley jer bukak blog OKje untuk baca celoteh2 OKje...

    *Setuju dengan komen Ratu Hatiku... sayangkan anak2, tangan2kan...sayangkan isteri tinggal2kan... betterhalf Farah pun selalu gurau menyakat cenggitu...hampeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....mmg pun...kan ada Farah untuk tolong teman kan kan...kan cik bubbly....

      Delete
  12. sesekali berjauhan xpe la...klu sesekali jer balik umah...atoyai.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...ha'akan Rietta...tu yg tak mo tu...

      Delete
  13. sayang isteri tinggal tinggalkan.

    ReplyDelete
  14. Rindu-rinduan lah ni ya Kak..
    mcm kami dulu2 masa mula khawin pernah pisah sekejap.. punya lah rindu..hehe..tapi skrg dah OK klu pisah cuma tak lah pisah smpi bulan2..
    Sabar je lah kan Kak?..dah tugas..utk anak isteri jugak tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru kawen dah kena pisah....tak bestnya Atie....

      Delete
  15. ecece ~ cweet jgk cik okje kiter nih :P hehehe , noh yang rase nak kawen jugak nih , hehehe

    ReplyDelete
  16. BETUL2..X PER LA..MENCARI REZEKI UTK ANAK2 KAN..

    ReplyDelete
  17. layankan ja lah...kejap jak tu si dia 'berpergian'...hehe

    ReplyDelete
  18. btl3..m3h..lg suka hari2 hubby ada dpn mata..kikiki..kalo bleh x nk bg dia pegi keje..

    ReplyDelete
  19. alah bisa tegal biasa..

    ai kalau suami terlebih hari duduk kat umah mulalah rasa pelik...hehehe...sellu 14 hari jer sebulan kat rumah...

    ReplyDelete
  20. Eh ada gambar baru lah... wahh manyak cantik lo... itu emak untuk budak2 tu ke muka kakak budak2 tu.. manyak cantik tapi satu dari dulu tak berubah.. merah mak aihh.... :)

    Ala lupa lak nak komen pasal n3 tu... hehehe.. nape tak ikut... pi China tu, boleh singgah Guang Zhou.. shopping2... murah2.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...
      Kalau tak birat je MFM hehe...

      Delete
  21. Kakak rasa tak ada isteri yg mahu berjauhan tapi itulah tuntutan hidup kadang terpaksalah juga kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dgn KZ...kadang tu keadaan yg memaksakan....

      Delete
  22. sekali sekala ok jugak berjauhan, walau hati tak sanggup, menambahkan lagi perasaan cinto yg ado. layan blogging pengubat rindu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hobeng jang hobeng...eh ada kena mengena ke MJ? Haha...

      Delete
  23. Hihi takpe arjuna pegi mencari rezeki. Kena la sibuk2 kan diri brlah tak rindu2an sgt hihi.bila dekat gaduh2,dah bjauhan rindu2 plak kan hihi

    ReplyDelete
  24. ahahahha...yg cik ne baru berenggan kejap dah windu..ape2 pon dah tuntutan keje ye dakkkk....

    ReplyDelete
  25. hubby deqla pun mcm tu jugak..keje dia pun kena out station gak.. haritu ke johor.. tp setakat ni dlm malaysia je la..kohkoh...sabo je la.. kita sebagai isteri kena la paham kan... ;)

    ReplyDelete
  26. Takpe...rileks bebeh! Be cool...haha;p
    Si arjuna tu pg sekejap je kan...nnt balik lah tu...mesti bwk balik oleh2 special utk Okje nnt kan...hehehe;)

    ReplyDelete
  27. Hihi aritu dah jatuh, skrg dah naik ke langit balik huhu

    ReplyDelete