Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 14 April 2013

INI yang di cari...

Emmmm........ seharian tanpa entri.......

Rasanya banyak cerita yang nak dikongsikan kat sini cuma kena ikut turn! hehe.....
Sebelum ni, bila OKje mengukur jalan sambil window shopping,........ memang selalu duk tercari cari tempat PENYIMPAN ROTI.

Puas 'usha' merata tempat kat bahagian alatan dapur, kotnya terjumpa 'PENYIMPAN ROTI' yang berkenan di hati! Tapi hampa....... oh.... sungguh sadis!

Al-kisahnya tadi, lepas je Open Day TLBD, ( sebagaimana sedia maklum,   kitaorang memang 'PANTANG' balik rumah selagi hari tak gelap hehe..... ) so tanpa sepatah kata, Arjuna laju je drive kereta menghala ke Nilai 3.... ( dalam hati ~ nak surprise lew tuew!..... best jugak ni hehe........boleh cuci mata! )

Rupanya, dia ada benda nak dicari! ( Patut pun laju je ke sana!...... )

Biasalah kalau dah sampai Nilai 3 tu kalau tak tawaf kawasan 5-6 kali memang tak sahkan........
Berhenti satu kedai, tiba-tiba ternampak benda ni!.....

  
Nak tau kat mana? Kat sini!


Suka mak tau! hehe...... walupun datang Nilai 3 bukan berniat nak cari benda ni,  tapi bukankah 'INI YANG DICARI' dan diidam-idamkan selama ini!

So tak mo lepaskan peluang! Sambar satu....... kalau tak, RUGI beb..... hehe....


32 comments:

  1. lepas ni,..makin rajin laa mengroti yew..hihih...wah sampai ke nilai3 mencarinya..jaug sungguh idaman hatinya berada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe mengroti pun beli bukan buat ....saja....suka tgk roti duk dlm rumah dia...hihi

      Delete
  2. bagus juga ye ada benda ni, senang nak simpan roti

    ReplyDelete
  3. bekas roti ke...comel je bekas ni..kan

    ReplyDelete
  4. cantikle. ros suka yg style bukak tarik tu....tapi so far tak terbeli lagi pun .hehe

    ReplyDelete
  5. hahhhhhh....dah ado penyimpan roti tu,jgn pulok simpn smpai xpied roti tu ye..kalau simpan dalam perut tak pe...hahahahah :P

    ReplyDelete
  6. Comel bekas roti tp klu sya takut terexpired pula roti sbb lupa ada simpan roti dlm bekas tu..hehe

    ReplyDelete
  7. lps nie mesti pnuh roti dalm bkas tu..hihik

    ReplyDelete
  8. sampai ke nilai 3 mencari bekas simpan roti..mesti ade barang lain yg disambar jugak ni kan..bese la kalo dah sampai sane memang rambang mata..dulu m3h pergi sampai 5helai tudung m3h beli..paling suka tengok karpet2..

    ReplyDelete
  9. agak-agaknya roti tu nanti awak letak sekali plastiknya atau keluarkan roti tu semua dan susun dalam bekas tu hainom...

    ReplyDelete
  10. wah jauhnya jalan sampai nilai 3..nak cari apa tu OKje...nway lepas ni boleh simpan roti banyak-banyak k dalam bekas tu..tapi tak nak yang beli..Okje kena buat sendiri roti booommm..

    ReplyDelete
  11. agak-agaknya kalau sebungkus roti kat rumah...berapa hari baru habis tu...

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah ia dtg tanpa dicari kan okje..dapatlah simpan byk2 roti lps nie..heheh

    ReplyDelete
  13. Akhirnya impian tercapai...
    Boleh simpan roti banyak2......hihihi

    ReplyDelete
  14. jangan simpan roti smpai bekulat udh le..hihi

    ReplyDelete
  15. Hehe.akhirnya dpt juga apa yg dicari...cantik!

    ReplyDelete
  16. saya kalo beli gardenia ke high 5 ke.. biar je dalam plastic and tag harga/expiry date tu pantang dibuang.. senang nak monitor boleh masuk perut lagi ke tak.. hehe

    ReplyDelete
  17. dah lama tak ke nilai 3...
    penuhlah roti dalam tu nanti... :)

    ReplyDelete
  18. Kalau saya kan okje, tak sempat simpan. Asyik habis je dikerjakan si Abdul. Kena beli 2 bungkusle kalau nak simpan dalam rumah dia...hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat sini Anim... Ikut mood diaorg....tp selalunya tak habis sampailah expired....takkan nk buat puding roti...hehe jemulah pulak!

      Delete
  19. Dah ada tempat simpan roti ni boleh buat roti sllu..hehe...
    suka lah tu dapat benda yg di idam kan..hehe:)

    ReplyDelete
  20. nanti banyaklah kuih kat rumah okje..nak simpan kat dlm bekas tu..kan?

    ReplyDelete
  21. bagus juga bekas tu kan kak.. ni tidak selalu pas mkn roti dok simpul je

    ReplyDelete
  22. wah , CP nak beli bekas garam ngan gula pown tak terbeli2 lagik , acano ?? ehe

    ReplyDelete
  23. comel nya... tupperware pun ada jugak mcm ni. hehehe

    ReplyDelete
  24. yeay...berjaya juga mencari penyimpan roti ek... ada memang ada tapi payah sikit nak dapat... ^_^ tahniah kerana telah berjaya menjumpai apa yang dicari... ^_^

    ReplyDelete
  25. wahh... tambah semangat la lps ni... ;)

    ReplyDelete
  26. Heee biasalah OKje,
    kadang2 tu kalau kita cari mmg tak jumpa..
    kalau tak cari, kebetulan jumpa.. hahahhaa lumrah :)

    ReplyDelete
  27. hehehe dh jumpa idaman hati ye !

    ReplyDelete
  28. kita ada bekas ni tapi besar punya size... hehehe... boleh letak kuih muih..

    ReplyDelete
  29. sampai nilai3 tu beli bekas roti...hahaha!
    PC tak letak dlm bekas pun bile beli roti, duk je roti tu dalam plastik die sampai habis...kalau tak habis baru masuk bekas lain iaitu tong....hehehehe:)

    ReplyDelete